7. kolo
18.10.2008 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Real na poslední chvíli zdolal Atlético

Gólem v poslední minutě nastavení přehrál Real v madridském derby Atlético 2:1. Oba týmy hrály velkou část zápasu v deseti, tři body nakonec bere Real, zajistil je Gonzalo Higuaín.

Atlético ani protentokrát nezlomilo prokletí a podlehlo Realu Madrid na vlastním hřišti. Z posledních šesti zápasů mají červenobílí tristní bilanci pěti proher a jedné remízy. Trenér Aguirre nevsadil na křídla a přehradil tak spolupráci mezi zálohou a útočníky.

Domácí nastoupili s několika změnami. Místo Coupeta nastoupil Leo Franco, Antonia Lópeze nahradil Pernia, místo Luíse Garcíi se dorostřed zálohy postavil Maniche a na levé straně se objevil místo Simaa Banega. Trenér Schuster postavil místo Heinzeho Marcelo a Sneijder nahradil Van der Vaarta.

Hosté začali zostra a hned po třiceti vteřinách se radovali z gólu. Na levé straně vápna dostal míč Van Nistelrooy, využil mezeru, kterou mu nechal Heitinga a překonal Lea Franca. Ve 3. minutě vypálil Sneijder a Leo Franco vyrazil míč na břevno. O čtyři minuty později dlouhý pas Perníi nevyužil Aguero. Poté v 15. minutě prudkou střelu Perníi vyrazil na roh Casillas.

Ve 20. minutě nedosáhl na míč po akci Marcela a De la Reda Higuaín. O minutu později neuznal pro ofsajd rozhodčí Realu gól Van Nistelrooye, který se dostal k míči po rohu, když střílel Cannavaro. Obrana Atlética v těch chvílích připomínala cedník. Ve 29. minutě Raúl obešel i Lea Franca, jenže opět byl pískán ofsajd.

Ve 30. minutě šli domácí do deseti, když byl vyloučen Perea, poté co udeřil v souboji rukou do obličeje Sneijdera. Sedm minut nato rozhodčí přerušil hru při výhodě Realu. V 39. minutě přišla druhá červená večera, vyloučen byl přísně po faulu na Maniche Van Nistelrooy.

V nastavení prvního poločasu mělo první šanci Atlético. Aguero si poradil s Pepem, ale v brejku dva na jednoho špatně přihrál Forlánovi. Do kabin odcházeli spokojenější hosté.

Do druhého poločasu naskočil za Atlético Simao a hned to bylo znát. Forlán vzápětí nacentroval zprava na Banegu, jehož střela olízla tyč. V 51. minutě měl šanci Higuaín, ale jeho střelu srazil na roh vystřídavší Antonio López. Další stoprocentní šanci spálil mladý Argentinec po pasu Sneijdera. Dorážka De la Reda se odrazila od Ujfalušiho a zachránil Leo Franco.

V 57. minutě pronikl do vápna Aguero a jeho střela se otřela o tyč. Tvrdou střelu Maniche po pasu Aguera zneškodnil Casillas. Stejně dopadl i pokus Forlána o chvíli později. V 75. minutě střílel Simao, ale jeho rána se do třetice otřela o brankovou konstrukci. Pak měl dvě šance Aguero, nejprve po otočce pálil do připraveného Casillase, následně mu gólovou radost po hrubce Cannavara překazil Pepe.

Tři minuty před koncem měl obrovskou příležitost Higuaín, ale zblízka Lea Franca nepřekonal, stejně jako z dorážky Van der Vaart. Udeřilo proto na druhé straně. Z přímého kopu prostřelil zeď Realu Simao a v 90.minutě vyrovnal. Ovšem domácí se netěšili dlouho. Zápas se prodlužoval o šest minut i z kuriózního důvodu ošetřování rozhodčího a v šesté, poslední minutě nastavení srazil Heitinga ve vápně Drentheho. Nařízenou penaltu proměnil Higuaín.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

TIP 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

atletico to zvládne nejhůř na plichtu 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím remízku... 0:0

Reagovat
honziss

Výhra Atlétika 2:0.

Reagovat
plechi

Boha to byl zápas rozhodčí neuznal dva regulérní góly, vyloučil Ruuda za faul na žlutou, a za stejné a horší fauly atleti dával žluté, pak k tomu ta penalta no nevim... myslím že tenhle si dlouho nezapíská...

Reagovat
smazaný uživatel

penalta bola regulerna... v pripade ak ti vylucia hraca, rozhodcovia trosku nadrziavaju a nemal ist ruud dotoho tak, a dal hraca dolu bez lopty...

Reagovat
plechi

No regulerní ok, ale v jednu chvíli mi to z toho přenosu přišlo jako že ani sám rozhodčí nevěděl jestli to penalta je nebo není... Ruud do toho neměl takhle jít, byla to jeho chyba, ale červenou???

Reagovat
smazaný uživatel

ono ten zakrok jeho bol dost zaujimavy, ale nemal narok na loptu ked tam siel a atletico malo uz hraco dolu jedneho, bolo jasne ze da cervenu za taky zakrok...

pri tej 11 nevahal...

a tie goly, boli dost na hrane, tam slo oto ako to posudi postranny

Reagovat
madridcan

ruudov gol urcite na hrane nebol

Reagovat
smazaný uživatel

som chcel povedat ze rozhodca nepiskal zle...

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimavy zapas.. Heitiga by sa mal cervenat omg, taku hrubku spravi

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí hrozný výkon, gol Nistelrooye, který padl po rohu, v žádném případě nebyl ofsajd, půl metru do bránicího hráče...no a červená pro Ruuda? Žlutá max...nestihl to holt, tak žlutá, ale červená byl hrubý přestřel...no a o dalším pískání ani nemluvím...Simao padal jak hrušky na podzim...jinak smekám před výkony týmů, opravdu pěkný zápas...Hala Madrid!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že atletico nevyhrálo. Jak já tne Real a Barcelonu nesnáším. Vale do toho

Reagovat
smazaný uživatel

ideální by byla remizka, Real taky nesnasim

Barcelona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele