35. kolo
27.04.2014 17:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Atlético Madrid 0:1

Mistrovský titul je stále blíže Madridu. A i když by po této větě před sezonou nejeden fanoušek asi čekal gratulace pro Real, pravděpodobně se bude radovat jeho městský rival. Atlético dnes zvládlo velmi těžké utkání proti domácí Valencii a po ráně Raúla Garcii navýšilo svůj náskok.

Colchoneros dnes slaví, protože udělali další velký krok vstříc vysněnému titulu. Ani vyloučení obránce Juanfrana nakonec nemuselo svěřence trenéra Diega Simeoneho příliš mrzet, neboť si už výhru pohlídali a jejich náskok na druhý Real Madrid činí v tuto chvíli již šest bodů. Stále sice ještě o titulu rozhodnuto není, ale Atlético je nyní jasným favoritem. Dokázalo to i dnes. Nejen, že se se Colchoneros opírají o zdatnou střeleckou formu Diega Costy, ale nečiní jim problémy ani obranná linie. Právě ta se dnes musela hodně činit.

Valencia sice má za sebou poměrně čerstvou (a ne zcela vydařenou) vzpomínku z utkání Evropské ligy proti Seville, kde prohrála o dvě branky. Dnes ale byla svému sokovi poměrně vyrovnaným týmem a rozhodně mu nic nedala zadarmo. Domácí Valencia začala velmi dobře a hned v první minutě se do velmi dobré palebné pozice dostal Paco Alcácer. Útočník, který kvůli kartám vynechá odvetné utkání proti Seville, ale trestuhodně pálil mimo. Po chvíli tlaku Valencie vystřelil David Villa, jeho technická rána na zadní tyč jen těsně minula spojnici břevna a tyče.

Ani jeden z týmů se nespoléhal na nesporně kvalitní ofenzívu a utkání se odbývalo především uprostřed hřiště. Napínavé souboje o každý míč i velký počet nahrávek - to vše přispívalo k vysokému tempu hry. A není se divit - Atlético bojuje o titul, Valencia se snaží najít pevnou půdu pod nohama a vzhledem ke klíčovému utkání Evropské ligy posílit své sebevědomí. Ani Valencia se nemusela stydět za činnost obranných řad, které přirozeně nejvíc ohrožovalo duo Diego Costa - David Villa.

Právě Costa výborně na pravé straně přešel přes dva hráče a následně odcentroval do vápna na volného Kokeho. Jeho mladší spoluhráč a skvělý tvůrce hry ale nezakončil úplně dobře a poslal míč odrazem o zem nad břevno. Jen síly Jéremyho Mathieua zabránily Villovi ve střele, která mohla dost možná skončit v síti.

Toto varování si ale hráči Valencie nevzali k srdci a Atlético trestalo. Radost hostujících fanoušků i trenéra Simeoneho byla evidentní po skvělém centru kapitána Gabiho do pokutového území, kam si naběhl Raúl Garcia a s pomocí tyče poslal hosty do vedení!

Druhý poločas začali opět lépe hosté, kteří chtěli využít drobné psychické výhody nad svým sokem. Střelec Diego Costa sice postupoval na Guaitu téměř sám, jenže domácího brankáře ve stoprocentní šanci nepřekonal. Ani Netopýři ale ještě nestáhli křídla a hodlali útočit. Zpoza vápna zkoušel střílet Pablo Piatti, jeho pokus byl ale zblokovaný pozornou obranou. Do vápna soupeře se dral Alcácer, ale k míči ho nepustil pozorný obránce Diego Godín.

Brankář Thibaut Courtois sice mnoho problémů řešit nemusel, ale za střelou Sofiana Feghouli dvacet minut před koncem se jen tak tak poohlédl. O pár minut později chtěl pálit hostující Sosa, míč ale poslal vysoko nad bránu. sám před Guaitou se posléze objevil také nejobávanější útočník madridského týmu, ale ani Costa na trochu přetaženou nahrávku nedosáhl. O chvíli později už měl k míči mnohem blíž, ale ani to mu nic platné nebylo - Guaita se dnes překonával a míč za svá záda zkrátka nepustil. Valencia dokonce dostala příležitost dohrávat utkání s větším počtem mužů, ale za tři minuty, co museli domácí hrát bez vyloučeného Juanfrana, se Netopýrům vyrovnat nepovedlo.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, marca.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 a titul pro Real.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Villa, Diego Costa, Koke

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 suhlasim, ze Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeral som pohárový zápas posledných 30 minút, a hráči Vale behali po hrisku asi ako zmätení dorastenci. Neverím, že svoj výkon zopakujú, ale Atlético bude mať čo robiť.

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle zapas rozhodne o titulu

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Robík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele