7. kolo
02.10.2016 20:45 CET
4 : 3
(3:0)

Reportáž

Celta Vigo - FC Barcelona 4:3

Mizerně odehraný první poločas znamenal stopku nadějí na úspěch pro Barcelonu na půdě Celty Vigo. Stejně jako loni i letos na Estadio Balaídos inkasovali hosté čtyři góly, a ačkoli se po přestávce snažili s výsledkem ještě něco udělat, odjeli domů s prázdnou. Domácí potvrdili, že jejich křivka výsledků má stoupající tendenci, a svou sérii neporazitelnosti prodloužili už na šest zápasů.

Os Célticos začínají být pro FCB noční můrou. Tenhle celek je zkrátka tak nevyzpytatelný, že právě loni na jejich půdě svěřenci Luise Enriqueho prohráli 1:4, aby následně před vlastními fanoušky vyhráli 6:1. Tentokráte se zase radovala Celta. Hostující gólman Marc-André ter Stegen inkasoval čtyři branky v La Lize teprve podruhé, oním prvním případem byl právě loňský zápas v Galicii.

Bez Lionela Messiho to Barce především v prvním dějství hodně skřípalo v ofenzívě. Ve 22. minutě se mužstvo kouče Eduarda Berizza ujalo vedení poprvé. Iago Aspas krásnou prudkou kolmicí našel v šestnáctce Sista, který si před ter Stegenem poradil a umístil míč po zemi přesně ke vzdálenější tyči. Záhy mohl navýšit náskok sám Iago Aspas, nicméně ter Stegen pod břevnem zasáhl.

Ve 31. minutě Celta Vigo přece přidala druhý zásah. Iago Aspas si navedl balón na hranici pokutového území a odtud levačkou tvrdým přízemním pokusem zamířil podél ter Stegena. Jen o dvě minuty později Barcelona inkasovala potřetí, to když si ve snaze odkopnout balón do bezpečí srazil centr Wasse do vlastní sítě Mathieu.

Po změně stran musel přijít rozhýbat hru Andrés Iniesta a částečně se tenhle tah vyplatil. V 58. minutě právě on našel centrem z levé strany hlavu Gerarda Piquého, který snížil stav. V 63. minutě už byl rozdíl mezi oběma týmy jen ten nejtěsnější možný, neboť nařízenou penaltu za faul Huga Malla na Andrého Gomese proměnil bezpečně Neymar.

Třináct minut před koncem vyrobil obrovskou hrubici ter Stegen, kterou vlastně připravil svůj tým o šanci bojovat alespoň o remízu. Při snaze rozehrát trefil zbrkle hlavičku napadajícího Pabla Hernándeze, od níž se míč odrazil za jeho brankovou čáru. V 87. minutě pak už jen Gerard Piqué pouze zmírňoval konečnou porážku.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
valloire

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z velmi těžkých zápasů, doufám, že potvrdíme venkovní formu a vydolujeme tři body.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.fcbarcelona.cz/index.php?page=clanek&id=26190 ...kdyby někoho něco napadlo, napište.

Reagovat
smazaný uživatel

ter stegen-sergi roberto, pique, mathieu, jordi alba-arda, sergio, inesta-rafinha, suárez, neymar

Reagovat
smazaný uživatel

bye bye enrique

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hral Radoja?

Reagovat
santini

celkom dobre - musím uznať... odmakal si svoje a bol dobrý na lopte

Reagovat
HullCity

I když je to začátek nové sezony,tak zatím je liga neskutečně vyrovnaná na špici.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vííííígó

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele