34. kolo
28.04.2015 20:00 CET
6 : 0
(5:0)

Reportáž

FC Barcelona - Getafe CF 6:0

Barcelona debaklem odeslala domů smutné Getafe, které na ni dnes absolutně nestačilo. Domácí zvládli utkání ve skvělém tempu a Getafe nastříleli šest branek! Po dvou brankách dali Luis Suárez a Lionel Messi. Jednu přidali Xavi a Brazilec Neymar.

Trenér Luis Enrique nasadil poměrně ofenzivní sestavu, když poslal na hřiště smrtící trojici Lionel Messi, Neymar a Luis Suárez. S kapitánskou páskou vyběhl na hřiště Xavi, kterého v záloze podporovali Rafinha a Busquets. Hosté z Madridu vsadili na Leona, Rodrigueze nebo Hinestrozu, kteří hráli na jediného vysunutého útočníka, tím byl Babá.

Barcelona sázela na rychlé kontry a jeden takový zakončil po třech minutách Dani Alves. O chvíli později Neymar založil akci na levé straně, Messi poté nahrával zpět do druhé vlny. Jenže Dani Alves pálil nepřesně. Po osmi minutách už se Barcelona dostala do kýženého vedení. Suárez dostal dobrou nahrávku do vápna a díky skvělému zpracování postupoval vstříc první brance, jenže byl k zemi sražen Arroyem. Sudí David Fernández Borbalán neváhal a pískl penaltu. K ní se postavil Lionel Messi a krásným dloubákem poslal Barcelonu do vedení - 1:0.

Po patnácti minutách se snesl krásný pas od Xaviho k Rafinhovi, který ale poslal míč jen těsně nad břevno! Z následující akce se málem zrodilo srovnání. Hinestroza si všiml, že je brankář Claudio Bravo venku z branky a pokusil se jej přelobovat. Míč se snášel do brány, ale Bravo se bleskurychle vrátil a míč na brankové čáře vyrazil! Po dvaceti minutách přes několik hráčů vypálil Lionel Messi, jeho přízemní rána Guaitovi moc potíží nenadělala.

Po pětadvaceti minutách Barcelona navýšila své vedení. Lionel Messi měl na straně čas na skvělý centr, posadil jej na kopačku nabíhajícího Luise Suáreze a ten si poradil náramně - z první umístil míč za brankáře Guaitu - 2:0 pro domácí Barcelonu.

Třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat. Lacen ztratil poblíž vápna míč, Luis Suárez posunul do volného prostoru na nabíhajícího Brazilce Neymara a ten si poradil. Ještě si počkal na vracejícího obránce, udělal mu kličku směrem k bráně a vypálil. Brankář Vicente Guaita byl bez šance a kapituloval znovu.

Po třiceti minutách už to bylo o čtyři branky. Neymar se propracoval do vápna, nesobecky nahrál do druhé vlny na Xaviho. Záložník Barcelony si poradil naprosto famózně a krásnou ranou poslal míč do sítě - 4:0. Pět minut před koncem první půle se agónie hostujícího celku dostala k vrcholu. Zprava se míč přes Messiho a patičku Xaviho dostal ke zcela volnému Luisi Suárezovi, ten krásnou ranou propálil brankáře Vicenteho Guaitu - 5:0 pro domácí.

Po změně stran se dostal na hřiště Sergi Roberto a hned poté Barcelona dala svůj poslední gól. Lionel Messi dostal ideální přihrávku na pravou stranu, zpracoval si jí a obrana Getafe mu dávala dostatek prostoru. Toho hvězdný Argentinec využil bezezbytku a krásnou ranou poslal míč do rohu brány - 6:0.

Po hodině hry Messi pronikal středem a nahrával Adrianovi, ale zastavila jej obrana soupeře. O chvíli později se Neymar dostal ke střele, ta byla sražena k Suárezovi. Jeho zakončení proletělo těsně nad břevnem. Dvacet minut před koncem utkání se málem prosadili hosté, Hinestroza zakončil jen do tyče! V poslední desetiminutovce se ještě o jednu akci postaral Neymar.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Jordi Alba

Věřím v 4:1, 4:0.

Reagovat
dextroza_m

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí tři body!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
VojtovaChelsea

Tipáč má na hosty kurz 54, ale tady to asi nebude jak s malagou že..

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
valloire

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10FKK

těsně...

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

ta barcelona je letos neuvěřitelný válec... vítěz ligy mistrů, to je realita

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelné !!!!!!!!!! Barca letos jede jako hrom a bez výmluv dle mě zatím nejlepší forma v téhle sezoně a největší favorit na vítězství lm !!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele