22. kolo
30.01.2016 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Barcelona - Atlético Madrid 2:1

Barcelona zdolala v klíčovém zápase Atlético Madrid 2:1 a na čele tabulky Primera División už má tříbodový náskok. Madridští šli do vedení zásluhou Kokeho, ale branky Messiho a Suáreze ještě v první půli zajistily hubenou výhru Kataláncům. Druhý poločas poznamenala vyloučení Luíse a Godína, kvůli nimž museli Rojiblancos dohrávat v devíti.

Očekávaný mač vycházel zpočátku lépe Madriďanům. Už ve 3. minutě pálil z poza vápna nebezpečně Griezmann a jeho prudkou ránu musel Bravo efektním zákrokem vyškrábnout mimo tři tyče! Katalánci si dle předpokladů drželi územní převahu, ale jejich taktika dostala vážnou trhlinu v 10. minutě. Při gólové akci hostí se po pravé straně protáhl skvělým způsobem Saúl, jenž od zadní lajny odcentroval do vápna. Tam centr chytře přeskočil Griezmann a Koke mohl pohodlně zakončovat k tyči - 0:1!

Překvapivé vedení držela Simeoneho družina celých dvacet minut, ale po půlhodině hry udeřila Barcelona. Ve 29. minutě ještě Suárez neuspěl tváří v tvář gólmanu Oblakovi, ale o pouhou minutu později už mohl celý Camp Nou jásat. Alba se uvolnil na levé straně vápna Atlética, předložil míč nabíhajícímu Messimu a argentinský snajpr z okolí penaltového puntíku nekompromisně rozvlnil síť - 1:1!

Od této chvíle už to šlo s Atlétiem z kopce. Netrvalo totiž ani osm minut a Barca strhla vedení na svou stranu. Alves vymyslel krásný dlouhý pas na nabíhajícího Suáreze, jenž si skvěle pohlídal ofsajdovou linii, prosadil se proti bránícímu Giménezovi a z úhlu procedil míč za Oblakova záda - 2:1! Ztrátu vedení nesli hostující hráči nelibě, ale proti skvěle hrajícím Kataláncům se jim fotbalově prosazovalo jen těžko. Frustraci pak ve 44. minutě podlehl Luís. Ten likvidačním zákrokem sestřelil u postranní čáry Messiho a po zásluze viděl rovnou červenou kartu, čímž prakticky zmařil šance hostů na obrat.

Barcelonští po přestávce do sytosti využívali přesilovku a nikam se nehnali. Atleti se naopak snažili ještě něco s utkáním provést, ale ztroskotávali na domácí obraně. Jako v 55. minutě Ferreira-Carrasco, jehož průnik zmařil dobrým obranným zákrokem Piqué. Z následného rohového kopu pak měl Ferreira-Carrasco další možnost ke skórování, ale na brankové čáře výborně zachytal Bravo! Zlepšený herní projev hostů vyšel vniveč v 65. minutě. Godín ostře zajel do Suáreze, který nastalou situaci využil k volnému průletu nad trávníkem, a sudí Mallenco přispěchal s druhou žlutou kartou pro hostujícího obránce.

Téměř půl hodiny tak Atlético muselo čelit domácím v devíti hráčích a Barcelonští věděli, že mají důležité utkání v kapse. V 67. minutě se na hřiště dostal bývalý hráč Atlética Arda Turan, jenž mohl svému bývalému klubu vstřelit gól v 78. minutě, ale svým pokusem těsně minul pravou tyč. V posledních deseti minutách Katalánci znova tlačili, ale gólové radosti se už nedočkali. Zoufalé pokusy hostů už taktéž k ničemu nevedly a téměř pětadevadesát tisíc diváků v hledišti tak mohlo svým miláčkům zatleskat za výhru 2:1!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
Tuxedo

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snad urvem alespoň plichtu - tip 1:1 ( Suárez - Griezmann).

Reagovat
smazaný uživatel

2:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by nepříjemné ,kdyby Atlético,pracovně přezdívané 1:0 , nám se svým gólovým průměrem 1,42 dalo na naší půdě 4 góly. Stát se samozřejmě může vše,jen doufám, že si svůj potenciál nechají stejně jako jejich madridští kolegové proti jiným,slabším týmům.

Důležitý zápas,pro nás jeden z klíčových v boji o titul.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně stačí i 1:0, tři body hodně dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to vysilat aspon dajto? Tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dajto dává real-espanyol

Reagovat
10FKK

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

To nechápu, odevzdaný Espanyol dostane pět,druhá půle bude o ničem a šlágr vysílat nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

to je škoda, na pc se divat nebudu to neni ono

Reagovat
Tuxedo

Tak hlavne prava ma Digi.

Reagovat
valloire

0-1

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Aj tak skončíte max. 2.

Reagovat
10FKK

Zase nic... Už se na to vyser..

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Athleti ukazali ze jsou reznici a ze umi jenom faulovat... opet

Reagovat
KingMaster13

To jsou blbci Měli na ně ale kdyby nehráli jak hovada Takhle zbytečně možná projebat i titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele