37. kolo
17.05.2015 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Barca mistrem! Titul vystřelil Kataláncům proti Atléticu Messi

Barcelona to dokázala. Na hřišti Atlética Madrid vybojovali Katalánci vítězství 1:0 a zaslouženě zvedli nad hlavu trofej pro vítěze Primera División. Symbolicky tak převzali žezlo od minulého mistrovského celku. Jedinou branku utkání vstřelil v druhé půli Lionel Messi.

Zápas byl od začátku vyrovnaný. Jako první zahrozili domácí., když v 8. minutě přeskočil Griezmann Rakitiče a hlavičkou donutil Brava k výtečnému zákroku. Barcelonští si drželi drtivou převahu na míči dosahující až 75 %. Katalánci se ale příliš často k ohrožení domácí brány nedostávali. Rojiblancos si pečlivě hlídali Messiho, jenž tak dlouho nemohl naplno ukázat svůj talent. Ve 20. minutě argentinský forvard hlavičkoval v pokutovém území do ruky Juanfrana, ale píšťalka sudího zůstala k nespokojenosti hostů němá.

Klasické obléhání soupeřovy svatyně v podání Barcy pokračovalo po celý zbytek první půle. Skvěle takticky připravení Atleti do ničeho většího hosty nepouštěli a o zbytek se postaral spolehlivý Oblak. V 33. minutě měli hosté k dispozici standardní situaci, Messi ale zamířil těsně nad břevno. Poslední dobrý pokus první půle přišel v podání vedoucího celku tabulky ve 45. minutě. Alves to zkoušel tvrdou ranou pětadvaceti metrů, ale na slovinského gólmana si nepřišel.

Po změně stran domácí přidali, ale charakter hry se více méně nezměnil. V 55. minutě mířil Torres v tísni jen do Brava. V 65. minutě však z ničeho nic udeřili Blaugranas. Kdo jiný než Lionel Messi si ve vápně Atlética narazil s Pedrem a s velkým přehledem zakončil na zadní tyč - 0:1!

Obrovskou šanci při protiútoku v 71. minutě zahodil Neymar, když ve vyložené pozici po pasu Messiho nepochopitelně poslal míč někam do patnácté řady. Barca kráčela za titulem a Simeone reagoval nasazením Mandžukiče, jenž vystřídal Turana. Ani to ale domácím moc nepomohlo. V další dobré šanci se ocitl Pedro, když se krásně uvolnil na hranici šestnáctky a levačkou jen těsně minul vzdálenější tyč.

Minuty rychle ubíhaly a domácí působili, jakoby jim Messiho branka podlomila vůli. V 82. minutě si hostující Xavi vychutnal potlesk na otevřené scéně, když nastoupil k jednomu ze svých posledních vystoupení v barcelonském dresu. Katalánci svého soupeře v poslední desetiminutovce přehrávali a často se pohybovali v nebezpečném prostoru okolo velkého vápna. V 90. minutě mohl dát Messi konečné razítko na výhru Barcy z přímého kopu, Oblak ale vytáhl exkluzivní zákrok. Na výsledku se už nicméně nic nezměnilo a Luis Enrique mohl při své první sezóně na lavičce katalánského velkoklubu slavit se svými svěřenci mistrovský titul!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
zekq

2:0 pomuzeme Realu podme!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 , pomůžeme Valencii,pojďme!

Těžký zápas , jestli navíc bez Alvése a Luise. Ale s vědomím ,že to sice je finále ,ale budeme mít ještě jeden opravný pokus. Atleti ještě mají o co hrát ,mají s Vale horší vzájemný ,a tak stejně jako my mají náskok vlastně jen tří bodů a nebudou moci spoléhat na pomoc Viga, stejně jako my na pomoc Espanyolu ,ten si to sice bude chtít s Realem rozdat ,ale po jeho vyřazení z LM a se svou jistotou v tabulce nebude dost trpělivý a opatrný a Real si body odveze. Takže Visca el Barca ,vyhrajme ,ať si titul zajistíme sami.

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol si to bude chtít rozdat?? kdo ti to řekl. CR jim dál hattrick jak nic

Reagovat
valloire

Espanyol? Ti přívítají slavný Bílý balte s láskou a úctou vyjádřenou 3 góly ve vlastní síti. 0-3

Reagovat
valloire

balet

Reagovat
10FKK

Jj stejně jako vaši Italští kamarádi v LM!

Reagovat
smazaný uživatel

Luis připraven naskočit do zápasu s Atleticem

Reagovat
valloire

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Radši bych se smál až po zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uz mohu pane?

Reagovat
smazaný uživatel

Už jo.

Reagovat
dextroza_m

nejsme Real :-) My máme leto bilanci s Atletama jasnou... 3 - 0 - 0

Reagovat
smazaný uživatel

Jses trošku spletl, to neni zápas Atlético - Real Madrid, tady hraje Barcelona ty tupá hlavo

Reagovat
smazaný uživatel

Celou sezonu sleduju ty tvoje radoby predpovedi... Co z toho mas?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 Barcááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Reagovat
smazaný uživatel

Barca je ted neuveritelnej valec. vyhrava jeden zapas za druhym a zpravidla ani nedostava goly (zapas v mnichove byl z jejich strany jen napul plynu vzhledem k naskoku). Atleti se sice dokazi v dulezitych zapasech semknout ale obavam se ze katalanci budou nad jejich sily. A navic moznost zajistit si titul uz ted je pozene vpred.

0:3 se suarezem

1:2 bez nej

Reagovat
boryland

1:2.......Leo......2......

Reagovat
smazaný uživatel

titul!

Reagovat
smazaný uživatel

je to taaaam.... !! MISTRI !!! Real zase zkapal... sezona bez trofeje oleeeeeeeeee

Reagovat
N.Gin

MS klubu? Superpohar?

Reagovat
smazaný uživatel

není trofej jako trofej..

Reagovat
N.Gin

Najednou :D...Minulej rok byla Supercopa skoro jako LM :D Ale co uz, takovi ?*!? jako JW me urcite nerozhodi a Barca hraje po hodne dlouhe dobe peknej fotbal tak proc ji to neprat. Ale pristi rok uz tu ligu musime urvat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

LA LIGA TITLES:

Ronaldo 1

Song 1

Douglas 1

Vermaelen 1

Reagovat
smazaný uživatel

Pokutové kopy a standartky - Messi vs. Ronaldo

http://www.fcbarcelona.cz/images/karikatury/FCB_13405539.jpg

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

CAMPEOONES!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele