28. kolo
16.03.2013 22:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia poráží Betis jasným rozdílem

Hosté ze Sevilly se poměrně dlouho bránili výpadům domácího týmu, jejich obranu v první půli překonal akorát Roberto Soldado brankou z penalty. Mnohem lépe vyšel Valencii závěr utkání. V něm si nejprve vlastní gól vstřelil Paulao, vítězství pak pečetil Jonas.

V utkáních těchto dvou týmů panuje tradice, že výhru bere vždy domácí celek. Sevillský klub nejspíš chtěl gentlemansky dodržet nepsané pravidlo a v utkání neměl mnoho gólových šancí. Valencia díky tomu předskočila svého soupeře a je nyní na pátém místě. Vytlačit by ji mohla ještě Málaga, která má zápas k dobru.

Úvodní minuty zápasu se nesly v duchu opatrnosti, nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu. Z rohového kopu se míč snesl k Ramimu, který se snažil prosadit kopem přes hlavu - jeho snaha ale nebyla přesná. První změnu skóre zaznamenal Roberto Soldado. Zkušený kanonýr postupoval sám na brankáře Adriána a po kontaktu s Amayou těsně před pokutovým územím padl na zem, za což viděl hostující obránce červenou kartu. Navíc následovala penalta, Soldado se nemýlil a Valencia vedla 1:0.

Valencia kontrolovala hru, nějaké výrazné šance si ovšem nevypracovávala, těsně nad břevno pálil Sofiane Feghouli. Verdiblancos v tuto noční hodinu působili spíše unaveným dojmem a kromě rány Castra z konce první půle nevymysleli vůbec nic.

Do druhého poločasu již nastoupilo mužstvo Betisu v mnohem lepším rozpoložení a krátce po hvizdu sudího mohlo být srovnáno. Rubén Castro využil chyby v obraně Valencie a postupoval na brankáře Alvese téměř sám. Svou šanci neproměnil i díky tomu, že jej před zakončením zatáhl za ruku vracející se majitel jedné žluté karty Mathieu. Hostující kanonýr celou akci zakončil, především tím pak přiměl rozhodčího k tomu, aby domácího obránce neposlal předčasně pod sprchy.

Do velké šance se probíjel Feghouli, ani tentokrát mu ale zakončení nesedlo. Když zbývalo do konce utkání pět minut a zdálo se, že se oba celky rozejdou za tohoto stavu, vzal si slovo Paulao. Zkušený brazilský obránce ale nebude na svůj výkon vzpomínat v dobrém - ve snaze o odvrácení centrovaného míče změnil dráhu letu natolik, že brankář Adrián už nemohl reagovat - 2:0 pro Netopýry.

Sudí se rozhodl nastavit tři minuty nad rámec normální hrací doby a ještě v jejich průběhu se fanoušci dočkali třetí branky. Definitivní punc výhry zařídil útočník Jonas, který si v pokutovém území připravil míč na pravou nohu a krásně obstřelil Adriána.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

VALENCIA

Reagovat
Robík

Výborně,už je 5.A ted utočit na 4 místo na kvalifikaci LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele