11. kolo
29.10.2011 18:00 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Getafe CF 3:1

Sofiane Feghouli se stal hvězdou zahajovacího utkání jedenáctého kola Primera División, ve kterém Valencia zdolala na Mestalle Getafe 3:1. Vstřelil totiž dvě branky, čímž dvakrát poslal svůj tým do vedení, střídající Aduriz pak už jen v závěru upravil konečný výsledek na 3:1 pro domácí. Ti zvýšili svůj náskok na pátou Sevillu, Getafe je zatím sedmnácté, ovšem všechny tři týmy, které se momentálně nacházejí na příčkách znamenajících sestup, dohrávají své zápasy zítra.

Netopýři hodně vytěžili z dobrého nástupu do utkání, když ubránili hlavičku Lopa a v jedenácté minutě sami udeřili. Banegův centr a následný Jonasův pokus odvrátila obrana Getafe jen k Feghoulimu, jenž z halfvoleje napálil míč skákavou střelou do sítě. Vyrovnáno bylo v minutě třiadvacáté, kdy hosté rozjeli rychlou akci až od gólmana Moyi, Valerův centr sklepl Güiza ke Castrovi a ten zblízka nezaváhal.

Jenže trvalo to jen dalších sto dvacet vteřin a Valencia znovu vedla. Míč nejprve ve středu pole vybojoval Banega a poslal ho na pravé křídlo rozběhnutému Jonasovi. Oba hráči si přihrávku vyměnili ještě jednou, až Jonas nakonec ne štěstím protlačil balón k úplně volnému Feghoulimu, který ho levačkou poslal k tyči a Valencia podruhé vedla.

Znovu okamžitě odpovědět mohl Valero, ovšem Guaita byl na jeho střelu připraven. Ještě do poločasu mohl vyrovnat také Güiza, ale jeho hlavička skončila nad brankou. Branku do kabiny mohl vstřelit v pětačtyřicáté minutě Pablo, jeho pokus z gólové pozice však byl na poslední chvíli zblokován.

Druhý poločas dlouho nenabízel žádné příležitosti, a tak se s popisem zajímavých události přesuneme rovnou až ke třetímu gólu v síti Moyi, který padl v pětasedmdesáté minutě. Banega vymyslel dokonalou kolmici na střídajícího Aritze Adurize, ten se snažil přehodit vyběhnuvšího hostujícího gólmana, jenže ho jen trefil. Od nešťastného Moyi se však míč odrazil znovu jen do Adurize a následně do brány. V tu chvíli bylo rozhodnuto, Los Che vedli patnáct minut před koncem o dva góly, závěr zápasu si navíc v klidu pohlídali a získali důležité tři body.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Povinná výhra Valenci tip 1 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele