26. kolo
08.03.2015 12:00 CET
6 : 1
(1:0)

Reportáž

Barcelona smetla Rayo a jde do čela La Ligy

Barcelona rozstřílela Rayo 6:1 a ve velkém stylu se posunula na první příčku Primera División. Hattrick si připsal Lionel Messi, dvě branky přidal Luis Suárez a jednou se trefil Gérard Piqué. Jediný gól hostí vstřelil deset minut před koncem z penalty Alberto Bueno. Zápas nedohrál Dani Alves ani hostující Tito.

Očekávaný mač začal pro Blaugranas nejlépe, jak mohl. Už v 5. minutě totiž Xavi našel na hranici ofsajdové linie volného Luise Suáreze, jenž svůj únik na branku stráženou Cristianem Álvareze zakončil nechytatelnou střelou pod břevno - 1:0! Utkání tak od první chvíle mělo očekávaný vývoj, ve velké pohodě hrající Barcelonští svého soupeře přehrávali a bylo otázkou, s jak velkou náloží dnes Madridští odjedou. Na rozdíl dvou branek mohl hned v 9. minutě zvyšovat Pedro, přihrávka před prázdnou branku od hbitého Suáreze k němu ale nedoputovala.

Rayo hrálo sympaticky a snažilo se s nepříznivým vývojem něco udělat, nicméně domácí brankář Bravo neměl se střelami hostů ze střední vzdálenosti příliš problémů. Ve 21. minutě se do zakončení tlačil po dalším přesném pasu Pedro, neodbytný obránce Tito ale subtilnímu útočníkovi znemožnil kvalitní zakončení. Rayo tak ještě mohlo zápas zdramatizovat, ve 30. minutě proletěl Trashorrasův přímý kop jen těsně kolem svatyně domácích. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Krátce po změně stran přidala Barcelona uklidňující druhou branku. Po rohovém kopu z pravé strany zazvonila za Álvarezem tyč, dezorientovaní hosté pak už nedokázali dostat míč z nebezpečného prostoru, a tak mohl Gérard Piqué dotlačit míč do brány - 2:0! Prakticky konec jakýchkoli nadějí pro Blesky přišel v 54. minutě. Tito fauloval ve vápně Suáreze a sudí nekompromisně nařídil pokutový kop. Hostující obránce se musel poroučet po druhé žluté kartě do sprch a k míči se postavil domácí miláček Messi. Jeho střelu mu však Álvarez chytil! K oslavám chycené penalty už ale nedošlo, jelikož rozhodčí Jésus Gil Manzano nařídil opakování kopu kvůli příliš brzkému vběhnutí hráčů Raya do pokutového území. Na druhý pokus už se Argentinský střelec nemýlil a zvýšil na 3:0!

Diváci poznali, že je o vítězství domácích rozhodnuto a stadionem se nesly mexické vlny na počest postupu na první místo tabulky. V oslavné atmosféře přišel vzápětí další gól Blaugranas. Psala se 63. minuta, když přízemní střelu Suáreze vyrazil gólman hostů jen před sebe a Messi snadno doklepl míč do sítě - 4:0! Uběhlo jen dvanáct minut od penalty a hattrick byl na světe. V 68. minutě se skvělý Argentinec po pasu Pedra proháčkoval až před odkrytou branku a pohodlně přidal pátý gól svého týmu!

O vzrušení se deset minut před koncem postaral domácí Dani Alves, jenž ve vápně nesmyslně srazil unikajícího Buena a za hrubý faul dostal rovnou červenou karu. Sám Bueno se postavil k exekuci pokutového kopu a bez potíží si připsal pátou branku v posledních dvou utkáních - 5:1! Poslední slovo ale měli přece jen Katalánci. Suárez měl v poslední desetiminutovce hned tři obrovské šance, gólově ale skončila až ta poslední z 90. minuty. Ex-liverpoolského forvarda vyslal na Álvareze Messi, Suárez obešel gólmana a přízemní střelou upravil na konečných 6:1 pro domácí!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sekačka 5:0 popř 7:0

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý tip

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Těžký zápas,ale proti fotbalovému soupeři , snad jej porazíme a nedopadneme jako s Málagou .

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje se už ve 12:00? To musí být chyba ne?

Reagovat
smazaný uživatel

chyba to není tak to je vypsaný v tipáči.4-0 Messi

Reagovat
boryland

5:1.........Leo 3,Ney,Luis...........

Reagovat
SIRBRANIKE

Neymar asi ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
milan78

po boji 2:2

Reagovat
valloire

3-3

Reagovat
jjnovo

Sni dál Zítra jde Barca do čela tabulky.

Reagovat
10FKK

Nestraš! Včera pěkná sobota, Klokani 3:1 a bílej cirkus žádný body a co hůř žádnej výkon.. Někteří se ani nesnažili dělat, jako že bojují

Rayo se většinou snaží o fotbal, což by nám mělo vyhovovat a pokud nepřijde nějaká pohroma, tak by měla být Barcelonka ve dvě hodiny na prvním místě, kam za předváděnou hru patří...

PS: Mám takový pocit, že je čas sundat nohy ze stolu...

Reagovat
jjnovo

Jen ať si je tam nechají

Reagovat
smazaný uživatel

vallecano bez sance... barcelony si uz dalsi trapas na vlastnim hristi dovolit nemuze

Reagovat
Robík

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-1, dneska hrat na 4-2-3-1 bude boj s tim, ze hraci maji v hlave potencionalni prvni pricku v tabulce. Hlavne si nesmime nechat dat prvni gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Muze mi nekdo vysvetlit proc Messi kopal penaltu na 2x? Kdyz tu prvni nepromenil tak jsem se nasral a sel si udelat kafe, prijdu zpet a 3-0... Diky.

Reagovat
jjnovo

Penalta se kopala znova protože údajně hráč Raya vyběhl dřív než měl, ale většinou se asi na netu dozvíme "protože ji Missi nedal"

Reagovat
smazaný uživatel

Jej tak to mel chlapec z pekla stesti, protoze ta prvni pencle byla katastrofa...

Reagovat
smazaný uživatel

Tys chodíš vařit kávu, když se kope penalta? Rouhačství!

Reagovat
smazaný uživatel

Musis pochopit, ze kdyz jsem videl jak mu to messi poslal ladne k tyci... Nemel jsem jinou moznost jako cholerik :D

Reagovat
roberos

Úžasné - Messi přes 3/4 zépasu odchodí a stejně je o parník lepší než běhající Ronaldo. Je vidět kdo je pan fotbalista a kdo je průměr. Ronaldo za poslední 3 měsíce jen 7 gólů ( 2 z pentle) to být u Messiho tak je pořád v médií jak je z formy.

Reagovat
bayern987

3/4 zápasů odchodí? Nevšiml jsem si.

Reagovat
smazaný uživatel

Ví někdo proč nehrál Neymar? Nikde jsem to nenašel.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl trest za žluté karty

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

OK, díky oběma

Reagovat
smazaný uživatel

MESSI OPET LAME REKORDY. NYNI PREKONAL 2 NAJEDNOU. Lionel Messi v dnenim zapase prekonal rekord v poctu strelenych hattriku nejen v Primera Division ale v celém Španělsku. Nastřílel 32 hattriku. Dalsi rekord, ktery mlady argentinec pokoril je jiz 6.sezona v rade, kdy dal Messi za sebou vice jak 40 golu v rade, a to ma nejlepsi roky porad pred sebou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele