13. kolo
28.11.2015 18:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 1:0

Atlético potvrdilo roli favorita a na domácím hřišti vybojovalo tři body s Espanyolem Barcelona. Hubené vítězství 1:0 zajistil Madridským na samém začátku utkání Griezmann. Rojiblancos byli lepším celkem a po zásluze zvítězili, i po třináctém kole tedy budou okupovat stříbrnou pozici. Espanyol drží průběžnou jedenáctou příčku.

To prakticky nejdůležitější ze zápasu se událo už ve 3. minutě. Jediná gólová akce zápasu začala u Óliverova, jenž si před pokutovým územím umně obhodil obránce, poslal přízemní centr na malé vápno a Antoine Griezmann lehkou tečí pod nohama obránce Roca posunul míč do sítě - 1:0! Atlético pokračovalo v tlaku a v 16. minutě si vypracovalo další velkou šanci. Z levého křídla poslal míč do ohně před gólmanem Lópezem Felipe Luís, ale Griezmann se tentokrát tísněn obranou i gólmanem k zakončení těsně nedostal.

Ve 30. minutě přišla pro domácí drobná komplikace, když se při napadání nešikovně zranil záložník Tiago a musel být střídán. Na hřiště místo něj naskočil mladý Belgičan Carrasco. Ke konci prvního dějství Atlético znova stupňovalo svůj tlak a hosté svého soupeře museli zastavovat často za pomoci ostřejších zákroků. Sudí se ale spokojil pouze s udělením dvou žlutých karet. I po změně stran byli domácí daleko nebezpečnějším celkem. Hned v 50. minutě mohl po rychlém protiútoku udeřit znova Griezmann, ale gólman López proti francouzskému útočníkovi znova uspěl a následná dorážka Vietta šla vysoko nad branku! V 65. minutě zahrávali Rojiblancos nebezpečnou standardku z poza velkého vápna. Její exekuce se chopil tradičně Koke a Óliverovi na zadní tyči scházely milimetry, aby míč dopravil do odkryté sítě.

V 74. minutě byli domácí opět blízko skórování. Po narážečce s Kokem vyslal nejnebezpečnější hráč Atlética Griezmann na Lópeze další povedenou ránu. Ta však prolétla jen těsně nad břevnem svatyně Espanyolu. Jen čtyři minuty nato mířil přímo na branku ze standardky střídající Carrasco a u Lópeze zazvonila tyč! V 75. minutě naskočil do zápasu Fernandi Torres, jenž čtyři minuty před koncem utkání ukázal své umění. S přehledem si položil na zem Fuentese, navedl si míč na hranici vápna a vyslal táhlou střelu na spojnici. Ke smůle domácích ale Torresův projektil letěl příliš vysoko. V nastavení ještě ze střední vzdálenosti zahrozil Partey, jenže podobně jako jeho kolegové dnes prostě neměl den a o několik decimetrů minul braku. Tři body a druhou příčku už však Atléticu nikdo nesebere.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele