22. kolo
08.02.2015 21:00 CET
2 : 5
(0:2)

Reportáž

Barcelona rozprášila Athletic a dýchá Realu na záda

Nedělní program španělské Primera División uzavřela divoká přestřelka v Bilbau, kde nakonec slavila vítězství favorizovaná Barcelona, která rozstřílela domácí Athletic 5:2. Podíl na všech pěti trefách svého týmu měl nezastavitelný Lionel Messi, jeho jednu branku doplnili Neymar, Pedro, vlastní gól Oscara de Marcose a trefil se dokonce i Luis Suárez.

Za domácí alespoň trochu zmírnili konečný výsledek Mikel Rico a Aritz Aduriz, ovšem baskický celek ani na chvíli neměl k bodovému zisku blíž než jeho soupeř. Barcelonští tak pokračují ve výtečné formě posledních týdnů a svou devátou výhrou v řadě se s třiapadesáti body úspěšně dotáhli na vedoucí Real Madrid na vzdálenost jediného bodu.

Svěřenci Luise Enriqueho diktovali tempo hry od samého úvodu a hned v patnácté minutě se i poprvé gólově prosadili. Lionel Messi se totiž trefil z přímého kopu, byť podstatnou roli hrála teč v hráčské zdi Athleticu, která zabránila brankáři Iraizozovi provést patřičný zákrok. Za domácí málem brzy nato srovnal aktivní Aduriz, ovšem Claudio Bravo v barcelonské brance vytasil na jeho ránu po Muniainově centru výtečný zákrok.

Zprvu se zdálo, že uplyne i další zápas, který letní drahé posile Luisi Suárezovi nesedne podle očekávání. Uruguayský kanonýr totiž gólově neuspěl ani se svou hlavičkou z bezprostřední blízkosti, kterou Iraizoz takřka zázračně dokázal zneškodnit. V pětadvacáté minutě si však Suárez vše vynahradil, když po kombinaci s Messim na pravé straně vypálil bez přípravy z hranice pokutového území a tentokrát již byl Iraizoz krátký. Šlo o Suárezův třetí ligový zásah od jeho letního pětasedmdesátimilionového přestupu z Liverpoolu.

Na druhé straně pokračoval Aduriz v marném obléhání hostující branky, tentokrát jej pro změnu nezastavil výtečný Bravo, nýbrž branková konstrukce. Do šaten se tak v poločase šlo za stavu 2:0. Po změně stran pak zápas překvapivě nabral ještě větší obrátky a góly na sebe nenechaly čekat. V devětapadesáté minutě otevřel možnost zdramatizování zápasu Rico poté, co k němu vyrazil Bravo střelu aktivního Adurize, ovšem brzy poté dvoubrankové vedení barcelonským navrátil De Marcos smolnou tečí Messiho rány.

A gólové hody pokračovaly - hned ve čtyřiašedesáté minutě upravoval svou první brankou večera Neymar na 4:1, jak jinak než po asistenci nezastavitelného Messiho. Pak se konečně procpal na střeleckou listinu i Aduriz, když napálil z poměrně ostrého úhlu míč Bravovi mezi nohama. Stav 4:2 však domácím nedával příliš důvodům k radosti... Jakékoli naděje na možné snížení náskoku pak patnáct minut před koncem uťal rozhodčí Mateu Lahoz, jenž vyloučil Xabiera Etxeitu za nešetrný zákrok na Suáreze. Uruguayský reprezentant pak sice zkoušel rozběhat viditelně poraněné koleno, ale nakonec byl deset minut před koncem přece jen vystřídán.

Na konečných 5:2 pro výtečnou Barcelonu nakonec upravil Pedro po typické týmové kombinaci v podání Messiho s Busquetsem.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
Robík

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 Messi

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
milan78

Reagovat
smazaný uživatel

Těžké,pro nás v současné situaci dvojnásob ,snad dnešní výsledek bude příznivý,my se ale nejvíc musíme soustředit na sebe a zvítězit. Bilbao sice nemá takovou formu jako v posledních sezonách,ale na jeho půdě je to vždy těžké,proti nám se umí vyhecovat. My jsme snad trochu odpočinuli a Bilbao má taky před sebou CdR a EL,takže silově vyrovnáno.

Reagovat
boryland

1:3.....Leo 2,Luis........

Reagovat
pawelFCB

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
bayern987

0:2 Messi, Neymar

Reagovat
smazaný uživatel

Musím si ulevit. Na gol se letos nadřeme jak kreténi a v situaci, kdy je obrovská šance srovnat na 2:2 pan Aduriz reklamuje penaltu místo toho aby ve své pozici dával branku. Vysere se na dohrání celé situace a ještě zavazí Ricovi. Naprostý idiot. Už od žáčků Vám trenéři tlučou do hlavy že dokud rozhodčí nepískne tak se hraje a hlavně - nemá cenu se s ním hádat protože svoje rozhodnutí nezmění. Nasrat!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele