21. kolo
27.01.2008 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Real potopil Žlutou ponorku

Real Madrid využil zaváhání svých pronásledovatelů k zvýšení náskoku v čele La Ligy, když po dramatickém boji zdolal na domácí půdě Villarreal 3:2. Dvěma góly se blýskl Robinho. Žlutá ponorka po statečném výkonu zůstává na třetím místě.

Bílý balet až na potřetí dosáhl domácího vítězství nad mužstvem Villarrealu. Triumf nad příjemným překvapením letošního ročníku Primera División se ovšem vůbec nerodil snadno. Svěřenci chilského trenéra Pellegriniho Real řádně potrápili a po cenné remíze sahali až do posledních vteřin utkání.

Zranění na poslední chvíli vyřadilo ze základní jedenáctky Realu levého beka Marcela, takže jeho místo zaujal Torres a na pravé straně se objevil opět Míchel Salgado. Také v řadách Villarrealu došlo ke změně. Zkušeného Pirese vyřadily žaludeční problémy a tak Santi Cazorla přešel na levou stranu zálohy a na druhou se postavil Cani.

Oba týmy se do sebe pustily bez respektu hned od úvodního hvizdu. V 6. minutě vyzkoušel poprvé Diega Lópeze v brance hostí Van Nistelrooy. O dvě minuty později se už skóre měnilo. Guti vyslal jednu ze svých geniálních přihrávek, která našla Robinha, ten se z první nemýlil a poslal Bílý balet do vedení.

Žlutá ponorka ovšem měla svá torpéda připravena a jedno z nich našlo o sedm minut později svůj cíl. Šikovný Rossi se prohnal z pravé strany kolem Torrese a přes úpornou snahu Cannavara nedal svou levačkou Casillasovi šanci – 1:1. Neprůstřelnost madridského brankáře tak vydržela 575 minut.

Utkání ani poté neztratilo na intenzitě. V 19. minutě vynikající Diego López zabránil ve skórování Robinhovi. Další skvělý zákrok si gólman Villarrealu nechal do 28. minuty, když Guti posunul v šestnáctce na Salgada, ale jeho prudkou střelu López vyrazil nad břevno. Šest minut nato reklamovali hráči Realu penaltu za postrčení Van Nistelrooye Godínem, ale píšťalka rozhodčího Izquierda zůstala němá.

Další atraktivní okamžiky přišly těsně před přestávkou. Gutiho střelu z přímého kopu zneškodnil nadvakrát Diego López a na druhé straně pálil Cazorla po přiťuknutí Nihata jen do boční sítě. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Realu po dlouhé době fungovala záloha, kde svým výkonem vyčnívali zejména Gago, Guti a Robinho, kteří byli důstojným soupeřem středové řady Villarrealu.

Ani druhý poločas neztratil na tempu. Van Nistelrooy střílel do připraveného Diega Lópeze po pěti minutách a o další dvě se opět měnil stav. Guti rozběhl akci přihrávkou na Ramose, který odcentroval do vápna. První pokus Raúla a druhý Gutiho skvěle vychytal Diego López, ale na třetí střelu Robinha už byl krátký.

Náskok Realu mohl zvýšit Baptista, nicméně jeho ránu zdálky López vyrazil na roh. Jedna akce střídala druhou a diváci se rozhodně nenudili. Zvlášť když v 75. minutě rozvlnili síť pro změnu hosté. Po rohu se dostal k míči trestuhodně neobsazený Capdevila a z malého vápna dokázal, že proti Realu se mu střelecky daří – 2:2!

Radost z vyrovnání ale nevydržela dlouho. Gago našel chytrým obloučkem za obranu čerstvě vystřídavšího Sneijdera, ten se levačkou nemýlil a strhl vedení na stranu Bílého baletu. Cygan marně protestoval proti faulu Raúla.

V 83. minutě musel střídat Salgado pro zranění holeně a nahradil ho Drenthe. O chvíli později spálil naději na vyrovnání Capdevila, když střílel mimo. Poslední možnost srovnat měl Cazorla, ale pálil rovněž vedle.

Cenným triunfem nad silným rivalem Real prodloužil svoji vítěznou ligovou šňůru na osm zápasů a před druhou Barcelonou má už náskok devíti bodů.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es, www.as.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat
Xavi

Hlavně ať nehraje Pascal Cygan a bude to v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý zápas. Real vzhlíží ke třem bodům, ale Villarreal může hezky kousat. Poslední dva vzájemné zápasy v Madridu skončili remízou, proč by tak nemohl dopadnout i třetí ? Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

real si to nenechá vzít, tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, věřil jsem v plichtu, každopádně je to lepší výsledek jak 5:0. Ještě že nám zahráli (nezahráli) do noty espanyol, atlético a santander.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, ale bylo k tomu blízko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele