3. kolo
02.09.2012 21:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Barça zvládla šlágr s Valencií a vévodí ligové soutěži

Barça vévodí ligové tabulce bez ztráty kytičky, čemuž přispěla i dnešní zasloužená výhra nad Valencií. Blaugranas těžili především z výborného prvního dějství, v němž se luxusně prosadil jeden z nejlepších hráčů utkání Adriano Correira. Ačkoliv se Valencia v poslední čtvrthodině naparovala a snažila odvrátit nepřízeň osudu, vyrovnat se jí s ohledem na nedostatek brankových příležitostí nepodařilo.

Zahajovací čtvrthodinku vyplnila řádka nepřesností, malých faulů a trojice nikterak nebezpečných střel z uctivější vzdálenosti. Barcelonské loudáky přitom hravě stáhl do náruče Diego Alves, Víctor Valdés na prahu desáté minuty v letu kontroloval Soldadův technický obstřel.

Barça valencijskou hrozbu pojala jako budíček, přirozeně počala kontrolovat mičudu a zatlačila netopýří defenzívu do hloubi jejího pole. Z nátlaku ponejprv vzešla povedená hlavička Messiho po Alvésově na vlas přesném centru, zahřátý brankář Valencie však odpověděl krásnou robinsonádou a uchráněním jeskyně od nezvaného návštěvníka.

Avšak o chvíli poté se přec v pravém horním růžku pavoučí havěť usídlila. S vytříbenou technikou a neústupnou razancí přispěchal deratizér ve službách katalánského gigantu Adriano Correira a z pravého růžku veškeré záškodníky odpravil na onen svět. Z kraje šestnáctky po nakrátko rozehraném rohovém kopu se ujal míče, připravil si balón a přenádhernou diagonálou nedal marně třepotajícímu netopýřímu strážci šanci.

Úder přinesl do řad Blaugranas kupu klidu a pohody, příhry i centry se staly přesnějšími a jistějšími, valencijští hráči pak rozmrzelými, ba až znechucenými tréninkovými kužely. Záhy po brance byl sotva dva decimetry od druhé branky Cesc Fábregas, jenž tváří tvář Alvesovi zvolil technický oblouček, který lehoulince olízl levou tyč.

Atraktivní pasáž vystřídala po pětadvacáté minutě konejšivá a nepřímočará taktika Blaugranas, kteří se do šestnáctky dostávali již spíše sporadicky. Los Ches přitom marně hledali skulinku v barcelonském obraném valu, brejky postrádaly hravost, myšlenku i větší podporu ze strany zataženější zálohy, kteráž si v poločase hleděla spíše bránění, nežli ohrožování domácí branky.

Nepříznivá situace donutila svěřence Mauricia Pellegriniho ke zvýšení kmitočtu motorů, které po přeřazení dupaly a poháněly celek spíše kupředu, nežli zpátečkou prvého poločasu. Ovšem netopýří nálety byly neúčinné, vázla finální fáze včetně samotného zakončení a obrana Blaugranas dokázala všechny šturmy po čase odvrátit.

Výjimku tvoří šedesátá minuta, v níž se ke standardní situaci nedaleko Valdésovy branky dostal Tino Costa, narýsoval centr do šestnáctky a Víctor Ruiz kostrbatě dopravil mičudu do branky. Asistent na pomezí však časně vystřelil s praporkem k potemnělé obloze a de iure překazil valencijskou radost. Na opačné straně barikády pozdravil Cesc Fábregas v ložence diváky na nejvyšším ochozu a nejeden přívrženec Blaugranas prokroutil panenky.

S blížícím se závěrem utkání Pellegriniho svěřenci vysunuli útočná tykadla, napadali rozehrávku daleko za půlící čarou a začali riskovat. Velice často již v prvním sledu naráželi na Alexe Songa, jenž pospolu s výborným Adrianem a Mascheranem odklízeli jednu hrozbu za druhou. Čichnout naděje se mohla Valencie i proto, že se ofenzivní složka Barçy stále více ubírala k sólování či v lepším případě k nekonečnému nahrávání za šestnáctkou.

V devadesáté minutě se mohla bojující Valencie dočkat vyrovnání. Rohový kop doputoval až na hlavičku Víctora Ruize, jehož střela proletěla těsně nad břevnem. K zakončení mu přitom dopomohl vegetující Piqué a nadarmo vyběhnuvší Valdés. Samotný závěr klání nakonec zvládla Barcelona s grácií, daleko od nebezpečí kolem středového kruhu. Ačkoliv se mohla obávat zlepšeného výkonu Valencie ve druhém dějství, své vedení po zásluze ustrážila.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

prianie 1:1 realita 5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se zeptat proč pořád píšeš ke každému zápasu Barcelony tipy? Vím, že fandíš Realu, ale ke každému zápasu píšeš 0:0, 1:1 apod.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne že posledne 2 zapasy som tipol 2 vyhry barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

doma je Barcelona neuvěřitelně silná a Valencie čeká těžká porážka tip: 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Budu optimista 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

když se na podívám na poslední zápas Barca vs Valencia tak je jasné že Barca Valencii nedá žádnou šanci na výhru

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Losinho

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia ma dobry tym, ale Barca jim nareze... 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

pokud nastoupí hned od začátku Villa tak se fakt těšim a myslim že se to i odrazí na výsledku.....4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad to dnes Barcelona vyhraje, Ossasuna je zvláštní tým. Pokud jste ty zápasy viděli, tak pochopíte, protože jim dává zabrat jak nikdo jiný. :D Navíc chudák Messi se mi zdá v těch zápasech nějakej podrážděnej, se snad ještě ani nezasmál a jde vidět, že není úplně ve 100% formě.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos nehrajeme dobře,s Valencií to byl třetí zápas v řadě,který jsme nedokázali kontrolovat,Valencia a Real jsou samozřejmě top soupeři,ale i s nimi jsme za Pepa byli schopni mít převahu na míči a kombinovat v blízkosti soupeřovi brány,teď se nám kombinace vytrácí a v boji nahoru dolů nepatříme ke špičce.Messi je z formy a není ochoten udělat to,co se vždy doporučuje : zjednodušit hru.Stále se snaží prosadit individuálně,bohužel většinou za cenu zpomalení hry.Pokud se naše hra nezvedne, neudržíme naše postavení v tabulce dlouho.Realu se vytýkal špatný začátek,ale myslím,že nehrál ani tak zle jako my.

Reagovat
smazaný uživatel

Takýchto mám najradšej Messi nedá jeden zápas góla aj je z formy... a barca už nehrá tiki -taka ale tik tak

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si ty zápasy viděl, tak víš, že nemluvíš pravdu. To že Messi nedal góla, o tom se tu nikdo nebaví, ale podívej se na jeho hru v odehraných zápasech. Samozřejmě dalším zápasem se může všechno směnit. A navíc, Barcelona není jen o tiki-taka. Zápasy proti Ossasuně a Realu Sociedad jsou toho důkazem. To, že si lidi myslí, že hrajou jen tiki-taka je dost velká chyba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele