18. kolo
08.01.2012 18:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Villarreal CF - Valencia CF 2:2

V 18. kole La Ligy se zrodila remíza 2:2 mezi týmy Villarrealu a Valencie. Domácí celek soutěže se brzy po začátku zápasu dostal do dvoubrankového vedení po gólech Marca Rubéna a Gonzala, jenže ve druhém poločase se trefil Sofiane Feghouli a Aritz Aduriz, kteří tak pro Valencii zachránili alespoň bod.

Villarreal se v letošní sezóně nadále trápí, a tak se kormidla chopil nový trenér Jorge Molina, který má Žlutou ponorku vytáhnout ze sestupových hlubin zpět do vyšších pater tabulky. Největším problémem týmu byla neschopnost dávat góly, ale v nedělním zápase se mělo všechno otočit k lepšímu, když v útoku nastoupili dva elitní útočníci Nilmar s Rubénem.

A vskutku. Domácím stačilo pouhých dvacet úvodních minut, aby se dostali do vedení 2:0. A právě na prvním gólu měla velkou zásluhu jihoamerická dvojice útočníků. Ve 14. minutě se chopil míče Rubén, obešel bránící hráče Valencie, párkrát si nahrál s Nilmarem, a pak s ledovým klidem přehodil samotného brankáře Diega Alvése.

A hned o čtyři minuty později byl již stav 2:0 pro domácí. Tentokrát se totiž prosadil argentinský obránce Gonzalo. Mehmet Topal ho nechal zcela neobsazeným po přímém kopu Borji Valera, a tak Gonzalo neměl příliš potíží nasměrovat míč hlavou do brány hostů.

Valencia byla očividně v šoku z toho, jak se zápas vyvíjí a dlouho nebyla schopná vymyslet žádnou konstruktivní akci, která by vedla ke gólu. Teprve až čtyři minuty před koncem prvního poločasu si vytvořili šanci, z které nakonec padl snižující gól. Jeho autorem byl Feghouli, který hlavičkou usměrnil míč do sítě po skvělé Miguelově přihrávce z voleje.

Do druhého poločasu už Valencie vstoupila mnohem lépe a Roberto Soldado měl dvě velké šance, kterými mohl srovnat skóre zápasu. Jenže ta první byla zastavena kvůli ofsajdu, zatímco druhá sice pokračovala až do zakončení, jenže střela těsně minula tyčku.

Diego Alvés poté podržel svůj tým, když dobrými zákroky zneškodnil střely Borji Valera a Nilmara, a jeho spoluhráči mu museli být velice vděční, neboť i díky těmto zákrokům si nakonec odvezli remízu. Tři minuty před koncem se totiž podařilo srovnat Aritzu Adurizovi, když zpoza pokutového území uklidil míč do vzdálenějšího růžku Diega Lópeze.

Tento gól rozhodl, že Villarreal i po osmnáctém kole zůstane na sestupových pozicích, zatímco Valencie si znovu polepšila nad Levantem v minisouboji o třetí místo tabulky.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

žlta ponorka hra velke hovno takže 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
randi

Aby se na nás zas nechytli ti největší lůzři.. :/ Jinak 0:2 Jonas, Soldado. AMUNT!

Reagovat
smazaný uživatel

V minulých sezónách by to byl těžký zápas, tentokrát povinné 3 body pro Valencii - 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se ponorka s novým koučem nechytí hned dneska.

Těžkej zápas a 1:2, góly Pablo, Jonas Amunt Vale !!!

Reagovat
celeb

Snad sa ponorky s Molinom nechytia uz v zapase s netopiermi.

Tipujem, ze Goldado da gol, Valencia neprehra a uvidime pekny zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

no vypada že Villarreal sa zobudza lebo dnes predviedli dobry vykon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele