30. kolo
07.04.2013 21:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Valladolid 2:1

Valencie zachraňovala výhru nad Realem Valladolid až v nastaveném čase, kdy se trefil Jonas. Díky zisku tří bodů se opět přiblížila účasti v Lize mistrů, na čtvrtý Real Sociedad už totiž ztrácí pouhé dva body. Nováček soutěže po dobrém startu sezóny nadále padá tabulkou.

Na Mestalle se v pozdních nedělních hodinách odehrál velice zajímavý zápas. Domácí se nejprve dostali do vedení zásluho vlastního gólu valladolidského hráče, poté Roberto Soldado pohrdl zvýšit náskok na 2:0, když neproměnil penaltu, a následně hosté snížili. Valencie ale nakonec vydřela vítězství gól v posledních minutách zápasu.

Valencie momentálně prožívá nelehké časy. Klub je zadlužen a v pátek oznámil prezident i vice prezident svoji rezignaci. Trenér Valverde přesto nabádal své hráče k tomu, aby tyto věci neřešili a věnovali se jen a pouze nadcházejícími utkání. A domácí do zápasu nevstoupili vůbec špatně. Do první šance utkání se dostal Sergio Canales, ale jeho střelu dokázal brankář Dani Hernández vyrazit a poradil si s dorážkou Soldada, kterému se neohroženě vrhl přímo pod nohy.

Úvodní gól padl v 39. minutě a ačkoli byl jeho autorem hráč Valladolidu Mikel Balenziaga, nikdo z hostů se neradoval. Šlo totiž o vlastní gól. Tino Costa centroval před brankové území, kde míč změnil směr po několika hlavičkách. Nakonec se dostal až k nešťastníkovi Balenziagovi, od jehož nohy se odrazil přímo do vlastní brány. Valladolid mohl ještě před koncem poločasu snížit, ale brankář Vicente Guaita svůj tým podržel skvělým zákrokem, který vyrazil prudkou a přesnou střelu Omara Rámose.

Hosté si zápas ještě více zkomplikovali v 57. minutě, kdy byl Soldado v pokutovém území tvrdě sražen k zemi a byla odpískána penalta. Hříšník Henrique Serano Fonseca navíc viděl druhou žlutou karty, čímž oslabil svůj tým. Soldado ovšem penaltu neproměnil, neboť Dani dokázal vystihnout směr, a tak skóre zůstávalo stále 1:0.

O chvíli později mohl zvýšit Jonas, když se probojoval až do pokutového území, ale Dani si s jeho přízemní střelou dokázal porazit. Na druhé straně dal mále zčistajasna gól Manucho, který napřáhl zdálky a Guaita se musel hodně natahovat, aby ránu vytáhl mimo tři tyče. Toto varování nebrala Valencie očividně vážně, a tak v 71. minutě inkasovala. Antonio Rukavina se dokázal uvolnit a nahrát Óscarovi, který napálil míč přímo do horního pravého rohu Guaitovy brány.

Už se zdálo být jisté, že se budou body dělit, protože Valencie si nebyla schopna vytvořit žádný smysluplný útok, ale pár vteřin před koncem zápasu dostal hodě svobody Janathan Viera a poslal přesný centr na Jónase, který mířil hlavičkou přesně a vybojoval pro svůj tým důležité tři body.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

To už je po 4 co by jsem dal stejný tip,ala ted to nechám stejně 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele