17. kolo
30.12.2015 20:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Barcelona rozstřílela Betis, Messi oslavil jubileum gólem

Lionel Messi má za sebou jubilejní pětistý start v dresu Barcelony a nutno dodat, že jej oslavil stylově. Barcelona si s přehledem poradila s Realem Betis v poměru 4:0 a sám Messi se na tomto vítězství podílel jednou brankou, čímž zakulatil svůj celkový počet nastřílených gólů na stěží uvěřitelném čísle 425.

K Messimu se jako obvykle přidali i jeho hvězdní útoční parťáci Luis Suárez s Neymarem, kdy první jmenovaný skóroval dvakrát a brazilský ostrostřelec se sice neprosadil vinou dvakrát trefené brankové konstrukce, ovšem alespoň asistoval u zmíněné trefy Messiho. Barcelona tak znovu zaujala pozici lídra Primera División, přestože má vinou účasti na mistrovství světa klubů odehráno o jeden zápas méně.

Úvodní šanci si připravili hosté skrze mladého Daniho Ceballose, jehož dravý průnik stihnul na poslední chvíli zastavit Dani Alves. První gól zápasu na sebe nenechal dlouho čekat. Těsně před uplynutím půlhodiny hry kopali domácí penaltu za značně sporných okolností, neboť rozhodčí Vicandi Garrido za nedovolený posoudil souboj brankáře Adána s Messim, kdy hostující gólman vyboxoval míč do bezpečí a následkem toho naboural i do argentinského útočníka.

K exekuci pokutového kopu se namísto otřeseného Messiho postavil Neymar, ovšem podklouzl a poslal tak svou ránu jen do břevna. Krátkodobé zklamání však záhy proměnil v radost nešťastník Heiko Westermann, jenž odražený míč poslal pod tlakem Rakitiće smolně do vlastní sítě. Když pak jen chvíli nato skóroval i Messi po pohledné kombinaci s Neymarem, byl pozitivní vstup Betisu do zápasu zcela zapomenut a o vítězi již bylo před začátkem druhé půle jasno.

Po změně stran již barcelonští jasně dominovali a dali si dobrý pozor na to, aby se neopakovalo jejich nedávné zaváhání s Deportivem La Coruňa, kde rovněž vedli o dva góly, avšak přesto překvapivě remizovali 2:2. Tentokrát se do toho obul Luis Suárez a chladnokrevným zakončením po pasu Busquetse navýšil náskok domácích na tři branky.

Pak Adánova branka nestačila zvonit, jak její konstrukci rozezvučeli Neymar, Alves i Messi. Úspěšným zakončovatelem již zůstal pouze Suárez, jemuž se povedlo sedm minut před koncem po pohledné Neymarově patičce upravit ranou z bezprostřední blízkosti skóre na konečných 4:0.

Kalendářní rok 2015 tak sice pro Barcelonu začal krutým zklamáním, kdy podlehli Realu Sociedad 1:0 vlastním gólem Jordiho Alby, a turbulentním otřesem ve vedení klubu. Poté již ale následovala jen jedna radost za druhou. Katalánský velkoklub si postupně připsal hned pět trofejí a i do nového roku jde z prvního místa jakožto největší favorit na úspěšnou obhajobu ligového titulu.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
boryland

4:1.......Leo 2,Ney,Luis.......

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem byl nejbliž

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi nebyl nejblíž,tys to trefil!!!

Reagovat
smazaný uživatel

presne

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Na SB bylo takovému výsledku blíž.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele