30. kolo
20.03.2016 16:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Barcelona prohospodařila náskok a veze si z Madrigalu pouze bod

Barcelona měla na dosah luxusní jedenáctibodový náskok na druhé Atlético Madrid, ovšem ani dvoubrankové vedení nakonec katalánskému gigantovi nestačilo k tomu, aby na půdě Villarrealu dokázal zvítězit. Domácí totiž na góly Rakitiće s Neymarem dokázali po změně stran odpovědět, když se prosadil Cédric Bakambú a krátce po nástupu na hřiště si vstřelil vlastence Jéremy Mathieu. Zábavné utkání tak skončilo remízou 2:2.

Po dlouhých třinácti ligových zápasech tak barcelonští poprvé nevyhráli, avšak mrzet je to až tak nemusí. Jejich série bez porážky je totiž stále zachována a kvůli sobotní prohře Atlétika se i po remíze jejich náskok na čele zvedl o další bod na celkových devět. Villarreal si připsal svůj první bod za poslední tři zápasy a zůstává čtvrtý.

Domácí vlétli do zápasu po hlavě a Denis Suárez se svou ranou jen těsně minul. Chvíli nato se měl brankář Claudio Bravo co ohánět, aby vyrazil střelu Bakambúa. Poté, co Barcelona přežila úvodní tlak, ukázala svému soupeři, jak si s vytvořenými šancemi poradit efektivně. Přímý kop Lionela Messiho skončil u Ivana Rakitiće, jenž bez váhání vypálil a poslal hosty do vedení. Frustrovaní domácí pak pěnili vzteky, když Gérard Piqué fauloval a ke všemu i zahrál v pádu rukou, přesto nedostal žlutou kartu. Kouč Marcelino byl dokonce vykázán na tribunu.

A pro Žlutou ponorku bylo do přestávky ještě hůře. Messiho brilantní pas našel unikajícího Neymara, jenž upadl po zákroku Sergia Asenja a rozhodčí navzdory protestům udělil hostům výhodu pokutového kopu. Sám faulovaný Neymar ji bezpečně proměnil "panenkovským" dloubáčkem do středu brány a Barcelona mířila za dalším vítězstvím.

Villarreal se však ani za tohoto zdánlivě beznadějného stavu nevzdal a postaral se ještě o řádné drama. O snížení na rozdíl jediného gólu se postaral Denis Suárez, když po levé straně prchnul hostující obraně. Jeho ránu sice dokázal Bravo vytěsnit, ovšem pouze do cesty Bakambúa, jenž pohodlně dorazil míč do sítě. Gól na 1:2 domácí viditelně nabudil a Bravo měl posléze co dělat, aby si poradil s ranou Castilleja, a s úlevou mohl přihlížet, jak hlavičkový pokus Soldada míří těsně vedle.

Barcelonu navíc silně poznamenalo stažení Piquého z pětapadesáté minuty, neboť právě jeho náhradník Jéremy Mathieu si takřka hned po svém nástupu srazil míč z rohového kopu do vlastní sítě. To podnítilo opětovnou snahu hostí ujmout se znovu vedení, jenže Asenjo byl pozorný a perfektně vyrazil hlavičku Rakitiće. Když se pak po zákroku Mascherana nedovolal penalty střídající Adrián González, skončilo napínavé a atraktivní utkání dělbou bodů s výsledkem 2:2.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj,

mojetv.net je opet otevreno - 50 registraci - ale musi se regnout co nejdřív pres nejakou jinou IP nez CZ / SK, tak jde vyzkouset nejaky anonymizer nebo changer IP adresy a mas 120 CZ/SK programu TV za 99 Kč mes az pro 3 IP adresy. Mista jsou omezeny

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
dextroza_m

0:2,

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
YNWA__MSN

škoda, ale i tak zvýšili náskok na 6 bodů

Reagovat
YNWA__MSN

Sparta jim to ukáže

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no jo Sparta to bude jina kavicka.. nez nejaka Barcelona

Reagovat
Mass

Samozrejme diving penalticka pro Barcu jako obvykle

Reagovat
remeslnik

Tos ještě neviděl tu ve včerejším večerním zápase. Ta byla daleko Realističtější

Reagovat
smazaný uživatel

to je karet, takhle přijít o výhru dobře Vám tak Ponorka překvapila

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele