4. kolo
21.09.2014 21:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Levante UD - FC Barcelona 0:5

Barcelonští své fanoušky nezklamali a ze hřiště Levante si odvezli exhibiční vítězství 5:0. Domácí půl hodiny odolávali, ale pak spustili Blaugranas kanonádu, do které se rovným dílem zapojila celá ofenzivní vozba Katalnců. Klíčem k vysoké porážce Levante bylo také vyloučení Vyntry na konci první půle. Barca tak stále drží první příčku i čisté konto, Levante zůstane poslední.

Zpočátku předváděná hra z obou stran rozhodně nenaznačovala tak jednoznačný výsledek, jaký se nakonec zrodil. Levante hrálo první půlhodinku s favoritem vyrovnanou partii a dokonce si připsalo i první větší šanci. Ve 14. minutě přihrával Morales na Casadesúse a nebezpečnou akci musel z pohledu Barcelonských narychlo hasit rychlým skluzem Rakitič. Na druhé straně se v dobrém světle představil Neymar, jenž však ještě na gólmana Fernándeze ve 20. minutě nevyzrál a jeho nadějný průnik skončil rohovým kopem.

Leccos pak naznačila 25. minuta, když poprvé totálně selhala valencijská defenzíva a k hlavičce se dostal zcela zapomenutý Neymar, jenže brazilský forvard mířil opět mimo tři tyče. Třetí velkou příležitost ke skórování si už ale Neymar v 34. minutě uniknout nenechal. Po geniální přihrávce Messiho se mladý Brazilec dostal za domácí beky, udělal Fernándezovi pohotovou kličku a bez potíží zakončil do prázdné branky - 0:1! Hra Levante se rázem sesypala a domácí hráči začali kupit chyby a zbytečné fauly. Za hranicí pravidel bylo rovněž vyhodnoceno podražení Messiho ve vápně Valencijských ve 40. minutě. Následovala rovnou červená karta pro Loukase Vyntru a nařízeného pokutového kopu se ujal sám faulovaný Messi. Argentinský střelec však nedostál své pověsti a na hustým deštěm smáčeném povrchu branku minul. Hosty zahozená penalta ale dlouho mrzet nemusela. Ve 44. minutě totiž obrana Levante jen slabě odvrátila další útok Blaugranas a z druhé vlny vyslal na Fernándeze nechytatelnou bombu Ivan Rakitič - 0:2!

Šance na obrat oslabeného Levante se rovnaly prakticky nule a Barcelonští podle svého zvyku zůstali při chuti i za více méně rozhodnutého stavu. Jediným zádrhelem tak bylo pro Enriqueho družinu zranění Neymara v úvodu druhého poločasu, ale podle předběžných zpráv by se mělo jednat jen o drobné pohmoždění kotníku. Do hry se tak dostal Sandro Ramírez, jemuž stačilo pouhých šest minut k tomu, aby se také zapsal mezi střelce zápasu. V 57. minutě po další laciné ztrátě míče z kopaček domácích na sebe natáhl téměř celou obranu Messi. Ten následně elegantní přihrávkou vybídl střídajícího Ramíreze, jenž z hranice velkého vápna zamířil přesně k levé tyči - 0:3!

Další branka katalánského celku přišla v 64. minutě po akci Alby s Pedrem, když druhý jmenovaný ve skluzu mířil do prakticky prázdné branky - 0:4! Dílo zkázy z pohledu domácích dokonal v 77. minutě Messi, jenž si střelecký zásah za svůj skvělý výkon v celém zápase jednoznačně zasloužil. Argentinský forvard využil další školácké zaváhání domácí defenzívy a chytrým obloučkem potupil celou obrannou řadu Levante - 0:5! Barca tak nezaváhala ani napočtvrté a v La Lize zůstává jediným stoprocentním týmem, Enriqueho snový vstup na lavičku Barcelonských stále nekončí.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Rox

A nebudou ani Neymar a Pique ?

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 prosiim

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat
Robík

Reagovat
Robík

Dobře Aquiero

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele