27. kolo
03.03.2016 21:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Rayo Vallecano - FC Barcelona 1:5

Barcelona si veze z Madridu jasné vítězství, když přehrála Rayo v poměru 5:1. Messi vsítil svůj třetí hattrick v sezóně a po jedné brane přidali i Rakitič a Arda Turan. Čestný úspěch Blesků, které dohrávaly v devíti hráčích, zaznamenal Manucho. Série zápasů Barcy bez porážky se tak vyšplhala už na rekordních pětatřicet zápasů!

Utkání přitom začalo lépe pro domácí. První dobrou možnost v zápase měl ve 4. minutě Embarba, proti jehož střele z hranice vápna musel Bravo vytasit pohotový zákrok. Stejný hráč pálil ostrými i v 15. minutě, i nyní jej ale pozorný gólman Blaugranas vychytal. Poté už zápas nabral předpokládaný směr. Favorizovaní hosté zapli na vyšší rychlostní stupeň po dvaceti minutách hry a hned šli do vedení. Jako první se prosadil Ivan Rakitič. Ten využil obrovskou minelu gólmana Juana Carlose, jemuž vypadl míč z rukavic, a snadno napálil balón do sítě - 0:1!

Druhý gólový úspěch Katalánců na sebe nenechal dlouho čekat. Pouhou minutu po brance Rakitiče otevřel svůj gólový účet Lionel Messi. Hvězdný Argentinec se ujal míče ihned po rozehrávce, přihrál na hranici ofsajdové linie Neymarovi, ten Messimu míč vzápětí vrátil zpět a levačka hostujícího útočníka namířila míč nechytatelně k tyči - 0:2! Další klíčový moment zápasu přišel ve 42. minutě, když Llorente zajel naprosto nesmyslně na polovině hřiště do Rakitiče a po zásluze dostal za hrubý faul rovnou červenou kartu.

Oslabení domácí nemohli být pro úřadující španělské i evropské šampiony opravdovým soupeřem a po změně stran se tak pouze spekulovalo, kolik branek ještě Barca Madridským nadělí. Třetí gól Katalánců padl už v 52. minutě, když se podruhé v zápase prosadil Messi. Ten využil střely do tyče v podání Suáreze a s lehkostí dorazil míč za záda marně se natahujícího Carlose - 0:3! Balóny létaly kolem domácí svatyně jeden za druhým, právě v tu chvíli se ale dokázali domácí vzchopit. Při nejsvětlejším momentu Raya v zápase centroval Embarba z pravé strany, míč vracel hlavou před branku Bebé a Manucho mohl už jen hlavičkovatdo prázdné sítě - 1:3!

Velký comeback do utkání v podání Jemézova mužstva se však nekonal. V 68. minutě totiž přišlo další vyloučení domácího hráče. Při nebezpečné Neymarově standardce se míč odrazil od brankové konstrukce přímo k nohám Busquetse. Jeho střele však Iturra zabránil ve vápně nedovoleným zákrokem, který rozhodčí Bikandi ohodnotil rovnou červenou kartou! Následnou penaltu ovšem Suárez neproměnil a potvrdil tak v tomto ohledu velmi špatnou statistiku tria MSN. Messi, Suárez a Neymar dali v této sezóně gól z pokutového kopu jen devětkrát z osmnácti pokusů.

Hosty to ale příliš mrzet nemuselo. Dvojnásobně oslabení hráči Raya už do konce utkání nemohli s porážkou prakticky nic udělat. Navíc Blaugranas zůstávali při chuti a čtvrté branky se příznivci katalánského celku dočkali hned v 72. minutě. Messi po pasu Busquetse uplách všem pronásledovatelům a s přehledem završil hattrick - 1:4! Na konečných 1:5 pak ještě v 86. minutě upravil střídající Turan, jehož přesným centrem z levé strany našel an zadní tyči Mathieu. Turecký reprezentant umístil svou hlavičku do míst, kam už přesouvající se Carlos nemohl dosáhnout, a oslavil tak svou vůbec první branku v dresu Blaugranas!

Barca upevnila svůj náskok na první příčce. Rayo bude více než prohra s favorizovanými Katalánci mrzet vyloučení Llorenteho a Iturry, kteří tak musí vynechat příští zápas proti Espanyolu.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
boryland

1:4................Leo 2,Ney,Luis.................

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
remeslnik

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 nebude to lahký zapas ale vyhrame :)

Reagovat
dextroza_m

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

goals:Manucho,Iturra....Messi 2.....rote carte:Pyque,Suarez.....death on grass:Bravo,Iniesta,Turan.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase mám ten špatný pocit,jako každý zápas venku, všichni soupeři nám mimo CN způsobují potíže a je to vzhledem ke kvalitě ligy a našemu hernímu vytížení logické , snad to i dnes vyjde, Rayo se nám postaví čistě fotbalovými zbraněmi ,to by mohla být výhoda, nevýhoda,že nás to bude stát hodně běhání a tam už nebude prostor pro ty ztráty míče,které především Neymar a Suárez často předvádějí. Visca el Barca!!

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc : valloir sem nedal svůj tip 3:0.

Reagovat
remeslnik

Svatá pravda, Ney dává 1z10, Luis 1z 5 a dřív takoví bývali i Alexis a Pedro. Jenže ti měli ta čísla ještě horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ti oba podporovali obrovským způsobem defenzívu a když se jim nedařilo,makali ještě víc. My kdybychom neměli Raki,v němž máme hráče v podstatě dva,tak si takový zábavní podnik vůbec nemůžeme dovolit.

Reagovat
remeslnik

Tak proti tomu se dá klidně i souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona nato nema HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Messi-to je proste top hrac

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele