23. kolo
15.02.2015 17:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Levante UD 5:0

Lionel Messi oslavil svůj jubilejní třístý start v Primera División hattrickem do sítě Levante, a tak Barcelona potvrdila svou výtečnou formu suverénním vítězstvím 5:0. Kromě argentinského fotbalového virtuosa se prosadili také Neymar a Luis Suárez.

Díky další výhře se barcelonští udrželi na dostřel vedoucího Realu Madrid, který i nadále díky včerejšímu prvenství v zápase s Deportivem La Coruňa drží hubený jednobodový náskok. Klíčem k úspěchu v domácím zápase s Levante byl bezesporu Messi, jenž ke svým třem trefám přidal také asistenci na úvodní trefu Neymara. Ten si naběhl na zadní tyč, kde ho jeho argentinský spoluhráč našel parádním vzdušným pasem, a bez přípravy z voleje překonal vyběhnuvšího brankáře Mariňa. Po sedmnácti minutách hry tak byl úvodní tlak domácích úspěšně zužitkován.

Ještě do přestávky navýšil vedení Barcelony Messi, když těžil z dobré defenzivní práce Marca Bartry a následné přihrávky, kterou v úniku přetavil přízemní ranou do dolního rohu branky v druhý gól zápasu. Těsně před odchodem do šaten se mohl Messi postarat o zásah číslo tři, avšak výjimečně nadějnou situaci zakončil nepřesnou ranou, místo aby raději vybídl ke skórování úplně volného Neymara.

Po změně stran si však kapitán argentinské reprezentace vše vynahradil. Těsně před uplynutím hodiny hry se Messimu podařilo zamířit přesněji po dobré práci Busquetse ve středu pole a následném stříleném centru Pedra. Ideální příležitost k dokonání hattricku pak Messimu připravil Neymar, jehož v pokutovém území fauloval pravý bek Ivan López, a rozhodčí nařídil pokutový kop, který obvyklý penaltový exekutor Barcelony s přehledem proměnil.

Ani ve zbytku zápasu pak barcelonští nepustili soupeře do hry a naopak ještě stihli přidat zásah číslo pět. O zápasovou třešničku na dortu se postaral střídající Luis Suárez, jenž odevzdané obraně Levante nadělil pohlednou ránu nůžkami, která sedmnáct minut před koncem zapadla za Mariňova záda. Pro uruguayského útočníka šlo o pátý ligový gól sezony. Pět minut před koncem se ještě sápal po dalším gólu neukojitelný Messi, ovšem tentokrát brankář Levante zvládl jeho halfvolej levačkou vyrazit nad břevno a udržel bídný konečný stav alespoň na skóre 5:0.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
valloire

7-0

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
dextroza_m

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen neumi chytat.... ma pomaly reflexi.... ja to rikam porad.... jinak Suarez 2 asistence paradni prinos pro Barcelonu

Reagovat
smazaný uživatel

NEYMAR.... oh... miss the penalty

Reagovat
smazaný uživatel

TerStegen opet nejistej v zakrocich.... doufam ze nebude chytat Ligu Mistru jinak vypadnem

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 snad potvrdíme dobrou formu

Reagovat
Robík

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
boryland

4:0....Leo 2,Ney 2....

Reagovat
Robík

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele