29. kolo
20.03.2011 21:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Sevilla FC 0:1

V posledním zápase 29. kole se setkaly dva týmy z horní poloviny ligové tabulky, přesněji řečeno třetí Valencie hostila osmou Sevillu. Netopýři nedokázali využít domácí prostředí a s andaluským týmem prohráli 0:1. Jediný gól zápasu vstřelila v 70. minutě lednová posila ze Schalke 04 Ivan Rakitič.

Valencii se v posledních zápasech příliš nedařilo. Nejprve byla vyřazena z Ligy mistrů, před týdnem pak prohrála jasně v Zaragoze. Svoji reputaci si hodlala napravit v nedělním zápase se Sevillou. Vítězství by znovu zvedlo pochroumané sebevědomí jejích hráčů, ale především by znamenalo zisk tří bodů, které Valencie nutně potřebuje, neboť se jí na paty lepí Villarreal, který také touží po účinkování v Lize mistrů.

Zápas se příliš podle představ Valencijských neodvíjel. Hned ze začátku utkání se totiž do první velké šance dostal Jesús Navas, který si vzal balon a doběhl s ním až do pokutového území. Následná střela ale nemířila mezi tyče brankáře Guaity.

Další vzrušení přinesly dvě sporné situace, po kterých se hráči Valencie dožadovali odpískání panalty. Ani jedné se ale nedočkali. Nejprve se v pokutovém území poroučel na zem po zákroku Daba útočník Valencie Roberto Soldado, stejný hráč poté poslal k zemi také Joaquina. Oba zákroky penaltové rozhodně nebyly.

Poté byl ve velmi dobré pozici Jonas, ale celá šance byla zmařena ve chvíli, kdy při střelbě neudržel balanc a upadl.

Hned na to se na druhé straně po chybě Bruna hnal sám na Guaitu Negredo a jeho střela skončila na tyči, odražený míč pak uklidili na roh dobíhající obránci.

Poté se do velké šance dostal znovu domácí Jonas, který postupoval sám na brankáře Varase. Zakončení ovšem nezvládl, když netrefil branku.

I ve druhém poločase byla k vidění řada šancí. Do první se dostal Navas, jehož rána mířila nad. I další příležitost byla sevillská. Frederic Kanouté totiž hlavičkoval po centru z rohu, ale míč přeletěl břevno.

Poté se už ale musel znovu předvést brankář Varas. Ten dokázal skvělým zákrokem přizvednout Matovu střelu nad břevno, a pak pomocí svého stehna vyrazil hlavičku Jonase, který tak nedokázal proměnit ani svoji třetí velkou šanci v zápase.

Těchto dvou velkých příležitostí musela Valencie litovat v 70. minutě, kdy bylo konečně otevřeno skóre zápasu. Střela Negreda byla zblokována tak nešťastně, že se míč dostal k Chorvatovi Rakitičovi, který z halfvoleje vypálil nechytatelnou pumelici, která se zastavila až o síť Guaitaovy brány.

Valencie se pokoušela o vyrovnání, ale zmohla se pouze na jednu větší šanci, když Joaquin pálil z voleje na Varase, který si však se střelou poradil, a uhájil tak sevillské vítězství 1:0.

Sevilla se tak díky zisku tří bodů posunula na 7. příčku na úkor Atlética Madrid a bodově se vyrovnala patému Athleticu. To prokletí Valencie se Schalke pokračuje. Poté, co ji německý celek vyřadil z Ligy mistrů, odsoudil ji k pádu na čtvrtou příčku dlouholetý hráč Schalke Rakitič.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 3 tahak kola

Reagovat
Lahvac-CZ

Valencia se pokusí napravit debakl z minulého kola a vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

nene pánové....tohle je jasná remízka.....a to ještě k tomu bezgolová

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele