10. kolo
03.11.2012 22:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Atlético Madrid 2:0

Vítězná série Atlética Madrid je u konce! Postarala se o to Valencie, která doma zvítězila 2:0 navzdory vyloučení Ricarda Costy a dvou trenérských členů lavičky. Pro Atlético znamená tento výsledek první porážku v sezoně.

Dlouho od sebe oba týmy dělila pouze jedna branka z kopačky Soldada, definitivní podobu skóre stanovil až v nastaveném čase Nelson Valdez. Již předtím došlo na vyostřené momenty, které odnesl odchodem ze hřiště Ricardo Costa, a také jak trenér Mauricio Pellegrini, tak jeho asistent Carlos Compagnucci. Přesto sobotní večer patřil Valencii.

Vstup do zápasu přitom mělo lepší Atlético, ale pokusy Gabiho s Falcaem se neujaly. Blízko ke skórování měl Arda Turan, s jeho hlavičkou si však Diego Alves přesvědčivě poradil. Prolomení bezbrankového stavu tak přišlo na druhé straně. Ve dvacáté minutě Soldado převzal dlouhý pas Ramiho a míč přepadávající mu přes rameno nádherným volejem umístil do vzdáleného horního růžku Courtoisovy branky. Ještě do poločasu byl na tribunu vykázán domácí kouč Pellegrini za přehnané protesty.

Hru Atlética dokázal v druhé půli oživit střídající Cristian Rodríguez, jenž nejprve založil akci, na jejímž konci přestřelil Falcao hlavou bránu, a poté sám z přímého kopu ohrozil valencijskou bránu. Diego Alves však zůstal pozorný. Na opačné straně mohl zápas rozhodnout Guardado, ovšem z hloubi pokutového území mířil velmi nepřesně. V samotném závěru obdržel Ricardo Costa přísnou druhou žlutou kartu a putoval do kabin. Protesty lavičky odnesl asistent Compagnucci, jenž následoval svého nadřízeného do hlediště.

Přesto všechno se však "Atleti" ani v závěru zápasu k ničemu nedostali a byla to naopak Valencie, kdo ještě zahýbal s výsledkem. Sofiane Feghouli uvolnil Valdéze, který zkušeně obešel Courtoise a levou nohou zakončil do odkryté branky. Los Che tak zvítězili 2:0 a stáhli náskok svého posledního soupeře na stále markantních jedenáct bodů.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

remizovy zapas....tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele