36. kolo
27.05.2007 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - RCD Mallorca 1:0

Po penaltovém gólu Ismaela Urzaize je prodloužení série Athleticu Bilbao opět o něco reálnější. Po výhře 1:0 nad Mallorcou totiž Bilbao drží již čtyřbodový náskok na svého rivala ze San Sebastianu, ve hře už je přitom jen bodů šest...

Nutno dodat, že penalta byla oprávněná, na druhou stranu Mallorca v mnoha fázích zápasu byla aktivnějším celkem. Ale nepředbíhejme. Domácí nastoupili v očekávaném rozestavění 4-2-3-1, ostrované naproti tomu překvapili ofenzivním 4-3-3. Asi největší šance hostů (a celého prvního poločasu) přišla po rozehrání standardní situace Ibagazou, která našla hlavu Víctora, jenž ovšem mířil z dobré pozice nad. Baskové se z úvodního náporu soupeře pomalu vzpamatovávali, vážnější šance si však připravit nedokázali. Hrozit se snažili zejména Yeste s Iraolou, naopak dost nevýrazný byl Aduriz. Výsledkem nakonec bylo až šest rohů zahraných hráči Athleticu během první pětačtyřicetiminutovky.

Ve druhém poločase se v obrovské příležitosti ocitl Víctor, když se po pasu Aranga objevil zcela sám před brankářem Aranzubiou. Úspěšně z tohoto souboje vyšel domácí brankář. Rozhodnutí přišlo po hodině hry, když opakované držení Adurize Mánesem bylo rozhodčím Medina Cantalejem oceněno penaltou, se kterou si poradil Ismael Urzaiz. Závěr zápasu se nesl ve znamení platonického tlaku hostů a rychlých protiútoků domácích. Z nich mohli skórovat postupně Javi Gonzáles, Urzaiz a znovu Javi Gonzáles, ale přestože se jim to nepovedlo, na San Mamés se mohlo po závěrečném hvizdu slavit.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Qwig

Byla by škoda kdyby klub z takovou tradicí sestoupil a dost se podceňuje co Athletic během své existence dokázal.Je to názorná ukázka toho že peníze nejsou všechno.Držím palce!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele