21. kolo
04.02.2017 16:15 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Athletic Bilbao 3:0

Fotbalisté Barcelony si v poklidu dokráčeli pro tři body a Bilbao porazili tříbrankovým rozdílem. Už v poločase bylo prakticky jasno, prosadili se Alcácer a Messi. Ve druhé půli pak zvyšoval na konečný výsledek Aleix Vidal. Katalánci se tak minimálně do zápasu Sevilly posouvají na druhé místo.

Barcelona se v zápase musela obejít bez několika opor včetně Andrése Iniesty a útočníka Luise Suáreze, jehož nahradil málo vytěžovaný Pablo Alcácer. A trenér Luis Enrique jeho zařazením do základu určitě neprohloupil, spíše naopak.

Zpočátku zápasu se Barca překvapivě bránila a div, že neinkasovala. Raúl García se dokázal prosadil a zakončit, jeho střela však skončila na tyči ter Stegenovy branky. O několik minut později nevyzrál na německého brankáře ani Williams, jenž hlavičkoval vedle. Athletic svoje šance promarnil a Barca to trestala. Neymar ve vápně přihrával pod sebe na Alcácera, který rovnou z první poslal balón do sítě. Bilbao ale inkasovaná branka nepoložila, naopak Baskové byli více než vyrovnaným soupeřem. Williams z úhlu střílel jen do ter Stegena a k dorážce se jen tak tak nedostal Raúl García. A Athletic na to zase doplatil, byť měl teda pořádnou porci smůly. Messi rozehrál přímák z hodně ostrého úhlu a balón se štěstím skončil v síti. Druhá branka Barcelonu definitivně uklidnila a Athletic tak trochu rezignoval.

Druhý poločas na Camp Nou toho moc neukázal. V 67. minutě dostal příliš mnoho prostoru Aleix Vidal a jeho přesná střela znamenala už tříbrankové vedení. Až do konce už se výsledek nezměnil, Neymar nechal vyniknout Iraizoze a Muniaín zase na druhé straně ter Stegena. Barcelona vyhrála 3:0 a minimálně do zápasu Sevilly se posouvá na druhé místo za vedoucí Real Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
boryland

4:1..........Leo 2,Ney,Luis............

Reagovat
dextroza_m

Na Basky doma umíme, zničit, okamžitě!

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0. jdeme nahoru a po návrate si vychutnám perfektní výkon a presvedčivou výhru. Suarez 2, Neymar 1, Messi 1. a zítra prohra Realu. no, takto vidím tento víkend.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad klidné odpoledne

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele