35. kolo
29.04.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - FC Barcelona 0:3

Barcelona zvládla nevyzpytatelné derby s Espanyolem a vrátila se minimálně do příštího kola na čelo tabulky. Ačkoli svému sokovi nedokázala v prvním poločase vstřelit jedinou branku, bezgólové skóre nakonec změnil Luis Suárez, který nakonec přesně zacílil i tři minuty před koncem. Mezitím ještě mimochodem vedení pojišťoval Ivan Rakitič.

Domácí se svým městským rivalem prohráli už čtyřikrát v řadě a ani jejich aktuální forma příliš nenasvědčovala tomu, že by mělo dojít k nějaké změně. V postatě se drželi jen první pětačtyřicetiminutovku. Pak ale hosté ukázali, že mají v posledních zápasech výrazný střelecký apetit, a už potřetí v řadě vsítili alespoň tři branky v jednom utkání.

Espanyol vstoupil do tohoto souboje hodně zostra a už v 5. minutě notně ohrozil bránu gólmana ter Stegena. Po jednoduché kombinaci se ve středu pole uvolnil José Jurado, jenž zkusil zamířit na vzdálenější tyčku, jeho pokus však skončil těsně vedle. Barca jinak proti dobře organizované obraně dlouhou dobu tápala.

Vůbec první střelu, která alespoň nějakým způsobem mohla soupeře vystrašit, vyslal Sergi Roberto až pět minut před přestávkou, jeho hlavička se ovšem neujala a nasměrovaná byla pouze do boční sítě. A ani Neymar pak se svou levačkou neuspěl. Vstup do druhého dějství však FCB vyšel náramně, využil totiž mizerné rozehrávky svého soupeře.

Suárez trestal, přebral balón ve středu pole, naběhl si do blízkosti brankáře Diega Lópeze, jehož chytrým zakončením snadno přehodil. Jako by Espanyol právě tenhle moment položil do kolen. Hosté začínali kousat čím dál víc. Neymarova možnost vyšla ještě vniveč, neboť z nulového úhlu prakticky nemohl překonat Diega Lópeze.

Po hodině hry se Brazilec ve službách Barcelony pokoušel Diega Lópeze překonat svým pokusem z dálky, hostující muž v rukavicích ale dobře zasáhl. Nakonec k jeho druhé kapitulaci došlo čtvrthodinu před koncem, to když Rakitič snadno využil přihrávky Messiho, a pak se po další chybě domácí defenzívy znovu prosadil dobře číhající Suárez.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

uz by zase jednou mohla Barca ztratit v derby

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nejtěžší zápas ve zbytku sezony,věřím, že domácí budou chtít ve vydařené sezoně hrát fotbal a ne tu jejich holomajznu, kterou se prezentují vždy proti nám.

Věřím, že pokud vyhrajeme,máme šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele