14. kolo
26.11.2011 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Valencia CF 1:2

Ve 14. kole La Ligy si Valencie poradila s domácím Vallecanem 2:1, a nadále se tak drží v závěsu za Realem Madrid a Barcelonou. Skóre zápasu otevřel ve 21. minutě Jonas, po poločase navýšil náskok Alberto Costa a v 84. minutě výsledek pouze korigoval domácí útočník Raúl Tamudo.

Trenér Valencie Unai Emery udělal v základní sestavě svého týmu oproti zápasu s Genkem pět změn, aby si někteří hráči odpočinuli po náročném programu. Na své pozici ovšem zůstal Brazilec Jonas a ukázalo se, že to byl od Emeryho dobrý tah. Již ve 21. minutě totiž útočník otevřel skóre. Jérémy Mathieu mu krásně přihrál a bývalý hráč Gremia překvapil brankáře Davida Cobeňa brzkou střelou. Zdá se, že Jonas nyní hraje v dobré formě, neboť úvodní gól vstřelil také v minulém zápase proti belgickému celku.

V brance hostů nastoupil Diego Alves, který zaskakuje za Vicenteho Guaitu, a ve svém teprve druhém ligovém startu se blýskl především dvěma skvělými zákroky. Nejprve vyrazil hlavičku Arribase po přímém kopu Pitiho, a poté zneškodnil Delibašičovu hlavičku z bezprostřední blízkosti.

V 56. minutě Valencie přidala druhý gól po skvělé rychlé akci. Roberto Soldado poslal do úniku Sofiana Feghouliho, tomu se povedla zasekávačka a jeho následný centr zpracoval Jérémy Mathieu Albertu Costovi, který míč napálil do soupeřovy sítě. Jose Ramon Sandoval, trenér Raya, na nepříznivě se vyvíjející situaci reagoval střídáním, kdy ze hry stáhl Delibašiče a na trávník poslal útočného veterána Raúla Tamuda, který se mu vzápětí odvděčil gólem. Byl nejpohotovějším v pokutovém území, když do brány dorazil míč, který brankář Diego Alves nedokázal udržet pod svojí kontrolou.

Tito mohl v nastaveném čase vybojovat pro Rayo remízu, jenže svoji šanci nedokázal proměnit, když vypálil vysoko nad bránu.

Vallecano tak ke svým 16 bodům nepřidalo další a alespoň prozatím zůstává na 10. příčce. Valencie se díky výhře dotáhla na Barcelonu, na kterou momentálně ztrácí pouhý bod, ale ta má ještě zápas k dobru. Nicméně hlavní cíl týmu s netopýrem ve znaku byl splněn. Valencie se stále drží na dostřel dvěma španělským megaklubům a bude čekat na jejich případné zaváhání.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

valencie ma formu 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia, prostě musí, golu asi moc neuvidíme, 0:1 0:2

Reagovat
randi

Alves

Miguel, Rami, Dealbert, Alba

T.Costa (Parejo), Albelda

Piatti, Jonas, Feghouli

Soldado

A valíme. AMUNT! 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

chci se zeptat, ten alves vytlačil ze sestavy gaitu? mě se celkem líbil... ale je jasný že alves je pan brankař

Reagovat
randi

Guaita je na marodce..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele