38. kolo
17.06.2007 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Celta Vigo - Getafe CF 2:1

Celta svou úlohu v posledním kole sice splnila, když získala po vítězství nad Getafe všechny tři body, ale ani to jí nestačilo. Se ztrátou jediného bodu na vytouženou sedmnáctou příčku míří svěřenci Hrista Stoichkova, který odvedl ve Vigu velký kus práce, o soutěž níže.

Po pár minutách otrkávání to byli překvapivě hosté, kteří převzali otěže hry do svých rukou a vypracovali si několik šancí v blízkosti Pintovy brány. Manu del Moral ve své šanci selhal, Redondo byl však již úspěšnější a střelou z prostřed velkého vápna poslal madridský celek do vedení. Celta byla v křeči, od definitivní ztráty nadějí ji zachránil jen brankář Pinto, jenž vychytal Verpakovskise. Ale právě když bylo nejhůř, přišel zlom. Deset minut před odchodem do kabin vyrovnal Bamogo a nálada na stánku Balaídos se rázem změnila nepoznání.

Přesto však druhý poločas začal ve stejném duchu, v jakém probíhal poločas první. Getafe s převahou i šancemi, Celta s odhodláním ale pod tlakem. Svěřenci Bernda Schustera byli blízko stvrzení sestupu soupeře v 56. a následně v 60. minutě, ale neuspěli, což vyústilo ve stejnou situaci, jaká se odehrála v první pětačtyřicetiminutovce. Nejdříve střílel do tyč Gustavo López, poté přišel vítězný gól. Hrdinou se alespoň na chvíli stal Lequi, jenž hlavou usměrnil do sítě centrovaný míč z pravé strany. V tu chvíli se opravdu slavilo, zprávy z ostatních stadiónů totiž byly taktéž pozitivní. Zraky všech fanoušků Celty se teď upíraly na zápasy Bilbaa a Betisu, stačilo, aby jen jeden z nich zaváhal, Betis přitom měl mít situaci nejtěžší, jelikož hrál na El Sardinero proti tamnímu Santanderu. Ironií osudu rozhodl o sestupu Celty její bývalý hráč, když Edu dvakrát skóroval za Betis a poslal Vigo o soutěž níže. Ve Vigu byl přesto viděn skvělý sportovní moment, když v samotném závěru, když už bylo jasné, že Celta sestupuje, diváci na stadiónu Balaídos mohutně skandovali a předvedli, co to znamená být se svým týmem až do samého konce...

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele