22. kolo
11.02.2017 16:15 CET
0 : 6
(0:2)

Reportáž

Deportivo Alavés - FC Barcelona 0:6

Barcelona se na půdě Alavésu v poklidu prostřílela k dalším třem bodům a v tuto chvíli je v čele celé soutěže o bod před Realem. Bílý balet má ale hned tři utkání k dobru. Deportivo sice v prvním poločase dvakrát inkasovalo, druhý poločas a ofenzivní vlna Katalanců mu pak sebrala i ty nejmenší naděje.

Přitom první branku klidně mohli vstřelit domácí a kdo ví, jak by se potom utkání vyvíjelo. Po nepovedeném rohu domácí pelášili na ter Stegena a byl to právě německý brankář, který dobrým zákrokem uchránil čistý štít. Domácí to muselo hodně mrzet, protože pak už úřadovala jen Barcelona. Ve 37. minutě poslal Vidal přesný pas na malé vápno Suárezovi, který otevřel skóre utkání.

Za další tři minuty předvedla obrana Alavésu sérii chyb a tu největší způsobil Pacheco, který jednoduše nabídl Neymarovi druhý gól. Brazilský forvard samozřejmě nepohrdl. Barcelona se tak poměrně snadno dostala k poločasovému dvoubrankovému vedení.

Domácí se ani za tohoto stavu nevzdávali, ale bylo jen otázkou času, kdy inkasují potřetí a jejich hra se definitivně sesype. To se stalo přesně po hodině hry a opět to způsobila zbytečná chyba obrany. Nabídku tentokrát využil Lionel Messi a po třetí brance Katalánců už o vítězi nikdo nepochyboval. Barcelona totiž záhy přidala další tři góly. Alexis si vstřelil vlastňák, takže další vydatná pomoc samotných domácích. V 66. minutě zvyšoval Rakitič už na 5:0 a hned o minutu později dal Suárez na hrozivých 6:0. Defenzíva Alavésu se sesypala jako domeček z karet. Každopádně Barcelona už do konce zápasu další navýšení nepředvedla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
valloire

2-1

Reagovat
cink

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
netopier

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

ter stegen-ailex vidal, umtiti, mathieu, digne - rakitic, sergio, inesta - messi, suárez, neymar

Reagovat
smazaný uživatel

to finale copa del ray ani nemusia hrat mozu pohar dat rovno barce

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Aleix

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele