16. kolo
15.12.2013 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Valencia CF 3:0

Atlético si doma poradilo s Valencií 3:0. Zápas byl dlouho vyrovnaný, ale rozhodlo posledních třicet minut, kdy se dvakrát trefil Diego Costa a jeden přesný zásah přidal i Raúl García. Atlético díky osmé domácí výhře téměř vyrovnalo skóre Barcelony a díky zaváhání Realu drží opět pětibodový náskok na třetí místo. Valencie je devátá.

První poločas nabídl velmi vyrovnanou hru. Valencie výborně bránila a nepouštěla domácí do větších šancí. Atlético bylo sice lepší na míči, ale nic výrazného ze své převahy nevytěžilo. Netopýři přes dobrou obranu v útoku nic výraznějšího než Jonasovu střelu z 31. minuty nepředvedli. Do kabin tak šla obě mužstva za nerozhodného stavu 0:0.

Po změně stran pokračovala vyrovnaná hra, avšak konečně přišly i zajímavé brankové příležitosti. V 53. minutě se po závaru před hostující brankou dostal k povedené ráně Turan a jen těsně přestřelil Alvesovu bránu. Tlak domácích vygradoval před koncem šedesáté minuty. Po sérii velkých šancí se v 59. minutě Atlético dostalo k jednomu ze svých smrtících protiútoků. Zodpovědnost na sebe vzal Diego Costa, který na levé straně utančil Ruíze a Barragána a sám skvěle zakončil pod padajícím Diego Alvesem - 1:0!

Vstřelený gól vliv domácím fotbalistům novou krev do žil. Najednou s lehkostí přehrávali svého soupeře, který jen těžko hledal odpověď na rychlé kombinace Rojiblancos. V 61. minutě naskočil na hřiště místo Villy Raúl García, jemuž stačily pouhé dvě minuty, aby skóroval. Juanfran se na pravé straně neúspěšně pokusil o centr do šestnáctky, ale míč se ke smůle hostů odrazil přesně ke kopačkám Garcíí, jenž pohotovou ranou zdvojnásobil vedení domácích - 2:0!

Valencii nezbývalo nic jiného než otevřít hru a snažit se s utkáním ještě něco udělat. Aktivnější hra Netopýrů však bylo přesně to, co Atlético potřebovalo. Domácí spoléhali na rychlé brejky, které táhl neúnavný Diego Costa. Jako v 73. minutě, kdy brazilského kanonýra musela obrana Valnecie zabrzdit nedovolenými prostředky a sudí Fernández odpískal pokutový kop. K němu se postavil sám Diego Costa, jenomže brankář Alves vystihl směr jeho střely, a tak si Costa na svůj sedmnáctý gól v sezóně musel ještě chvíli počkat.

Dočkal se v 81. minutě, když právě Costu stáhl v pokutovém území Barragán a rozhodčí Fernández dal Diegu Costovi šanci na reparát. Napodruhé se již brazilský forvard nemýlil a vyrovnal se v počtu vstřelených gólů Cristiano Ronaldovi - 3:0! Třetí gól definitivě zlomil odpor Valencie. Přestože domácí tlačil do poslední minuty, další branku už nepřidali a utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím Atlética Madrid 3:0.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Přání 0:2

Tip tak 3:0 nebo 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1....a ať to mají s Barcou pěkně vyrovnaný

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico by mohlo být mistrem jen kvůli tomu, že za Barcelonu nehraje delší dobu Messi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele