26. kolo
02.03.2011 22:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - FC Barcelona 0:1

V utkání prvního se třetím týmem španělské La Ligy se zrodilo několik šancí, ale nakonec padl pouze jeden gól, který v 77. minutě vsítil kdo jiný než Lionel Messi, který tak zařídil vítězství své Barcelony nad domácí Valencií.

Valencia se před začátkem zápasu spoléhala na fakt, že Barcelona na Mestalle ještě nedokázala pod vedením Pepa Guardioly zvítězit, přesto si trenér Emery i jeho svěřenci uvědomovali, že zápas pro ně rozhodně nebude jednoduchý. Sebevědomí katalánského celku sice mohlo být ještě oslabeno prohrou s Arsenalem v Lize mistrů, ale to následný průběh zápasu vyvrátil.

Oba týmy měly menší problémy se zraněnými hráči. Valencie především postrádala svého útočníka Aritze Adurize, Barcelona na tom byla s absencemi ještě hůř. Do zápasu nemohla nastoupit brankářská jednička Víctor Valdés, kterého zastoupil José Manuel Pinto, Carlese Puyola nahradil Sergio Busquets a problémy se zády měl i samotný trenér Pep Guardiola. Ten se ale nakonec vzchopil, stejně tak jako někteří jeho klíčoví svěřenci - Xavi a Messi.

Celý zápas se linul ve svižném tempu, z kterého vzešlo několik zajímavých šancí na obou stranách. Převahu přesto měla hostující Barcelona. Během prvních devíti minut se do velkých šancí dostal argentinský kouzelník Messi, jeho pokusy o vstřelení branky však byly v prvních dvou případech zmařeny skvělými zákroky brankáře Guaity. Ten sice na třetí střelu nedosáhl, ale v bráně ho zastoupil jeden ze spoluhráčů.

Po třiceti minutách se do velké příležitosti dostal znovu Messi, který se řítil na branku Valencie spolu s Davidem Villou, který byl zcela nebráněný. Argentinský útočník se ale rozhodl pro samostatné zakončení. Vyhnul se poslednímu bránícímu hráči a těstě před vyběhnuvším Guaitou se pokusil vsítit gól elegantním obloučkem, ten se ale pouze snesl na horní síť brány.

O chvíli na to se do velké šance dostala i Valencie. Aktivní Jordi Alba unikl barcelonské obraně, obešel si vyběhnutého Pinta a z úhlu poslal Valencii do vedení. Radost domácích ale netrvala dlouho, neboť sudí posoudil Albovo postavení za ofsajdové. Opakovaný záběr následně toto rozhodnutí prokázal.

Domácí Valencie, která vyhrála 8 z posledních 10 zápasů, dokázala s Barcelonou držet krok i v druhém poločase. Dokonce se mohla dostat do vedení, když se do slibné šance dostal střídající Roberto Soldado. Jeho střela z úhlu ale minula Pintovu bránu.

I další šance byla v režii domácích. Záložník Pablo Hernandez se po rychlém protiútoku dostal na dostřel soupeřovy brány, ale viditelně se nemohl rozhodnout, zda vystřelit či přihrát nabíhajícímu Robertu Soldadovi. Nakonec přeci jen vystřelil, ale jeho rána minula cíl.

V následujících okamžicích se do šance dostal pro změnu Messi, ale ani tentokrát nemířil přesně. Svá zaváhání ale příznivcům Barcelony vynahradil o 14 minut později, čili v 77. minutě, kdy vstřelil rozhodující vítězný gól. Iniesta poslal míč Adrianovi, který se na levém křídle dokázal uvolnit a poslat přihrávku Messimu, jenž následně vystřelil k levé tyčce. Guaita sice na jeho míč dosáhl, ale vytěsnit ho z brankové trajektorie se mu nepodařilo.

Mimo jiné bylo zajímavé sledovat výkon barcelonského útočníka Villy, který byl dlouhá léta nejdůležitějším hráče právě Valencie. Po roce se tak vracel na stadión, kde strávil několik úspěšných sezón, v dresu Barcelony se mu ale na Mestalle moc nedařilo. Sice byl aktivní a dostal se do několika šancí, ale častokrát mířil mimo nebo ztratil zbytečně míč.

Barcelona si tak díky vítězství vytvořila desetibodový náskok na Real Madrid, který má ještě zápas k dobru s Málagou. Valencia zůstává na třetí příčce s jednobodovým náskokem na čtvrtý Villarreal.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pevne verim, ze tam vyhrame a posunieme sa este blizsie k titulu

Reagovat
smazaný uživatel

také věřím ve výhru, ale nebude to jednoduchý zápas na Mestalle se nám moc nedaří

ale snad tohle proklatí prolomíme a vyhrajem

Visca el Barca

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip 1:2, moje přání 3:0 prosim prosim

Reagovat
randi

aspoň bod ! :) AMUNT !

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip-1 1prani-0 5

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl bych to na první venkovní porážku Barcy. Sice jsem fanoušek Barcelony, ale Valencia hraje poslední dobou hodně dobře a nejspíš vyhraje ... 1:0 tipuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca prohraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že Barca znovu vyhraje ligu podivejte na to skore Barca forever

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Modlím se za 2:0 ,ale tipuju 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Valencii chyba dost hracov , mi budeme takmer kompletni , co by mohla byt nasa vyhoda , ovsem na mestalle sme dlho nevyhrali a davidovi sa v tychto zapasoch moc nedari ... na zapas sa tesim a dufam v nasu vyhru 1:2 - iniesta , xavi

Reagovat
smazaný uživatel

*my

Reagovat
smazaný uživatel

Srdce říká 2:1 ale rozum 1:3

VALENCIA !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já to dneska cejtim na 0:4....Messi, Messi, Villa, Pedro.....tedy bude opět uřádovat trojce VMP.....Visca el Barca.....FCB

Reagovat
smazaný uživatel

pedro nehraje. alespon ne teda od začátku. je tam místo něj adriano. nechápu proč tam nedá toho bojana jednou od začátku.

Reagovat
smazaný uživatel

bojana tam neda od zaciatku preto lebo ma formu asi ako ja , proste nema na to hrat v zaklade v takomto zapase (momentalne )

Reagovat
smazaný uživatel

tak adriano klobouk dolů MOTM

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý výkon, škoda že neproměnil některou z těch šancí

Reagovat
smazaný uživatel

pry 5:1 VIVA BARCA!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Messi hrůza..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

těšime se už brzy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele