30. kolo
24.03.2012 22:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Getafe CF - Valencia CF 3:1

V pozdním sobotním zápase 30. kola La Ligy si domácí Getafe překvapivě porazila s Valencií, kterou porazilo 3:1. Úvodní gól zápasu dal Roberto Soldado, ale poté udeřil hlavou Pedro Rios a Miku, kteří otočili zápas a obraz zkázy Valencie dokonal přesnou hlavičkou do vlastní sítě obránce Bruno. I přesto se Valencie nadále drží na třetí příčce, zatímco Getafe se posunulo z 13. místa na 9. pozici.

Valencia v minulém kole překvapivě prohrála s posledním týmem tabulky, se Zaragozou, a své zaváhání chtěla napravit sobotním utkáním. A zdálo se, že to myslí opravdu vážně, protože hned v 5. minutě utkání se prosadil nejlepší střelec týmu Roberto Soldado, který tak vstítil již svoji 17. ligovou branku v sezóně. Celá akce se zrodila po dobrém průniku Jónase, který se dokázal vyhnout několika hráčů, a předložit španělskému reprezentantovi míč do vyložené pozice. A v těch se střelec takového kalibru jednoduše nemýlí. Brankář Moya byl bez šance proti střele do horního růžku z velké blízky.

Jenže uběhlo pouze 7 minut a skóre bylo vyrovnáno. Ve 12. minutě totiž vytvořil velkou hrubku na své vlastní polovině Danile Parejo, když ztratil míč, čehož ihned využili domácí. Skvělá kolmice mezi dvěma valencijskými obránci našla přesně rozběhnutého Gavilána, který neváhal a okamžitě centroval míč do ohně, kde si na něj dokázal nejlépe naskočit Pedro Rios a hlavičkou poslal míč za záda Vicenteho Guaity.

A o dalších 12 minut později se zápas zajímavě otočil, když Miku vstřelil vedoucí gól svého týmu. Celá akce začala na pravém křídle, odkud centroval Rios, ale míč propadl až k osamocenému Gavilánovi, který jej se skokem vrátil zpět před brankáře Moyu. Na tuto výzvu zareagoval Miku, s osmi góly na kontě nejlepší střelec, a taktéž hlavičko zvyšoval na 2:1.

A neboť se divák nemohl v prvním poločase nudit, je důležitý zmínit také třetí gól domácích, který si ale vstřelili valencijští sami. Centr z přímého volného kopu propadl až na obránce Valencie Bruna a ten, mírně překvapen, nebyl schopen udělat nic jiného než do míče kopnout tak nešikovně, že se celý vznesl a přesně přeletěl vyběhnuvšího Guaitu.

Druhý poločas již nebyl nikterak zajímavý, neboť veškeré góly padly v první pětačtyřicetiminutovce, přesto se dalo jasně určit, kdo zápasu dominoval. Byli to domácí, kteří si sem tam vytvořili nějakou zajímavou příležitost. V jedné z těch větších se ocitl Mehdi Lacen, ale jeho střela zdálky se příliš neujala.

Čtvrtý gól svého týmu mohl přidat také Gavilán, ale jeho pokus z veliké dálky dokázal vychytat Guaita. Valencie se do konce zápasu ještě chtěla poprat o vítězství, ale když Soldado těsně před bránou minul prostor mezi třemi tyčemi a Jéremy Mathieu pálil také nepřesně, bylo již jisté, kdo si ze zápasu odveze tři body. V 94. minutě si málem dal ještě druhý vlastňák zápasu Alexis, ale jeho pokus naštěstí směřoval těsně vedle tyče.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele