8. kolo
24.10.2010 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Atlético Madrid 2:0

V posledním nedělním zápase španělské nejvyšší soutěže a ve šlágru 8. kola přivítal Villarreal na domácím hřišti Ujfalušiho Atlético Madrid. Domácí si zápas pohlídali a po vítězství 2:0 potvrdili parádní formu a druhé místo v tabulce. Atlético se díky porážce propadlo na sedmou příčku a na Villarreal už ztrácí šest bodů.

První střela na branku přišla už v 7. minutě a prezentoval se hostující Simao, ale jeho pokus z velmi slibné pozice skončil v náručích gólmana Diega Lopéze. Hned v úvodu se pak potvrdilo pravidlo "nedáš, dostaneš". V následující akci totiž Villarreal skóroval zásluhou Caniho. Ten inkasoval parádní kolmici od Nilmara a nekompromisně zavěsil - 1:0.

O pár minut později se dostalo Atlético do slušné příležitosti a Kun Aguero se řítil sám na branku Villarrealu. Na poslední chvíli však byl zastaven hvizdem rozhodčího, který viděl ofsajd. Poté přišly velmi slušné chvilky pro hosty, ale bohužel pro ně bez efektu. Nejprve se prezentoval střelou do boční sítě český obránce Tomáš Ujfaluši. Po něm se do zakončení hlavou dostal Raúl García, ale ani jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.

Další šanci měl ve 28. minutě Paulo Assuncao, který po nepovedených pokusech svého týmu branku trefil, ale Lopéz byl na místě a neměl ani s jeho pokusem příliš problémů. Před koncem prvního poločasu tak mohli nakonec domácí zvýšit na 2:0, protože v obrovské příležitosti se ocitl Santi Cazorla. Ten si vyměnil balón s Rossim a ve vyložené střelecké pozici v pokutovém území jeho nepříliš povedenou střelu vytáhl gólman De Gea na roh. Po vyrovnané první půli vedli domácí 1:0.

Druhý gól zápasu přišel také v úvodu poločasu, konkrétně v 52. minutě a jeho autorem byl Giuseppe Rossi, který se prosadil přízemní střelou po parádní individuální akci. Po tomto gólu Atlético zkoprnělo a domácí si vytvářeli další šance. Jednu vyloženou měl Brazilec Nilmar v 63. minutě, kdy se dostal do zakončení po chybě hostující obrany, ale svou střelou trefil padajícího gólmana De Geu.

O několik minut později zahrozili znovu domácí. Tentokrát si na povedený roh naskočil Diego Godín a svou hlavičkou mířil těsně nad břevno. O další střely se pokoušel zejména střelec druhého gólu Giuseppe Rossi, ale jeho dalekonosné pokusy neměly příliš veliký efekt.

V závěru zápasu se ještě do jedné zajímavé pozice dostal Diego Forlán, ale domácí obrana všechny zbylé útoky Atlética eliminovala a společně s gólmanem Lopézem udržela čistý štít. Villarreal tak po zodpovědném a takticky vyspělém výkonu zvítězil nad Atléticem 2:0 a od prvního kola si drží v lize neporazitelnost.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
PePiG7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cazorla zdenek? to si zabil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele