21. kolo
24.01.2016 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético jen remizovalo se Sevilou a přišlo o první místo

Atlético Madrid si připisuje mírné zaškobrtnutí, které jej však stojí první příčku. Na domácí půdě nedokázalo porazit Sevillu ani přesto, že hosté hráli více než půl hodiny bez vyloučeného Vitola. Kvůli tomu je Atlético na druhém místě, zatímco hosté jedou z Madridu nadšení a sedmí.

Atlético si v utkání hodně věřilo, přeci jenom Sevilla stále nezažívá ideální formu. Navíc se Colchoneros opírají o domácí formu, takže dnešní remíza je docela překvapující. Atlético nechtělo nic podcenit a rozhodlo se pro celkem silnou sestavu. Obranu Sevilly zneklidňoval především Francouz Griezmann, vedle něhož nastoupil mladík Vietto. Mezi vyvolenými jedenácti byli také Koke, Fernandez, Gabi nebo Savić s Juanfranem.

Sevilla nastoupila v očekávané sestavě, takže před brankářem Ricem nastoupili Coke, Carriço, Rami a bek Trémoulinas. Ofenzivní záložníci Vitolo, Banega a Escudero podporovali jediného vysunutého hráče, kterým dnes byl Fernando Llorente. Sevilla se pokusila zaskočit domácího favorita jako první a na sympatický centr od Evera Banegy vyskočil nejvýše obránce Adil Rami. Jenže minul.

Po patnácti minutách se dostal trochu výrazněji ke slovu čarostřelec Antoine Griezmann, který pálil v krátkém časovém sledu už potřetí. Tentokrát mnohem přesněji, přece však vedle tyče jen do boční sítě. Banega poslal míč na bližší tyč, kde se objevil zcela volný Coke, který však poslal míč vysoko nad bránu! Po nahrávce od Kokeho se málem dostával do slibné šance opět Griezmann, který si ale nakonec neprosadil přes Trémoulinase.

Po třiceti minutách se Atlético usadilo na polovině svého soka a chtělo konečně prolomit jeho hradbu defenzívy. Domácí k tomu měli blízko, protože Antoinovi Griezmannovi scházel jen krok k tomu, aby dosáhl na dlouhý pas a usměrnil míč do sítě! Brankář Oblak na opačné straně příliš práce neměl a když už to vypadalo, že se nebezpečí blíží, zasáhli jeho obránci a celou situaci uklidnili.

Ke konci první půle vyzkoušel Oblakovy reflexy ještě Vitolo, jenže nakonec jeho střela nebyla tak nebezpečná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Suma sumárum první poločas nenabídl moc dramatických momentů a zvláště domácí měli co zlepšovat, pokud chtěli tři body. Aby se Atléticu před bránou Sevilly zvýšily šance na vstřelení branky, byl stažen Fernandez a jeho místo zaujal mnohem ofenzivnější štírek Ferreira-Carrasco.

Pět minut po změně stran se málem Sevilla strachovala, protože na centr od Kokeho ze strany s naběhl Antoine Griezmann. Ačkoli neměl ideální pozici, přesto dokázal hlavičkovat. A míč skončil na tyči! Po hodině hry už Sevilla definitivně zabalila snahy o vstřelení branky, protože musela bránit. Za faul na pronikajícího Luciana Vietta byl totiž po druhé žluté kartě vyloučen Vitolo.

Ferreira-Carrasco se chtěl ukázat a říct si o základní sestavu. I proto volil nepříjemnou a tvrdou ránu, po níž musel brankář Sergio Rico předvést další skvělý zákrok, aby míč vytěsnil alespoň mimo tři tyče. Střídala i Sevilla a místo Llorenteho se vydal svádět souboj s obránci Atlética Madrid Francouz Kevin Gameiro. Posledních pár minut utkání se ale v podání Sevilly proměnilo v boj o bod.

Atlético hodně chtělo, ale dnes mu nebylo přáno. Je pravda, že se zatažením soupeře do obranného bloku to měli hráči Colchoneros mnohem těžší, ale zároveň je faktem, že si vypracovali jen minimum šancí. I proto jim patří druhá příčka za první Barcelonou, která má navíc zápas k dobru. Sevilla je aktuálně na sedmá a boj o poháry bude v dalších kolech ještě hodně zajímavý.

Autor: Ondřej Pražák / football-espana.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

další krok k titulu

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 :) věřím, že na bod budeme mít :)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 snad

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele