33. kolo
11.04.2012 20:00 CET
4 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Rayo Vallecano 4:1

V zápase mezi Valencií a Rayem dokázali domácí potvrdit roli favorita a zvítězili 4:1. Hosté z Vallecana však dlouhou dobu trápili domácí fotbalisty a rozhodně utkání nebylo tak jednoznačné, jak napovídá výsledek. V tabulce tak Valencia stále bojuje o třetí pozici a bude čekat na výsledek Málagy. Rayo je na dvanáctém místě a pravděpodobně se v nejvyšší soutěži zachrání.

První poločas utkání nabídl velmi nepřesnou hru s množstvím osobních soubojů ve středu hřiště a také s množstvím nepřesných výroků rozhodčích. Mírně navrch měla domácí Valencia, což naznačoval také počet střel na branku a statistika držení míče. V prvním náznaku šance Jeremy Mathieu našel nabíhajícího Pabla, ten však nedokázal míč tečovat tak, aby mohl ohrozit hostujícího gólmana joela.

Ve 24. minutě měl blízko ke gólu Brazilec Jonas, který si už naskakoval na centr Feghouliho a chystal se zakončit do prázdné branky, ale obránce Pulido mu balón na poslední chvíli ukořistil. O pár minutě později to byl znovu Jonas, který z rohového kopu hlavičkoval jen těsně mimo levou tyč branky Vallecana.

Jediná vážnější šance hostí v prvním poločase přišla po půlhodině hry. Po dobré kolmici se do úniku dostal Lass, ale při svém zakončení se dostal do nevýhodného úhlu a nedokázal vystřelit včas. Domácí se v prvním dějství nakonec přeci jen úvodní branky dočkali. Ve 42. minutě Joel nejprve vyrazil hlavičkou Feghouliho, ale na dorážku Jonase už nedosáhl - 1:0. Za tohoto stavu se šlo také do kabin.

Druhý poločas přeci jen nabídl atraktivnější podívanou a také v něm padly hned čtyři branky, z toho tři do sítě hostujících fotbalistů. Hosté měli blízko vyrovnání v 69. minutě. Costa se řítil z úhlu sám na Guaitu, ale Mathieu ho na poslední chvíli dokázal zkřížit a zabránil tak zakončení. Valencia dokázala hned z následného útoku vstřelit druhý gól. Feghouli našel před brankou Jordiho Albu a ten umístěnou střelou zvýšil na 2:0.

Když už to vypadalo, že Valencia utkání bez problémů dohraje, tak přišel snižující gól. Hned o minutu později udělal hrubku Pablo, Michu rychle narazil míč Diegu Costovi a ten nezaváhal. Valencia však neponechala nic náhodě a v 77. minutě už byl stav znovu o dvě branky. V pokutovém území kličkoval Feghouli, který následně neustál atak jednoho z protihráčů a padl na zem, Jonas pak s přehledem proměnil pokutový kop a zvýšil tak na 3:1 pro domácí.

Ani po tomto zásahu hosté nesložili zbraně a dokázali si vytvořit další šance. Nejprve hlavičkoval z dobré pozice Tamudo a jeho pokus se štěstím vyrazil na roh Guaita a po něm se ještě probíjel do šance Diego Costa, ale jeho střela skončila pouze střelou do boční sítě.

Další gól tak hosté nepřidali a otevírali v obraně nová okénka, kterých dokázala Valencia ještě jednou využít. V 88. minutě našel střídající Canales parádní přihrávkou za obranu Pabla Hernándeze a ten ve skluzu upravil na konečných 4:1 pro Valencii.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele