3. kolo
10.09.2016 20:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Šok na Camp Nou: Alavés si vyšlápl na Barcelonu a zvítězil 2:1

Sobotní večer třetího kola La Ligy přinesl nevídané překvapení. Obhájce titulu z Barcelony totiž na Camp Nou podlehl Deportivu Alavés, který tak po úvodní remíze na půdě Atlétika Madrid i nadále jakožto ligový nováček řádně čeří prvoligové vody. Momentálně z této situace nejvíce těží Real Madrid, který již zůstává jako jediný klub bodově stále stoprocentní...

Do základní sestavy domácích se po účasti na olympijských hrách vrátil Brazilec Neymar a debutu se dočkala také čerstvá posila z Valencie, Paco Alcácer, zatímco Lionel Messi, Luis Suárez či Andrés Iniesta zůstali pouze na lavičce. Tento odvážný tah se kouči Luisi Enriquemu nakonec hrubě nevyvedl, neboť Alavés předvedl natolik srdnatý výkon, že ani nasazení zmíněného tria z lavičky náhradníků již na nepříznivém výsledku v závěrečné půlhodině nic nezměnilo.

Utkání započalo očekávaným tlakem Barcelony, jenže rána Rakitiće byla hrubě nepřesná a pokus Aleixe Vidala zastavil obětavým blokem Theo Hernández. Když už si střelecký pokus Neymara z přímého kopu proklestil cestu až do prostoru mezi třemi tyčemi, zasáhl pozorný brankář Fernando Pacheco. Průlom skóre tak přišel neočekávaně na straně druhé. Javier Mascherano se nechal předskočit Deyversonem, jenž k nevíře domácích příznivců usměrnil přízemní centr Femenii do sítě a Alavés v poločase vedl 1:0.

Po změně stran se Barcelonští pustili do okamžité honby za vyrovnáním a nutno dodat, že úspěšně. Neymarův roh přistál na hlavě Jéremyho Mathieuho, jenž s přehledem překonal Pacheca, a zdálo se, že je z pohledu domácích vše na dobré cestě. S Alavésem ale vyrovnání nijak nezacloumalo, což hned záhy potvrdil Ibai Gomez nepříjemnou ranou, která brankáře Cillessena přinutila k zákroku. Po padesáti odehraných minutách se hosté znovu radovali z vedení, avšak trefa Edgara Méndeze nakonec nebyla uznána kvůli těsnému postavení mimo hru.

Přesto se Barcelona z těchto hrozeb nijak nepoučila a ve čtyřiašedesáté minutě přece jen inkasovala. Další Mascheranovo zaváhání tentokráte potrestal aktivní Ibai Gomez, jenž z levé strany pokutového území napálil kroucenou ránu okolo bezmocného Cillessena a překvapení v podobě barcelonské ztráty začalo výrazně nabírat na obrysech.

V tu chvíli již byli na trávníku jak Lionel Messi, tak Andrés Iniesta, jež vzápětí doplnil i Luis Suárez, ovšem ani toto hvězdné trio nedokázalo ve zbývající půlhodině najít recept na zataženou defenzivu Alavése, která si ve zbytku utkání poradila se vším, co na něj jen favorizovaný soupeř vrhnul. Když ani v nastavení neuspěl s ranou placírkou Lionel Messi po Digneho centru, musel katalánský gigant sklonit hlavu před ligovým nováčkem, který na Camp Nou triumfoval poprvé od února 2000.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Povinné tři body, snad se už nikdo nezraní a Messi i Gomés se můžou v klidu léčit.

Reagovat
Lamskej#RMCF

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

4:1..........Luis 2,Ney 2..........

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
valloire

0-0

Reagovat
Assassin11

5:0

Reagovat
valloire

Reagovat
10FKK

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Enriqe si šašek

Reagovat
Beči

Alespoň že už víme že se jmenuješ Enrique.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že pořídili superbrankáře Cillessena, je to takové typicky barcelonské.

Reagovat
Beči

Nechápu, proč nehraje Umtiti a nechytá Ter Stegen, který je podle mě lepší než Cilessen.

Reagovat
waynemarkrooney

Bo Ter Stegen je zraněný

Reagovat
Benfica

keby bol hral Gomes..

Reagovat
smazaný uživatel

až teď jsem zjistil, že Barca padla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele