31. kolo
11.04.2015 20:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Sevilla FC - FC Barcelona 2:2

Sevilla uhrála na vlastním hřišti s Barcelonou remízu 2:2. Hosté ztratili dvoubrankové vedení, které jim zajistili Messi s Neymarem. V domácím dresu se trefil ještě před přestávkou Banega a bod Andalusanům vystřelil v závěru utkání Gameiro. Barca tak má na druhý Real už jen dvoubodový náskok.

Pohledný mač se hrál od první minuty ve velkém tempu. Akce střídala akci, přičemž se Barcelonští hodně tlačili do zakončení. V 9. minutě pálil z vápna Neymar, ale jeho střelu k tyči gólman Rico polapil. Ten už ale svému týmu pomoct nedokázal o pět minut později, když Neymar našel přesnou přihrávkou na pravé straně volného Messiho, jenž dokonale využil prostor, který mu dali domácí beci, a krásně zakončil na vzdálenější tyč - 0:1!

Sevilla se hnala za vyrovnáním a hrála s lídrem tabulky místy hodně otevřenou hru. V barcelonském dresu byl velmi aktivní Neymar, jemuž ale Krychowiak ve 28. minutě dobrým obranným zákrokem sebral možnost jít sám na brankáře. Polský středopolař už si ale tak dobře nepočínal o dvě minuty později, kdy nedaleko velkého vápna fauloval Suáreze a Barca zahrávala standardku z nebezpečné vzdálenosti. K té se postavil Neymar, jenž excelentně překopl zeď a míč zapadl do míst, kam Rico nemohl dosáhnout - 0:2!

Krátce po rozehrávce měl na kopačce třetí branku Blaugranas Suárez, ale ve stoprocentní příležitosti poslal míč nad bránu. Domácí ani zdaleka nesložili zbraně. Iborra měl blízko ke gólu v 34. minutě jenže rovněž překopl branku. Domácí fanoušci tlačili své miláčky dopředu a ti se jim odvděčili v 38. minutě. Po přihrávce Vitola napřáhl k bombě z úctyhodné vzdálenosti Éver Banega. Bravo si sice na míč sáhl, nicméně vytěsnit balón mimo tři tyče se mu už nepodařilo - 1:2! Poté měl ještě dobrou příležitost domácí Iborra, Alves ale Barcu zachránil.

Otevřený fotbal pokračoval i po přestávce. Hned v 50. minutě se do zakončení dostal Suárez, z penaltového puntíku ale nepochopitelně zívající branku přestřelil. Uruguaycovo zaváhání mohl na druhé straně potrestat Bacca, nejlepší střelec domácích ovšem přestřelil. O chvíli později hostující Mathieu vystřihl parádní nůžky a zaměstnal Rica.

Sevilla svého soupeře dokázala ke konci zápasu zatlačit a dokonce se v poslední desetiminutovce domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. Vidal pláchl na pravé straně a naservíroval přesný centry na nabíhajícího Kévina Gameira, jenž pohodlně dotlačil míč do sítě - 2:2! Barcelonští hodně toužili po tom, aby se jejich náskok na čele ligy nezmenšil, ale tlak Katalánců v hektickém závěru utkání již k ničemu nevedl. Sevilla tak s vedoucím mužstvem tabulky urvala remízu. Barcelona zůstává první, ale Real už je jen dva body za Katalánci.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

sevilla může hodně zamotat boj o titul. snad se to v sobotu nestane a barca vyhraje. nicméně tip spíš remiz

Reagovat
smazaný uživatel

pro barcu zapas sezony ve spanelske lize... pokud vyhraji... ziskaji titul... pokud remizuji... ma porad velkou sanci real !

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
9augi9

2:1 Prianie. 1:2 Realita.

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat
boryland

2:4......Leo 2,Luis,Ney.....

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
lampard11

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Očekávám těžký zápas. Sevilla vůbec není špatný tým a má perfektního kouče. Dneska musí hrát naše útočná trojka MNS na 110%, abychom to zvládli za 3body. Doufám v jakoukoliv výhru o gól.

Reagovat
roberos

Prokoučovaný zápas - nevím proč Lucho střídal Neymara který hrál skvěle a Suaréze který by netrefil dnes ani stodolu nechal hrát!! .Zbytečná ztráta 2 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
edejv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele