36. kolo
09.05.2015 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Barcelona - Real Sociedad 2:0

Barcelona si poradila s Realem Sociead a slaví další důležitou výhru směrem k titulu. O výhře Blaugranas rozhodly v druhé půli branky Neymara a Pedra. Barca tak bude mít i po šestatřicátém kole jistou první příčku, Baskové zůstanou ve středu tabulky.

Domácí začali výborně a od první minuty svého soupeře jasně přehrávali. V úvodní šanci zápasu se už v 8. minutě octnul Messi, argentinský ostrostřelec ale svou hlavičkou jen vybídl brankáře Rulliho ke skvělému zákroku. O čtyři minuty později vychytal Rulli včasným výběhem Neymara.

Realu to dopředu vůbec nešlo a první gól Barcy byl na spadnutí. Po rohovém kopu ve 29. minutě se sám před hostujícím gólmanem vynořil Piqué, ale také neuspěl. Ve 33. minutě spálili domácí další obrovskou šanci, když ani jeden ze tří nabíhajících hráčů Barcelony nedokázal usměrnit do sítě Suárezovu přihrávku před odkrytou branku. Těsně před před přestávkou to pak Alves zkoušel z velké dálky a míč minul branku o zhruba metr.

Po změně stran už ale vyprchalo Rulliho kouzlo a hostující brankář musel hned v 51. minutě lovit míč ze sítě. Messiho centr jeden z bránících hráčů nešťastně posunul na úplně volného Neymara, jenž hlavou pohodlně zakončil na bližší tyč - 1:0! Barcelona šla do vedení zaslouženě, po obdržení brance ale Baskové přidali. Do žádné významnější akce se ale Moyesova družina nedostala a domácí si v poklidu hlídali náskok.

Definitivní jistotu tří bodů dal Blaugranas v 85. minutě střídající Pedro, jenž na hřišti byl v tu dobu pouhé tři minuty. Po Messiho vysoké zpětné přihrávce sedmadvacetiletý útočník vystřihl ve vápně Realu překrásné nůžky, na něž už Rulli nedokázal efektivně zareagovat - 2:0! Před posledním hvizdem se ještě do jedné velké šance dostal Suárez, jenže znova zamířil mimo. Barca vyhrála popáté v řadě a díky zaváhání Bílého baletu kráčí za titulem, Baskové nenavázali na vítězství v minulém kole.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
boryland

3:0.........Leo 2,Luis ...........

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Tipoval jsi první poločas Real Valencia?

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude stacit 3:0

BTW: Nevíte nekdo jak je to se skoncenim ligy už po 36.kole? Co to je za blbost?

Reagovat
smazaný uživatel

kurz od Tipsportu na vyhru Realu 50 mazec, dostanou nářez

Reagovat
dextroza_m

6:0 Neymar 2, Leo 2, Pique 1, Luis 1

Reagovat
roberos

Hlavně musíme vyhrát a je jedno kolik i když já bych si přál hattrick pro Lea aby přeskočil toho napomedovánýho vzteklouna .

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 taky dobry, vyhra se pocita a ted hura na Bayern

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Dekuji ti Ronaldo za titul

Reagovat
smazaný uživatel

na Valencii se hodne ukazal velkej rozdil mezi Barcou a Realem.. ackoliv Valencie Barcu na jejim hristi prehravala daleko vic jak ted Real... v prvnim polocase byli dokonce o dost lepsi jak Barca... tak jim tam nedali gol.. ikdyz meli tak 3 tutovky + nedali penaltu... Real nedal penaltu.... ve Valencii Barcelona zase davala viteznej gol v 95. minute z rohu.... Real ho mohl ted dat taky v 95. minute... ale rozhodci piskl pochybnej faul.. vitez ligy musi mit vzdycky stesti... a toho mela letos Barca vrchovate

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a ten vítězný z cca 38. sekundy se vlastně ani nestal

Reagovat
smazaný uživatel

viteznej v case 95:03 (presne) z rohu bylo mysleny v prvni zapase na Vale.. kde to skoncilo timto golem 1-0... ted jsem na to koukal znovu a dokonce se nastavovali pouhy 3 minuty...

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak to sorry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele