29. kolo
31.03.2013 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Atlético Madrid - Valencia CF 1:1

Atlético Madrid selhalo ve snaze vrátit se na druhou příčku v tabulce, když ze zápasu s Valencií dokázalo vytěžit pouze jeden bod za remízu 1:1. Zápas rozhodly úvodní minuty, ve kterých padly oba góly.

Tým Ernesta Valverdeho stále bojuje o kvalifikaci do Ligy mistrů, podle čehož také vypadal první poločas. V něm byla Valencie jednoznačně lepším celkem a předvedla zde nejlepší výkon z dosavadních soupeřů Atlética na stadionu Vicenteho Calderona.

Hosté se do první vážné šance dostali už ve 2. minutě, kdy Pablo Piatti obral o míč Diega Godína, ale na jeho prudký centr do pokutového území nedosáhl Nelson Valdez.

Jinak tomu ale bylo o tři minuty později, kdy se míč dostal až k Jonasovi, který jej poslal do sítě mezi nohama brankáře Thibauta Courtoise. Hosté se tak ujali brzkého vedení 1:0, z kterého se ale nemohli radovat moc dlouho.

Hned o minutu později totiž dokázali domácí srovnat. Záložník Arda Turan poslal centr do pokutového území, kam si náběh skvěle načasoval Ramadel Falcao a střelou z voleje vsítil svůj již 22. gól v sezóně.

Gólový okamžik byl jedinou pořádnou šancí domácích v prvním poločase, ve kterém byli jasně přehrávání Valencií a mohli být již poněkolikáté v sezóně vděční svému brankáři. Ten totiž svůj tým podržel a o poločase se tak zůstal stav dále nezměněn.

Nejprve se mu podařilo konečky svých prstů vytáhnout nad břevno jedovatou střelu Daniho Pareja, poté si připsal hned dva excelentní zákroky proti střelám Piattiho a Jonase.

Ve druhém poločase Atlético viditelně zlepšilo svůj herní projev a Valencii začalo tlačit. Hlavně v úvodu druhé půle si vytvořilo hned několik dobrých šancí, ale gól z nich nevyplynul. Brankář Valencie Diego Alves musel nejprve hbitě likvidovat nebezpečný centr Falcaa, a poté odvrátil i nebezpečnou hlavičku Godína na roh.

Po následné akci se domácí vehementně dožadovali odpískání penalty, neboť Jonas zahrál ve vlastním pokutovém vápně očividně rukou, ale rozhodčí zůstal klidný a nechal hru běžet dál.

Ke konci zápasu se k pár šancím dostala opět i Valencia, přičemž tou nejnebezpečnější byla dalekonosná střela Pareja, která ovšem Courtoisovu bránu minula.

Výsledek příliš nepomohl ani jednomu týmu. Atlético zůstalo na třetí pozici a nevyužilo zaváhání Realu Madrid, který v sobotu pouze remizoval s Realem Zaragoza 1:1. Valencia pro změnu spadla na šestou příčku za Málagu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xymqh4_atletico-madrid-vs-valencia-1-1-goals-highlights_sport?start=2#.UWIs4qKU34E

Tohle mohl být na koukání dobrej začátek, pak už bych mohl v poklidu usnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele