2. kolo
31.08.2014 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - FC Barcelona 0:1

Barcelona vydřela těsnou výhru 0:1 nad Villarrealem a se dvěma vítězstvími a žádnou obdrženou brankou se posunula na prozatímní první místo. O zisku tří bodů pro Blaugranas rozhodl v 82. minutě teprve devatenáctiletý útočník Sandro Ramírez, Žlutá ponorka na druhé straně i přes velkou snahu skončila s prázdnýma rukama.

Do zápasu vstoupili lépe hosté. Už ve 4. minutě se po přihrávce Rakitiče hnal do šance Messi, ale jeho přízemní pokus zneškodnil domácí gólman Asenjo. Do ještě lepší příležitosti se po čtvrt hodině hry dostal hbitý Pedro, ale Asenjo opět ukázal své umění a podržel svůj tým podruhé. Přestože měla Barcelona místy převahu na míči až 75 %, i domácí dokázali pořádně zahrozit.

Ve 24. minutě se po rohovém kopu na zadní tyči vynořil nikým nehlídaný Ruiz, jenže v obtížné pozici nedokázal míč nasměrovat na správné místo. Blaugras však přispěchali s okamžitou odpovědí, po další standardní situaci ve 28. minutě vyslal Messi na Asenjovu bránu nečekanou střelu, která po odrazu ve skrumáži skončila na pravé tyči! Villarreal poté přiostřil obrannou hru a už daleko aktivnější Barcelonu k ničemu vážnějšímu nepustil. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran si domácí uvědomili, že to proti Barce nepůjde jen s totální obranou a své řady vysunuli více na stranu svého soupeře. Z mírného tlaku domácích se mohl v 51. minutě zrodit kuriózní gól, když si Mathieu neporadil s prudkým centrem domácích a míč zamířil na bránu barcelonského brankáře Brava. Balón však pouze orazítkoval tyč a vrátil se z pohledu barcelonských do bezpečí. Zkušený obránce, jenž v létě přišel do Barcelony z Valencie, se pak v 62. minutě ukázal v lepším světle. Mathieu mohl přetavit další rohový kop Katalánců ve vedoucí branku, kdyby se mu do rány nevrhl obětavě Ruiz.

V do té doby největší šanci zápasu se pak opět ocitli hosté. V 68. minutě se však Asenjo opět vyznamenal, když prakticky sám fantastickými zákroky zneškodnil rychlý protiútok Neymara s Messim! Villarreal si ale také vypracoval svou velkou šanci jít do vedení. Rána Piny ze 72. minuty se však po odrazu od tyče nakonec do branky nevlezla a následná dorážka šla mimo. Obě strany se v těchto minutách zuřivě přetahovaly o vítězství, které mohlo spadnout do klína oběma mužstvům.

Šťastnější však byli nakonec Blaugranas. V 82. minutě totiž obrana Villarrealu byla nucena kapitulovat. Nejprve se k nebezpečné střele dostal po skvělé individuální práci Messi, jemuž se podařilo z úhlu prostřelit Asenja a na brankové čáře pak míč dorazil do branky střídající mladíček Sandro Ramírez - 0:1! Villarreal poté pochopitelně vrhnul všechny síly do útoku, jenže čas se Žluté ponorce velmi rychle krátil a kýžený zvrat už nepřišel. Barcelona tak díky Sandrovi, jenž prožíval svůj debut v soutěžním utkání, urvala na svou stranu důležité tři body.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

0:1..........Leo.......

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Messi GOLLLLLL!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele