27. kolo
11.03.2012 16:00 CET
2 : 2
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - RCD Mallorca 2:2

V nedělním utkání 27. kola se zrodila remíza mezi týmy Valencie a Mallorky. Domácí vyhráli první poločas 2:0, když se trefili Tino Costa a Aritz Aduriz, ale hosté zabrali, ve druhém poločase vyrovnali zásluhou Emilia Nsueho a Victora Casadesuse. Valencie stále zůstává na třetím místě, i když se na ní pomalu začínají dotahovat další týmy, zatímco Mallorca je na 13. místě.

Valencie do zápasu vstoupila velice sebevědomě, když již v 8. minutě mohla jít do vedení. Do velké šance se totiž dokázal dostat Roberto Soldado, ale jeho pokus na poslední chvíli vyrazil izraelský brankář Dudu Aouate.

A jen pět minut na to byli domácí opět před branami prvního gólu, jenže prudkou Costovu střelu z přímého kopu zastavila tyč. Ve 22. minutě se do další gólové příležitosti dostal Soldado, ale jeho dobře mířenou střelu dokázal včas zastavit skvělým obranným zákrokem José Chico.

Jasnou dominanci domácích nakonec dokázal o minutu později potvrdit Costa, který po přihrávce Feghouliho vystřelil a díky teči se míč dostal za brankovou čáru. Domácí se tak dostali do vedení 1:0.

Do první příležitosti hostů se dostal Sergio Tajera, s jehož střelou měl brankář Vicente Guaita plné ruce práce, ale nakonec obstál a nepustil míč za svá záda. Stejně tak na druhé straně si vzápětí Aouate poradil nadvakrát se střelami Jónase.

Nebylo velkým překvapením, když domácí těsně před koncem první půle přidali druhý gól zápasu. Dudu Aouate, který do té doby chytal velice dobře, udělal hrubou chybu pod nátlakem dotírajícího Soldada a Aduriz již neměl mnoho problémů úspěšně zakončit a zvýšit na 2:0.

Druhý poločas začal velice podobně jako ten první, neboť Feghouli byl dvakrát velice blízko zvýšení na 3:0, ale ani jednou nedokázal svoji šanci přetavit v gól.

Namísto toho přišla v 57. minutě dobrá akce hostů, když Michael Pereira našel přesným centrem Emilia Nsueho a ten v koncovce nezklamal a snížil na 1:2.

Vzápětí mohl sám Pereira vyrovnat, ale jeho střela letěla vedle. Nicméně na vyrovnávací gól se příliš dlouho čekat nemuselo. Nsue zleva posunul míč do brankového území a Víctor Casadesús zblízka prostřelil Guaitu.

Valencie se svých tří bodů nechtěla vzdát, ale když se neujal ani přímý kop Pabla Piattiho, který výtečně lapil Aouate, museli se domácí smířit s tím, že se o body budou dělit i se soupeřem. To jim ovšem moc dobře nešlo a Tino Costa šest minut před koncem uviděl červenou kartu za faul na Alfara.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
randi

To zas bude boj se strachem o vyrovnání do poslední minuty.. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 musime wsazim ze wyhrajeme o dwa goly....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele