13. kolo
27.11.2005 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Real Madrid 2:2

Real Madrid přijel do San Sebastianu s vědomím, že možná hraje o budoucnost svého trenéra Luxemburga. V obraně za pusinky nastoupil Pavón, v záloze opět Sergio Ramos, na hrotu útoku z nouze Guti. Domácím chyběl po operaci rehabilitující Kovačevič, jehož na hrotu nahradil De Paula. Trávník na stadionu Anoeta byl skrápěný deštěm a hodně podmáčený. Obrovskou šanci měl již po dvou minutách po centru Aitora ve vápně Nihat, ale jen těsně na míč nedosáhl. Real kontroval po akci Gutiho, který nahrál Robinhovi a jeho střelu Riesgo skvěle vyrazil, poradil si i s dalším pokusem Gutiho, který ale mířil do středu branky.

Po další akci Zidaneho s Roberto Carlosem střílel opět Guti, ale tentokrát těsně vedle, dělovku Carlose z trestného kopu srazil gólman Riesgo na roh. Real pokračoval v tlaku, po trestném kopu hlavičkoval zblízka do břevna Sergio Ramos. Zaútočil i domácí tým, na poslední chvíli odvracel nůžkami jeden z hostujících obránců. Štěstí se na sklonku poločasu přiklonilo na stranu San Sebastianu, když sudí odpískal velmi přísnou penaltu po minimálním kontaktu Roberto Carlose s Nihatem. Xabi Prieto napálil míč pod břevno a dal tak svůj pátý letošní gól, z toho už třetí z pokutového kopu.

Do druhé půle nastoupil místo Pavóna Baptista, ale více útočili domácí. Nihatovu střelu Casillas vyrazil, stejně jako pokus Xabiho Prieta, a kopal se rohový kop. Centrovaný míč byl ztečován a Nihat v obrovské šanci pálil vedle branky. Sám to zkoušel Robinho, ale také branku netrefil. Pak přišla velká chvíle domácích. Xabi Prieto zacvičil na levém křídle s Carlosem, zacentruje, Nihatovu střelu zblízka Casillas vyráží, ale De Paula hlavou doráží do prázdné branky.

Real zahrozil pokusem Zidaneho, který Riesgo vyrazil do strany, nepřesně vypálil Baptista. Po zákroku Sergia Ramose na Xabiho Prieta byl hostující bek vyloučen a zdálo se být rozhodnuto. Ale nebylo. Stoper Garitano si také vysloužil červenou kartu po faulu na Beckhama. Po rohovém kopu Beckhama se ve skrumáži nejlépe orientoval Raúl Bravo a snížil. Z dalšího tlaku o minutu později se v šestnáctce odrazil míč k Zidanemu, který vystřelil konečnou remízu.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (220)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
antimadrista

jojo

Reagovat
smazaný uživatel

kovačevič nehraje, takže Realek by to mohl zvládnout, ale bude to bolet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Toto musime vyhrat,lebo myslim,ze ked to prehrajeme tak sa hracu mozu zacat lucit s Vanderleiom...

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme tu unavenou káru nějak nakopnout, takže je dobře, že se uvažuje o tolika posilách. V zimě by měli přijít tři hráči. Kromě již jistého Cicinha chceme středního záložníka a útočníka. Z dvojice Ricardinho - Landzaat neupřednostňuji nikoho, každý má svoje přednosti i slabiny. Luxa může každou chvíli vylítnout, takže možná přece jenom toho Landzaata. Ale v létě bych chtěl, aby na tento post přišel někdo pořádný a hlavně perspektivní, což ani jeden z těch dvou moc není. Ti dva adepti v útoku mi připadají celkem odlišní a je jasné, že víc by se hodil Luca Toni, který mě shodou okolností letos už několikrát napadl. Jen škoda, že není mladší. O Alexe vůbec nestojím, další Brazilec a navíc mám pocit, že takový hráč nám zrovna nechybí. Ba naopak. A objevily se dokonce další spekulace, že k nám v létě přijde Ballack. Ten by se moc hodil. Sice opět žádný mladík, ale byl by zadarmo.

Tak pojďme pánové. Jsem pro Cicinha, Landzaata, Toniho i Ballacka. A v létě pořádnou rybu do středu zálohy a konečně i nějaké to křídlo!

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem pro dva brazilce, aspoň by byl otrošku drama, až by Luxeho vyhodili...

Jina kto stejně moc nechápu, já myslel že to nakopnutí proběhlo v létě a ono ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jak kde...

Reagovat
Mr.Jindros

A já myslel, že ste v létě přivedli všechny co ste chtěli... vypadalo to hodně dobře. Ty už píšeš další posily. Nevím, nevím.

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
HOST*yarda

Jindroš taky! Nefandíš náhodou Slávii, že ne...

Reagovat
HOST*

A nejsi ty kokot!!!Myslíš si,že Luxa može za to,že nám pořád přibývá marodka!!!!!!

Reagovat
Mr.Jindros

Neumíš číst. Nenapsal jsem, že Luxa může za velkou marodku.

Reagovat
HOST*RM

Ty di ven a trochu přemýšlej. Luxa nechat!

Reagovat
HOST*yarda

Raúl má v háji meniskus a kdoví jak dlouho bude mimo, takže bude asi brazilský útok Ronaldo-Robinho a ještě možná za ně Baptista...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vyzera najpravdepodobnejsie

Reagovat
antimadrista

Vaši hráči jsou moc "nadupaný" a málo pohyblivý,kdežto naši jsou hodně drobní, to se hodně projevilo.

Reagovat
HOST*yarda

Říkat Ronaldovi nadupaný, no nevím... Robinho je spíš drobný a jediný nadupaný je Baptista...

Reagovat
antimadrista

Ale to nejsou 2-3 hráči,to je drtivá většina

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, já myslel, že máš na mysli jen ten útok... nejde o nadupanost ale spíš o nepohyblivost, v tomhle případě. Senegalci byli na MS nadupaní do jednoho a s rychlostí problémy neměli...

Reagovat
antimadrista

Já myslel vzájemný srovnání Barcy a Realu,tam ten rozdíl v té hmotnosti je na první pohled patrný.

Reagovat
HOST*yarda

Casillas, Ramos, Robinho jsou jak za groš kudla. Nabouchaný je Ronaldo, R.Carlos, ostatní průměr, tím to nebude, prostě chybělo nasazení a přístup...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel musím dodat, že i kvalita

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by se ti líbil, Vazquezi, jako trenér?

Reagovat
HOST*paja

nemám o Real žádnej strach...zase to bude v pohodě,,,

Reagovat
HOST*yarda

Ten jejich protest neprojde a beztak je k prdu... Jen mi vrtá hlavou, co za tím vězí? Odpověď na čtyři slyšet nechci, protože je to blbost...

Reagovat
HOST*

Jestli chce Real myslet na titul,musí prostě vyhrát!!!!!!Je to sice možná brzo,ale Barca utíká!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

http://marca.com/edicion/marca/futbol/1a_division/

real_madrid/es/desarrollo/593396.html

Prý od července...

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm, takže:

Jelikož naše výkony stojí za starou belu, pokusím se trochu rozebrat, jak to třeba může vypadat v příštích měsících.

Ty tři posily se nám budou moc hodit. Zdvojíme tak všechny posty a hlavně je doufám ustálíme. Nechci už vidět Zidana nalevo, kde to evidentně neuběhá. Za Del Bosqueho tam hrál taky, ale to jsme měli dva def.záložníky. Připadá mi fakt divné, že čím víc je straší, tím víc se po něm v defenzivě chce. Nalevo nesmí ani Baptista, to je doufám taky všem jasné. Robinho musí hrát jedině staženého útočníka, to už jsem taky rozebíral. Guti jedině víc zezadu, na spojce je poněkud ještě více mdlý než obvykle. A Diogo v obraně už never more. Jarní část sezony bychom měli odehrát asi takto:

G: CASILLAS – LÓPEZ

RB: CICINHO – SALGADO

RCB: RAMOS – WOODGATE

LCB: HELGUERA – PAVÓN

LB: CARLOS – BRAVO

RM: BECKHAM – DIOGO

DM: GRAVESEN – GARCÍA

LCM: LANDZAAT – GUTI

AM: BAPTISTA – ZIDANE

F: ROBINHO – RAÚL

S: RONALDO – TONI

Takto mi to sedí, každý bude hrát tam, kde mu to v daném systému vyhovuje nejvíc. Ať hraje vždy lepší z nich, až v případě absencí obou se to musí řešit jinak. Je mi sice blbé psát to už v listopadu, ale letošní sezonu už prostě musíme nějak doklepat. Zápas s Barcou ukázal jednu dost krutou skutečnost, o které jsme sice věděli, ale nijak vážně se jí nezaobírali. Do Realu se nehodící Beckham, slabý Pablo García a zraněními vyčerpaný Zidane nemají proti nejlepším zálohám vůbec žádnou šanci. Podívejte se na zálohy Barcy, Chelsea, Juve nebo AC. To je propastný rozdíl! A i když vyhrajeme, tak se na naši hru skoro nedá dívat. Máme za sebou 16 soutěžních zápasů a kolik nám z nich herně vyšlo? Druhá půlka s Rosenborgem, Mallorca, Atlético, druhá půlka v Alavésu a s Bilbaem. To je hodně málo. V silách tohoto týmu je druhé místo v La Lize a snad čtvrtfinále LM. Možná bychom se alespoň měli pokusit o domácí pohár.

Dostávám se k létu. Pérez zřejmě zůstane. Asi jako poslednímu mu došlo, že musíme radikálně změnit systém nákupů. Jedna hvězda ročně, to nám vycházelo tři roky. Ale to nemohlo trvat věčně. Takže se dostáváme do fáze, ve které byla před pár lety Barca. Musíme hodně nakupovat a čekat, kteří hráči se u nás chytnou. Bude to asi chvíli trvat, ale jiná možnost není. Chce to hlavně moc neutrácet a podchytit si volné hráče a také ty, kterým za rok končí smlouva.

Luxa musí ven! To je jasné. Nedokáže dát řád záloze, přechod do útoku je špatný a v posledním zápase jsem se doslova zhrozil, jaké taktické pokyny proboha udělil trojici útočníků. Ti si tam běhali, jak se jim chtělo. A když nikdo z nich ani nebránil, tak jsme měli prakticky tři hráče odepsané. Řeknu zcela otevřeně, že bych chtěl Capella. Pokud na to má hráče, tak umí hrát atraktivní fotbal. Nemá problémy ani s různými systémy (v Realu 4-1-2-1-2, v Římě 3-4-1-2, v Juve 4-4-2), prostě přizpůsobí rozestavení a hru tomu, co má zrovna k dispozici. Na dobré cestě je Ashley Cole (12 mega), ale Real musí hlavně totálně překopat zálohu, protože tohle nikam nevede. Líbila by se mi klasická, jedno křídlo, střední záložník, def. záložník a of. záložník. Na post středního záložníka snad přijde Ballack. Pro mě je to stále spíš střední než of. záložník, jako kdysi v Leverkusenu, kde hrál s Ramelowem prakticky na stejné úrovni. Je pro tuto roli zrozen, dostatečne agresivní, každý souboj s ním bolí. Bude tím silným hráčem, který zálohu soupeře přehraje. Bohužel měl přijít už v roce 2001, měli jsme o něj velký zájem. Na křídlo už konečně čekám Joaquína (25 mega?) Ať už Becks odejde nebo ne, my už takového hráče nutně potřebujeme. Velkým problémem ovšem zůstávají ostatní posty v záloze. Jelikož vše přizpůsobujeme Beckhamovi, tak do jiného systému ani nemáme hráče. To se netýká def. záložníka, tam za problémy nemůže rozestavení, ale vedení. Gravesen se snad dá dohromady nebo se chytne Landzaat, který doufám přijde. Levý of. záložník alias Zidane, to je taky problém. Napadá mě Baptista nebo Robinho. Jak je vidět, ta přestavba zálohy by hodně bolela. Ale je to nutné, stejně jako změna trenéra. Co se týče odchodů, tak už v létě jsem psal, že Diogo s Garcíou na Real nemají. Měli by odejít, jsou k smíchu. Určitě Bravo, na 99% Zidane a musíme pořádně zvážit, jestli nám Beckham, Raúl, Salgado a Carlos mají ještě co dát. Zní to možná krutě, ale galacticos už definitivně odzvonilo.

HALA MADRID!!!

Reagovat
HOST*yarda

Jukni na ten odkaz nahoře... A Toniho mám pocit nedostaneme, taky už není nejmladší...

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla paráda Ještě mě napadlo okopírovat Barcu, ale to už by těch příchodů bylo moc Casillas - Cicinho Ramos Woodgate Cole - Xabi Helguera Ballack - Joaquín Ronaldo Robinho.

Reagovat
HOST*yarda

Xabi nejpřijde, což je kurevská škoda... A Ronaldo musí zhubnout! Vždycky jsem se ho zastával, ale teď naposled to bylo hrozný! Uvidíme, jak se předvede Brazílie na MS a co z toho vyplyne

Reagovat
smazaný uživatel

Ono stačilo nevyhánět Cambiassa a bylo by hned o problém míň

Reagovat
antimadrista

Jsou to 4 roky,kdy jste byli na výslunní a my v útlumu. A my jsme vám řikali,že se karty co nevidět obrátí A je to tu

Reagovat
HOST*yarda

Ale tos říkal tak cca před dvěma lety taky... Nám to bude trvat míň

Reagovat
smazaný uživatel

S tím souhlasím, moc dobře to vím.

Reagovat
HOST*RM

Luxa nechat ( ukaž mi v klika zápasech měl kompletní a plně zdravou nejlepší jedenáctku), Zidaneho, Carlose a Soldada určitě udržet ( Zidane- hraje na špatném postu, ale kvality má, Carlos- podle mně letos náš nejlepší obránce, Soldado- takový talent se hned nezahazuje). Zkusit koupit Emersona (snad by to mohlo vyjít), Cicinha (určitě), Landzaata a Alexe.

Léto- Cole by se hodil pokud opravdu po sezoně Carlos zamíří do Brazílie, Ballack zkusit a uvidí se. Co se týká Raula toto bych rozhodoval na konci sezony. Joaquin By měl být v létě prioritou. Vymněnit jednoho stopera ( jediný který má u mně místo jistý je Ramos) a zkusit koupit nějákého s formou a vysoku kvalitou.

Reagovat
HOST*yarda

Tak prý už chybí jen podpis a Ballack bude náš... Není už trochu starý? Na jak dlouho je? Na tři-čtyři roky? Sice zadarmo, ale fakt nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Super Jak říkám, už u nás měl být čtyři roky. Naprosto kompletní záložník, který opravdu umí velmi dobře bránit a nic neošidí. On vlastně nikdy nebyl klasický hráč za hroty. Tím se stal až později, protože dával spoustu gólů, ale to byly hlavně góly ze standardek a střely ze střední vzdálenosti. Trenéři v nároďáku ho začali cpát dopředu, nic jiného jim nezbylo, protože je hodně gólový. Do budoucna se s ním sice moc poítat nedá, ale momentálně nám hodně pomůže. A těch mladých už budeme mít stejně dost (Iker, Cicinho, Ramos, Baptista, Robinho, možná Cole), teď to hlavně chce koupit nějakou tu střední generaci, která nám dost chybí.

Reagovat
HOST*yarda

Čili omlazení odsaď podsaď, chceš říct...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zadarmo? Ja myslel, ze ma smlouvu jeste na pristi sezonu... Sice to srazi jeho cenu, ale zadarmo to nebude

Reagovat
HOST*yarda

V rozhovoru řekl, že žádný hráč mu nikdy neřekl, že nechápe jeho systém, tak kde je problém? Že by byli hráči stydliví?

Reagovat
smazaný uživatel

A není nakonec Luxemburgo "jen" ten trenér motivátor, jako třeba Franz Straka, jak tady o tom před časem psal rominho? Ta záloha je špatná, nechá se přehrávat, pro útočníky nic nevymyslí a na obránce kašle, když na ně nechává v plné rychlosti nabíhat útočníky a nevykrývá prostor před vápnem, což je u odražených míčů často katastrofa. Luxa za vše nemůže, ale měl by odejít, pokud už nedokáže hráče ani namotivovat. Na jeho obranu nutno dodat, že hráče buď přestárlé, staré, kteří mají hafo titulů. Nebo zase až příliš mladé, kteří mančaft sotva potáhnou. Nemáme v kádru jediného plejera 26-27 let, v tom jsme opravdu unikátní. Samuel i Cuchu by se teď moc hodili.

Reagovat
HOST*paja

žádný mužstvo na světě nemůže bejt pořád v pohodě!!!Real má ted problémy ale má tak dobrý hráče že se chytne !!!

neviděl bych to tak černě...

Reagovat
smazaný uživatel

JAk na jeho obranu? To on si nakoupil a nechal takové hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je u nás necelý rok, to měl všechny vyházet?

Reagovat
smazaný uživatel

přivedl si asi 7 hráčů...

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím 6 Ale táhnout to mají úplně jiní a ne ti, co tam jsou dva měsíce i s cestou. García s Diogem jsou špatní, ale nevím, jestli je chtěl zrovna Luxemburgo.

Reagovat
smazaný uživatel

garcía, diogo, gravesen, baptista, robinho, lópez, ramos.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepodváděj, López je odchovanec a v širším kádru byl už před rokem

Reagovat
smazaný uživatel

No tak dobře no

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, to je fakt úžasné

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
smazaný uživatel

v kétě za těžké prachy koupíte hráče, prý jste přebudovali tým a teď to musíte nějak vydržet do dalšího přestupového období

Chceš přivést hráče kolem věku 26-27 a skáčeš radostí nad Ballackem...

Reagovat
smazaný uživatel

Mladí to nepotáhnou, když jsou staří úplně mimo. Je nás málo, kompletní letos asi vůbec nebudeme. Proto potřebujeme zvýšit konkurenci. Ballack je navíc, protože je zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

Zadarmo jo? No to asi ne, buď přijde v zimě nebo nepřjde vůbec..a v zimě zadarmo nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máme každý jiný zdroj. Já jsem četl, že MOŽNÁ přijde v létě. A to bude volný hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak asi možný to je, já ych spíš tipoval, že ho bayern prodá v zimě, aby na tom aspoň něco vydělal...

Reagovat
HOST*yarda

Klíčového hráče pro LM? Ťuk, ťuk, ťuk?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže radši přijdou o patnáct milionů? Kvůli půl roku?

Reagovat
HOST*yarda

LM se taky nehraje za hubičku. A pokud odmítl prodloužit smlouvu... Ne že bych se jeho příchodu bránil už zimě

Reagovat
HOST*yarda

LM se taky nehraje za hubičku. A pokud odmítl prodloužit smlouvu... Ne že bych se jeho příchodu bránil už zimě

Reagovat
HOST*yarda

A kde bereš tu jistotu, že v létě nepřijde? Křišťálová koule?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak já? TY ses tady takřak vysmíval teorii o příchodu v zimě, to ty tady sršíš jistotou, co mi ji podsouváš???

Reagovat
smazaný uživatel

Já si teda myslím, že kdyby ho chtěli prodat za každou cenu už teď, aby na tom ještě něco trhli, tak víc jak za 5 mil. to nebude. To si raději každý počká na léto. I když zájemců je prý dost (MU, AC, Inter a naše maličkost).

Reagovat
smazaný uživatel

...já bych spíš tipoval...atd.

Reagovat
smazaný uživatel

No ty bys tipoval, ale když někdo řekne jinou možnost, tak "ŤUK ŤUK ŤUK" , že?

Reagovat
HOST*yarda

Samozřejmě Ty si taky nebereš servítky, zejména k nově příchozím

Reagovat
smazaný uživatel

To sis ale teď navzájem popřel své příspěvky

Reagovat
HOST*yarda

A navíc ta věta v uvozovkách je od tebe

Reagovat
HOST*yarda

Le Guen, další do řady...

Reagovat
HOST*yarda

V neděli od 18.55 na Galaxii...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi si udelam hodne silny kafe, abych neusnul uz po 30 minutach...

Reagovat
HOST*Potty

Luxa se opravdu zbláznil.

Zastaví ho něco? Za chvíli budeme hrát na mistrovství světa za Real Brazílie.

Reagovat
smazaný uživatel

To by ještě nebylo to nejhorší. Prý máme zájem o rozvraceče Cassana.

Reagovat
smazaný uživatel

Cassane neeee! A o toho rozhodně nemá zájem Luxa, spíš bych tipoval Sacchiho

Reagovat
HOST*yarda

Tak je to tady, Luxemburgo má poslední šanci napravit pošramocenou reputaci v neděli proti San Sebastianu, pokud ho neodvolají už dneska. Tak bych navrhoval totální ofenzívu, ať jde ke dnu aspoń s parádou

Casillas - R.Carlos - Helguera - S.Ramos, P.García, Zidane - Baptista - Beckham, Soldado - Ronaldo - Robinho.

Pak bude výsledek tak 5-3 pro nás (Casillas zbytek pochytá) a pojede se dál

Reagovat
HOST*yarda

...takže tam koukej, Luxo, vyhrát, pak máme tři zápasy doma a venku jenom Málagu

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za hybrid? 3-1-3-3, pochopil jsem to správně? Na Soldada musíme zapomenout, když nehrál ani bezvýznamný zápas proti Lyonu Netrpělivě čekám na Gravesena, protože Ramose je v záloze škoda.

Iker - Salgado Helguera Pavón Bravo - Beckham Ramos Guti - Baptista Robinho - Ronaldo

Carlos, García a Zidane mají slušně nakročeno k odchodu, my nejsme žádný zaopatřovací ústav

Reagovat
HOST*yarda

Jo, hybrid si pochopil správně, ale mně už mírně jebe To tvoje je zase takový stromeček, tak uvidíme. Možná vyhodí Luxu už dnes a bude po ptákách. Záskokem má být trenér Caro z béčka. Což je na prd, protože pak se to podepíše zase na výkonech Castilly...

Zajímalo by mě, co se děje s Robinhem? Vždyť jde za A) o hovno, fintičky si může ba musí zkoušet, jinak nebude mít žádné sebevědomí B) o útočnou hru Madridu jako takovou, která s ním dost počítala C) o jeho kariéru. Chápu, že je mladý, ale bez zkušeností taky není... a rychlost má... tak kde je jádro kokršpaněla?

A nestavět Soldada, když má střeleckou formu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem ti kaziť radosť, ale keďže Luxovi ide o všetko a po tomto kole hrá 4x doma, tak bude hrať určite znovu so zostavou veľmi podobnou tej doterajšej. A na tri forwardy - to by bol asi blázon.

Reagovat
HOST*yarda

Vedení a president ho podpořili. Nicméně HODNĚ bude záležet, jak se bude hrát v Sebastiánu. Takže, queridos jugadores, koukejte svou hrou podpořit trenéra a nedávejte ostatním záminku, k úsměškům Pamatujte čí dres nosíte a hrajte podle toho Hala Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

To s tým dresom , to je trefa. Ja by som ich obliekol do zápasového výstroja a postavil pekne vedľa seba pred zrkadlo. A pozerali by sa na seba, až pokým by im to konečne nedošlo. Lebo niektorí si asi myslia, že hrajú za " združenie chválenkárov"

Reagovat
HOST*yarda

?Chválenkár? Co to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Chválenkár je ten, čo o sebe tvrdí, aký je dobrý, proste chválenkár. Možno samolibý alebo pyšný.

Reagovat
HOST*yarda

Po česky namachrovanec... A co bude s tím traktátem?

Reagovat
smazaný uživatel

Ide sa na to.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak Ronaldo proti San Sebastiánu hrát nebude... Dostane KONEČNĚ šanci Soldado?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak. A teraz sa dobrovoľne vkladám do vlastnej pasce a zverejňujem tu svoje úvahy na dlhé večery . Dúfam, že aspoň niekto to dočíta dokonca / môj tip je 1/. Ďalej dúfam, že mi sem potom nezakážu vstup, lebo to by ma nasralo . Tak vám prajem príjemné a ničím nerušené čítanie / ja si zatiaľ skočím pre Nobelovu cenu za literatúru /. Ale vážne, dúfam, že to nebude moc dlhé, ale ja som vás varoval. Takže nakoľko som si to na seba nechtiac ušil, musím plniť slovo a ponúkam môj pohľad na vec.Keďže vo voľnom čase sa bavím aj ako tréner mládeže, mám určitú prof.deformáciu, preto niekedy nad vecami rozmýšľam ako fanúšik, niekedy ako „tréner“ a analyzujem si to aj tam, kde by som fakt nemusel / čo určite nerada potvrdí hlavne moja žena/. Situácia v Reale ma trápi, držím mu palce už dlhé roky. Samozrejme vôbec si nenárokujem, že všetko čo je ďalej napísané, je jediné správne, takisto treba brať do úvahy, že nežijem v Madride, takže nie úplne všetko mi je známe. Preto budem písať len veci, ktoré sú jasné a používať informácie overené, no a v neposlednom rade to bude bez sprostých slov. Z logických dôvodov musím použiť skrátenú verziu, aj keď aj tá je dosť dlhá / konkrétne 9 strán A4 /.

Takže to doteraz berme ako úvod a teraz to celé rozdelím na pár častí:

A. Real Madrid ako taký.

B. Herný systém.

–-a/ charakteristika

–-b/ systém z pohľadu použiteľnosti našich hráčov

–-c/ prax v Reale

C. Hráčsky káder.

–-a/ všeobecne

–-b/ typologicky

D. Konkurencia.

–-a/ La Liga

–-b/ Liga majstrov

E. Ostatné vplyvy.

–-a/ zranenia

–-b/ trénovanosť

–-c/ morálka

F. Prestupová politika.

G. Náš tréner.

H. Budúcnosť.

I. Záver.

A. Real Madrid ako taký.

Ja osobne veľmi rád chodím diskutovať na Eurofotbal, pretože je tam široká paleta názorov a keď opomenieme zopár vulgarizmov a podpichovačov, aj slušná debata. Diskutuje sa vždy aktuálne a preto veľa príspevkov je síce správnych, ale takisto aj skoro vždy vytrhnutých z kontextu. V súlade s teóriou, že všetko so všetkým súvisí a len tak sa dá pochopiť detailnejšie dianie v klube, nemôžem začať inak, ako pripomenutím postavenia a vôbec existencie Realu Madrid.Všetci vieme, že je to klub s obrovskou históriou, popretkávanou celou šnúrou úspechov, klub označovaný ako kráľovský, za ktorý by chcel raz v kútiku svojho srdca hrať asi každý hráč sveta. Klub, ktorý 29 x vyhral ligu, 17 x španielsky pohár, 7 x španielsky superpohár, 9 x ligu majstrov, 3 x interkontinentálny pohár, 2 x pohár UEFA, raz európsky superpohár a mnoho a mnoho ďalších trofejí. Hrali za neho veľké osobnosti svetového futbalu, takisto ako ho veľa osobností trénovalo a po celom svete má milióny fanúšikov. V modernej dobe funguje aj ako kolosálna spoločnosť ekonomického významu a v neposlednom rade, snáď každé malé dieťa vie, čo znamená Real Madrid, alebo biely balet, alebo pusinky.

B. Herný systém.

Charakteristika.

Najskôr trochu teórie. Herný systém je záležitosť scela kľúčová, pretože od neho sa odvodzuje vonkajší prejav mužstva. Samozrejme mení sa vždy s predstavami toho ktorého trénera, ale sú znaky, ktoré pretrvávajú, napr. systémy útočné, obranné a pod. Chcel by som na tomto mieste bližšie rozobrať náš herný systém, tak ako ho predstavuje Wanderlei Luxemburgo, terajší tréner.

Tuto sa mal nakopírovať jeden obrázok, bohužiaľ to nevyšlo, takže treba si ho pozerať súbežne s týmto textom na stránke www.realmadrid.com napravo.

Pomohol som si preto priamo jeho náčrtom. Teraz doporučujem jednu vec, ktorú mám odskúšanú: navonok to je vcelku pekný obrázok, pokým sa na neho človek pozorne nezadíva.Treba sa na neho 10 min. pozerať / samozrejme keď má človek čas / a predstavovať si pod jednotlivými čiernymi bodkami hráčov a to ako sme ich videli už veľakrát hrať. Skúsiť sa vžiť do zápasu a pritom mať na zreteli tento obrazec.

Celý systém sa dá charakterizovať ako výsostne útočný, v podstate je to za predpokladu , že sa dodržuje jeden z najdokonalejších systémov. Je to geometricky taká ucelená elipsa bez hluchých miest, ale zároveň ponúka dosť priestoru na variácie a elastičnosť. Proste super.

Avšak pri detailnejšom pozorovaní si musíme všimnúť veľké riziká. Je to systém, ktorý je podľa mňa extrémne náročný na OBRANU a OBRANNÚ HRU. Krajní obranci sú ladení ofenzívne, čo pri predpoklade straty lopty vpredu znamená veľa otvoreného priestoru pre súpera. Samozrejme mali by útočiť striedavo, ale vieme ako to niekedy chodí. To zákonite rozťahuje stopérsku dvojicu do strán na pokrytie aj krajného obranného priestoru a v strede môže vzniknúť diera / a aj vzniká /, ktorú by mal zaplniť buď štít alebo hru čítajúci brankár / hlavne pri dlhých loptách do tohto priestoru /, poprípade obrane by mal vypomáhať jeden z krajných záložníkov, ktorý pri výpade jedného z obrancov musí zostať v strede „ neutrálny“. Všimnite si, ako Luxa nakreslil stopérsku dvojicu. Nie je to náhoda, že sú trocha ďalej od seba.

B r a n k á r.

Brankár má teda okrem pôvodnej funkcie v tomto systéme aj veľmi dôležitú úlohu sústredene a presne čítať hru. Tu by som videl trochu priestoru pre zdokonalenie Casillasa, niektoré jeho vybehnutia sú fakt riskantné. Možno si spomeniete , že po nedorozumení brankára s obranou sme tiež dostali nejaké tie góly.

O b r a n a .

Ako som spomenul, je to veľmi , veľmi ťažký systém pre obrancov / ak sa neuplatňuje dokonale /. Krajní musia byť veľmi rýchli a kondične zdatní, aby stihli obehať velikánsky priestor. Stopéri zasa musia byť veľmi pohybliví a elastickí a čo je dôležité, herne veľmi inteligentní, aby dokázali jednotlivé situácie správne posúdiť a tiež boli zohratí. Tiež je dobré mať jeden tzv. stĺp. Poslednú istotu a vodcu. Táto dvojica je veľmi dôležitá a bohužiaľ pre nás, máme tam objektívne ale i neobjektívne problémy / zranenia /.

Š t í t.

V tomto systéme by to mal byť hráč dostatočne tvrdý, herne inteligentný so slušnou rozohrávkou a dobre čítajúci hru. To je totižto veľmi podstatné. Musí mať navyše dokonalý prehľad a nesmie hrať chaoticky. Musí presne vedieť čo sa deje vzadu i vpredu. To je momentálne problém Gravesena, u ktorého hra smerom dopredu má vážne trhliny. Navyše musí mať REŠPEKT, podobne ako aspoň jeden zo stopérov, a zachovávať vždy chladnú hlavu.

K r a j n í z á l o ž n í c i.

Z hľadiska tvorenia hry – teda toho prvotného snáď najdôležitejší hráči. Je nutné, aby tam hrali rýchli hráči s predpokladmi v súboji 1:1 , takí ktorí vytvárajú ten prvotný tlak na defenzívu súpera. Tu potom prichádza na rad množstvo variantov , ako postupovať ďalej, napr. potiahnuť a centrovať, tlačiť sa do stredu a uvolniť priestor obrancovi za sebou, hrať cez stredného a postupovať ďalej diagonálne / ako proti Artmedii Figo pri prvom góle /, centrovať už z hĺbky poľa atď, . Je dôležitá spolupráca s obrancom za sebou. Tu si iste každý spomenie na skvelú spoluprácu Figo – Salgado.

S t r e d n ý z á l o ž n í k .

Mal by to byť hráč za útokom, jednoducho povedané muž finálnej prihrávky. S dostatočnou volnosťou. Je dôležité mimoriadne futbalové myslenie, schopnosť vždy nejako prekvapiť a rozhodiť obranu súpera. Je to ten, ktorý to, čo začne na stranách, príp. u štítu, dotiahne do finálnej fázy, proste spojovacie ohnivko. Je dobré ak sa pohybuje nenápadne a hľadá voľný priestor – i na stranách s možnosťou menenia miest. Takisto doplňuje útok pri ofenzíve skraja.

Ú t o k.

Hráči pohybliví, zdravo drzí, hrajúci na hranici ofsajdu s citom pre zakončenie a s čuchom na góly. Aspoň jeden by mal byť vysokej a silnej postavy / nemyslím tučnej /. Je ideálne, ak títo dvaja hráči dokážu zamestnať celú obranu. Preto je dôležitý tiež pohyb a menenie miest. Rozťahovaním obrany tiež môžu vytvárať priestor pre stredného, resp. opačne.

Systém je náročný aj preto , že ak vypadne jedno- dve súkolia z tejto „skladačky „ už je veľký problém, lebo sa mení obhospodarovanie ihriska, nakoľko každý niekde z časti zaskakuje.

Systém z pohľadu použiteľnosti našich hráčov.

Po úvodnej síce PODSTATNEJ, ale pravdepodobne aj veľmi nudnej časti prejdeme teraz k praxi. Ktorí naši hráči sú schopní hrať na jednotlivých postoch? Tu ani tak nezáleží na tom, že čo si želáme pretože hrať môže každý všade - pri dodržaní určitých typologických zásad - ale dajme tomu, že kto kde hráva:

Brankár...tu to máme zcela jasné Casillas – problémom je trochu hra ďalej od brány, ale to ostatné to nahradzuje

Krajní obranci...mne osobne trochu vadí, že sú väčšinou menší. Iba Diogo má nad 180 cm.

Salgado – rýchly, tvrdý, skúsený

Carlos – rýchly, podpisuje sa na ňom vek a opotrebovanosť, často si pomáha faulami, už to nie je ono, už nedokáže naplno plniť funkciu útočiaceho beka.

Diogo – podľa mňa prísľub, tvrdý, trošku ale málo odvážny alebo presný smerom dopredu, trochu vyplašený

Bravo – tiež malý, väčšinou hraje keď je zle a tak to aj vypadá, skôr priemer

Stopéri... tu je hlavný problém nezohratosť, časté menenie zostavy a hlavne istá dezorientácia pri tlaku súpera. Je dobré, že všetci majú nad 180 cm a ich problém je v tom, že je vždy na nich veľký tlak, z čoho prichádzajú chyby.

Helguera – skúsený, avšak teraz trochu zakríknutý

Ramos – prísľub, ale mladý a všetka ťarcha býva na ňom

Pavón, Mejía – pri fungovaní systému, keby boli stopéri odbremenení od nadmerného tlaku / akože teda to nefunguje teraz / by boli použiteľní, som o tom presvedčený

Woodgate – s ním som počítal ako s vodcom obrany, určite aj tréner, ale stále je zranený

Štít... veľký problém, každému niečo chýba.

Gravesen – buldog, veľa faulov, smerom dopredu málo nebezpečný / rozohrávka /, avšak má rešpekt a je tvrdý

García – technicky kvalitný, avšak nevýrazný, dostatočne tvrdý, dobre číta hru, vysoký

Ramos – veľmi perspektívny na tento post, pretože hraje dopredu dobre, ale musel by mať tiež za sebou poriadneho hráča , navyše hraje stopéra a má to viacej v krvi. Neskúsený hrať pod takým obrovským tlakom v Reale.

Beckham – niekedy tu zaskakuje, podľa mňa dobre, vyniká úžasnou bojovnosťou a citom pre prihrávku

Krajní záložníci... tak a tu je zle. Ich funkcia má byť vytvoriť prvotný tlak, ale zďaleka tomu tak nie je, málo invencie.

Diogo – sprava sa snaží, ale je to skôr obranný typ

Beckham – nie je to typ dribléra a virtuóza , ale jeho centre sú skvelé, aj bojovnosť, je to ten „druhý po tvorcovi „

Guti – niekedy to hraje naľavo, myslím, že na svoju škodu je príliš veľký frajer, rozhodne veľmi málo bojuje, ale vie hrať aj skvele, v poslednom čase však veľmi zriedka, trochu slabý pohyb, hraje to čo sa niekedy naučil, teraz je už futbal trochu rýchlejší

Zidane – určite loptový génius , ale na strane voľakedy. Bez kondície a bojovnosti sa už dnes nedá hrať. Jeho úžasné myšlienky určite nevyužijeme naľavo. Navyše mu Wanderlei potom prispôsobuje spoluhráča.

Robinho – jediný, ktorý je dostatočne rýchly, má ťah, vie vymyslieť veľké veci. Avšak ešte je neoťukaný, robí chyby / používa tie isté kľučky, slabé prihrávky / , každopádne obrovský potenciál na tento post. OVŠEM : ani on nie je typ vodcu a tvorcu hry. Je to skôr muž prekvapivej myšlienky.

Stred... tu to často striedame a podľa mňa tam má hrať úplne iný hráč, je to ale ďalší náš problém.

Guti – platí už napísané

Baptista – hral tam málo, navyše je neobratný a nepohyblivý , určite by mu viac sadol útok. Možno sa mýlim. Tí čo ho vídali viac hrať, tvrdia, že je to jeho post, takže tu to berte ako otvorené.

Robinho – tu je trocha stratený vzhľadom na svoju postavu.

Raúl – niekedy si sem behá pre lopty, avšak potom chýba vpredu, každopádne ak je zle, vie tu hrať a dobre.

Zidane – mrzí ma, že tu hraje tak málo. Má na to všetky predpoklady hrať tu : skvelá finálna prihrávka, nemusí sa sťahovať , driblovať vie, obrovské skúsenosti – ideálny post preňho ak ho chceme EŠTE VYUŽIŤ. Dokonca z hľadiska taktického by tu ťahal oveľa väčšiu pozornosť ako teraz na strane, čo by sa dalo využiť na uvoľnenie priestoru po stranách a variant tejto hry. Vie však súpera „uspať“, čo by mu pomáhalo.

Útok... momentálne nevýrazný a navyše zozadu nedostáva potrebné lopty.

Raúl – nenahraditeľný, bojovník, duša mužstva, ak dostane poriadnu prihrávku nebezpečný.

Ronaldo – „pánsky„ futbalista, je to pán hráč, ale stráca orientáciu s realitou. Bojím sa, že pôjde dolu s takýmto prístupom. Je tučný a keď je tučný, má slabé reflexy a pohyb a berie veľa vecí na ľahkú váhu. Spolieha sa na to, že sa z toho zasa dostane ako doteraz vždy. Avšak keď je v kondícii, superútočník, ohromne nebezpečný, vie rozhodnúť zápas.

Baptista – výhoda výšky, dobrá streľba hlavou , robustný, hral bych s ním v útoku, určite by pútal pozornosť obrany a viazal by ich na seba.

Robinho – bohužiaľ s tou svojou postavou tam veľa vody nenamúti.

Soldado – veľký talent, ale nedostáva šancu. Takže kde sa má zdokonalovať , pán tréner?

Prax v Reale.

Myslím, že pre Real je tento systém v zásade dobrý, avšak momentálne naňho nemá potrebných hráčov. Bohužiaľ . Je aj druhá možnosť, že sa to hráčom akosi nevie dostať pod kožu. Rozmýšľal som , z ktorej strany začať, ale asi najlepšie bude od konca, pretože odtiaľ sa to celé odvíja.

Momentálne trpíme na strašnú hru vpredu. Záloha nedokáže podržať loptu, vytvoriť tlak na súpera a tlačiť ho do defenzívy. Útok dostáva strašne málo kvalitných lôpt. Navyše sa mi zdá, že naši útočníci sú zakríknutí a nepohybujú sa tak, ako by mali. Neťahajú na seba toľko obrancov, koľko by mohli, čo dáva výhodu súperovi. Z nedostatku lôpt vyplýva sťahovanie dozadu, hlavne Raúla, čo je zle, nakoľko zas chýba vpredu. Ale v útoku ako takom by som problém nevidel. Určite sa zlepší hrou zálohy. Útok má len jednu chybu, že tiež neprispieva k vytvoreniu tlaku a lopty sa rýchlo vracajú späť. Samozrejme potom máme vzadu chaos.

Záloha situáciu absolútne nezvláda. Krajní hráči hrajú všetko možné len nie to, čo by mali. Väčšinou tam behajú stále tí istí. Beckham napravo sa v podstate aj veľakrát umne ťahá smerom do stredu, aby „púšťal“ Salgada, ale zároveň sa zaradí v strede špatne, t.j. nie viac na pravostred ale rovno do stredu. Vtedy musí za Míchela zaskakovať stopér a David vypomáha v strede. Veľakrát sa však niekde v strede „stratí“ a nie je z toho vôbec nič. Zato na ľavej strane, ak tam hraje Zidane alebo Guti to s Carlosom nefunguje ani takto. Carlos dopredu nemá tú silu, Zidane a Guti zaňho absolútne nepobehnú, potom to hasí veľakrát štít príp. stopér a v strede nám zas chýba pri vyššom počte útočníkov súpera 1 hráč. Robinho dokáže loptu po strane krásne potiahnuť, tam by som to videl vcelku slušne , ale bohužiaľ sú to iba okamžiky. Niekedy ho nie je 20 min. vôbec vidieť. Každopádne snahu mu nemožno uprieť, chyba je v tom, že nie je zvyklý na európsky futbal a jeho spoluhráči mu to nijako neuľahčujú. Veľmi rozumne ho chcela Chelsea / ak by ho kúpila / poslať rozohrať sa do PSV. To sme mali spraviť aj my, ale súvisí to asi s tým, čo píšem v Prestupovej politike nižšie. To znamená, že hľadáme tvorcu. Posledným je tam Baptista, ktorý hraje vždy niekde inde a nikde dobre. Asi by mu fakt mohli vybrať konečne jeden post. Spomínam si jeden zápas z úvodu sezóny, kde skvele spolupracovala trojka Ronaldo - Robinho – Baptista, ale to je už dávno. Vtedy som mal pocit, že to bude fungovať, ale zatiaľ je Baptista taký „stratený“. Jednoducho nehrá nič.

Druhý problém sú stredoví hráči. Útočný záložník v strede je často menený. Guti a Raúl tomu nedávajú tú správnu invenciu, Baptista tam hral raz, Zidane iba v prípade prípravy. Ten to hral dobre. Dokonca tam už pobehoval aj Robinho. Chce to stabilizáciu. Na taký dôležitý post musí byť aj stabilný hráč alebo dvaja, lebo takto trpí mančaft. To ako keby vždy robil hru niekto iný. Vedie ma to k úvahe, že Luxa tam skúša hráča, ale na to mal myslieť skôr. Navyše zranenia...Tu je tento argument oprávnený.

Štít už u nás nefunguje ako klasický štít, ale veľakrát ako 5. obranca, pretože nakoľko nevieme loptu udržať vpredu, defenzíva je preťažená. Záleží to od inteligencie súpera, príp. jeho trénera. V tomto prípade stačí mať súperovi šikovných , technických hráčov vpredu a dochádza k prečísleniu. Každopádne chlapci sa snažia, ale majú to ťažké.

Obrana smerom dopredu na kraji plní účel iba napravo v podobe Salgada. Smerom dozadu je nedostatočne zastupovaná stredovými hráčmi. Musí si to riešiť sama, preto veľakrát vidíme Ramosa napravo, Garcíu na stopérovi, Helgueru vľavo a pod. A najdôležitejší priestor v strede ostáva veľakrát nepokrytý dostatočne. Všimnime si, že keď hrá záloha v zložení Beckham, Guti, Zidane, sťahuje tak max. David, a to nie vždy. Navyše je pravda aj to, že stopéri sa nemajú kedy zohrať, lebo sa to stále mení podľa zranení. Krajní smerom dozadu – Salgado dokáže väčšinou súpera udržať, zato Carlosa už obohráva kdekto a faulov pribúda. Prichádzajú štandardky a problémy.

Brankár je naša jediná istota, to je fakt. Keby ešte bol istejší smerom dopredu, je dokonalý.

Celkovo by som to teraz – pripomínam, že ide o terajší, momentálna stav - hodnotil nasledovne / kvalita z hľadiska postov / - od1 – 10:

Brankár........9

Pravá obrana.....8

Stopéri...............6

Ľavá obrana.......4

Štít.....................5

Krajná záloha.....5

Stredný zál.........5

Útok...................6

Alebo laicky : nefunguje obranná hra, pretože nefunguje hra útočná a nevlastníme priestor v strede poľa.

C. Hráčsky káder.

Všeobecne.

Nakoľko hráčov som už sčasti rozobral, zvolím kratšiu charakteristiku.Dá sa povedať, že na to aký systém chce tréner hrať, nemá vhodných hráčov resp. títo hráči nehrajú na zodpovedajúcej úrovni. Súvisí to z vecami, ktoré napíšem nižšie, avšak tu vidím hlavný zádrheľ, prečo to teraz nejde. Máme skvelého brankára, ale čo ďalej? Máme megahviezdy minulosti , ale žiadnu súčasnosti. Komunikácia je na mŕtvom bode. Je vidieť ako sa hráči na ihrisku hľadajú, nefunguje to, málo sa bojuje, ako keby to malo prísť samo. Preto je vcelku obdivuhodné, že aj napriek týmto kolapsom sme na tom výsledkovo dobre. V LM postupujeme, v La Lige strácame 4 body, čo rozhodne nie je veľa. Je to podľa mňa preto / a to je pre nás prísľub /, že niekde vzadu tá vnútorná sila drieme a ide o to prebudiť ju. Predsa len sú to hráči, ktorí by inde boli obrovský prínos / väčšinou /, ale u nás to zatiaľ nefunguje.

Je tu i problém tzv. brazílskej skupiny. Je to až prehnané, ako tréner všetky problémy rieši angažovaním nových a nových Brazilcov. Táto skupina drží pokope a to je podľa mňa 1. chyba, že drobia partiu / možno aj neúmyselne /. Zidane s Veronique sa držia bokom, Guti skôr pri Brazilcoch, Raul s Davidom a ďalšími Španielmi sú zasa niekde inde. Navyše tréner preferuje skupinku Brazilcov, čo je logické z hľadiska mentality. Noví sú viacmenej dezorientovaní.

Ďalej tu funguje fenomén Beckham. Je to posledný z nákupov starej stratégie / vysvetlím pri kapitole prestupová politika /, multimediálna záležitosť. Aj keď David je nesporne skvelý futbalista, jeho prínos je aj v otázke reklamy a biznisu. Kto vlastní značku Beckham, je zaručene na trhu medzi lídrami. Darmo ho budú niektorí pochovávať alebo ním pohŕdať. Robím s mladými a garantujem, že každý z tých mladých vie, kto je Beckham. Nezaujíma ich, či hraje dobre alebo zle, aj tak si robia „irokéza“, farbia vlasy na špinavý blond, kupujú jeho dres, chcú byť ako on. To nám prináša obrovský záujem zo strany ako médií, tak mládeže, otvára trhy v Ázii a iných kútoch zeme, proste David nám prináša kvantum peňazí. To bych považoval za plus.

Z hľadiska veku je to skoro ideálne. Vekový priemer 26,2 roka je skvelý. Je to zmes skúsenosti a mladej krvi. Dokonca hráči ako Casillas, Ramos, Woodgate, Diogo, Baptista, Robinho a mladí Španieli / čiže tí, na ktorých asi budeme stavať ďalej / majú 25 a menej. Takisto nad 30, resp. 30 a viac majú len Zidane, Carlos, Míchel, Helguera a Beckham, pričom najstarší má 33 Zidane a 32 Carlos. Aj preto už to u nich nie je to, čo sme boli zvyklí.

Z hľadiska kvality je to káder dobrý, z hľadiska osobnostného nerovnomerne rozložený. V Reale to fungovalo vtedy , keď prím hrali domáci a ostatní sa dokázali prispôsobiť alebo keď vznikol vyvážený kompromis. Je to sociologický jav, ktorý sa v poslednej dobe podceňuje a preto to tak vypadá.

Typologicky.

Málokedy sa na hráčov pozerá z tejto stránky – teda myslím očami fanúšika. Skúsme to krátko zhrnúť:

Casillas – vysoký , štíhly, obratný........ok

Míchel - zavalitý tvrdý bek, trochu nízky, ale veľmi živý

Ramos - vysoký, mladý veľa entuziazmu, štíhly, vhodný typ

Pavón, Mejía – podobne

Woodgate – takisto skvelý predpoklad na stopéra, snáď trochu pribrať

Beckham – živý, tvrdý, skvelá záloha

Diogo, García, Gravesen – podobné typy, Gravesen trochu nižší, zato húževnatejší, ostatní viac s ľahkosťou

Zidane, Guti – sú si veľmi podobní ako postavami, tak štýlom, typickí záložníci

Robinho – veľmi šikovný, ale drobunký, ľahučký, pri veľkom obrancovi stratený

Ronaldo – veľmi dobrá postava, keď si drží váhu, skvele vybavený na útok, hbitý, veľmi rýchly, teraz bohužiaľ tučný

Raúl – výborná postava, snáď trochu výšky

Baptista – neviem si pomôcť, pri ňom mi to stále vychádza na útok, pôsobí ako tank, aj keď má len 73 kg

Celkovo myslím, že z tohto hľadiska to máme vybrané dobre. V obrane hrajú na krajoch skôr nižšie , zavalité typy, stopéri sú štandardne vysokí a štíhli, záložníci viacmenej atletické postavy a útok by mohol mať trochu vyššiu výšku.

D. Konkurencia.

La Liga.

Pri tejto kapitole sa zastavím iba chvíľu, pretože mi asi neprislúcha v tomto článku hodnotiť súperov, ale nás. Píšem to vlastne preto, že je to dôležité pre nás z hľadiska prípravy na zápasy. Ak chceme vyhrať La Ligu, vyvstáva nám ako najväčší súper FC Barcelona, ktorý má 4 body náskok, potom sú tu ostrieľané mančafty ako Valencia, La Coruňa a Atletico, no a šťuky ligy Osasuna a Getafe. Myslím, že nám teraz nahráva, že je to viacmenej vyrovnané a v čase, keď sme v kríze, nám to hraje do karát. Ťažko však predpokladať, že takouto hrou budeme hrať o titul. Samozrejme predpokladám, že kríza príde v istých chvíľach aj na ostatných, ale na to sa spoliehať nedá. Navyše máme ešte jeden problém, že slabšie tímy budú proti nám hrať defenzívne a neviem, či zrovna našou terajšou hrou budeme vedieť túto defenzívu spoľahlivo rozobrať.

Liga Majstrov.

Myslím, že je pre nás z hľadiska medzinárodného rešpektu hrať teraz dôstojnú rolu hlavne v LM ako v La Lige. Preto si všimnem hlavných súperov, ale zasa len z tej stránky čo majú oni a nám teraz chýba / to aby som nerozčúlil fandov súperov / :

FC Barcelona........má vyvážený káder, ktorý ťaží s fantastickej hry Ronaldinha. My takého nemáme.

AC Milan..............takticky skvelý mančaft, ktorý za každého stavu hrá s chladnou hlavou a svoju hru. Kondične na výške.

Juventus Torino...výborné mužstvo, ktoré ťaží z hry dvoch géniov / Nedvěd a Ibrahimovič /, tí ťahajú vždy.

Chelsea................takticky strojovo presné mužstvo s ohromnou vnútornou silou a schopnosťou ťahať ako tím a nechať na ihrisku život. To nám teda asi chýba najviac.

Bayern.................ten spomínam preto, lebo keď sa nedarí, je známy svojou buldočou hrou až do konca. Tak u nás pre porovnanie keď sa nedarí, tak až na dno síl siahajú Míchel, Ramos, Beckham, Gravesen a Raúl. A to je málo.

Určite sú tu aj ďalšie výborné mančafty ako ManU, Lyon a pod., ale spomenul som tie, ktoré mi niečím pripomínajú bývalý Real.

E. Ostatné vplyvy.

Zranenia.

Toto je téma, ktorou sa zvykneme obhajovať. Do určitej miery to platí / na poste stredného zál. , stopérov /, inak je to veľmi šikovná výhovorka. Navyše rozoberať to by mal asi doktor / teraz nemyslím Kyslíka / a nie ja. Nedá mi ale, aby som neupozornil na jednu vec : je normálne mať permanentne takýto počet zranených? Je to náhoda alebo niekde viazne príčina? Osobne si myslím, že u nás to určite súvisí s jednou veľmi dôležitou vecou a tou je nasledovná téma.

Trénovanosť.

Je asi odvážne si myslieť, že taký mančaft s toľkými odborníkmi je slabo trénovaný. Ale je tiež krátkozraké nevidieť ako často majú hráči rôzne svalové zranenia, príp. problémy s kĺbmi a pod. Takisto si asi každý všimol, že ani naša kondícia nie je zrovna ideálna. Kde je chyba? Je to naozaj volnejším tréningom? Alebo je to kolotoč, uzavretý kruh / zranenie – nedostatočná kondícia- zápas – obnovené zranenie / ? Ale veď na listine zranených bola už snáď polovica mužstva...Alebo ten prejav nie je slabá trénovanosť, ale ignorácia určitých hráčov voči Luxemburgovi? Určite nie všetci s ním súhlasia a keď videli ako dopadol Figo, ktorý to povedal nahlas, tak to skúšajú takto?

Určite to nie je vysoká zápasová záťaž. Tak kde je pravda? Tu sú len určité náznaky, ja myslím, že je v tom z každého trochu, ale nežijem v Madride...Podľa mňa je to dôsledok atmosféry v kabíne a skupiniek v mužstve. Lebo Real NEFUNGUJE ako tím – to vidí každý.

Morálka.

V podstate nadväzujem na predošlé. Tímový duch neexistuje, bojovníkov máme 5, tréner skúša hocičo ale nejde to. Okrem týchto jasných vecí by som upozornil na detaily. Napr. prípad Ronaldo.

Objavil sa po zranení, tučný, s pomalými reflexami, bez pohybu, veľakrát v ofsajde...Ako to súvisí? Ako je možné, že v situácii v akej Real je, že sa čaká na Ronalda ako na spasenie, si tento hráč dovolí prísť v takom stave? Dovolil by si to aj pri Mourinhovi alebo Rijkaardovi? Prečo mu to klub trpí? Aká je to morálka a zodpovednosť voči mužstvu? A divákom? A u nás akoby sa nič nestalo. Je to výsmech divákovi a fanúšikom. Mali by ho nakopať do zadku. Ďalej prípad Guti.

Akonáhle dostane na ruku kapitánsku pásku / aj to len preto, lebo ju môže mať iba Španiel / stane sa z neho primadona, prechádza sa , nebehá, háda sa z rozhodcom..To je príklad pre ostatných? Robí to Ronaldinho, Nedvěd, Lampard alebo iné hviezdy a tvorcovia hry tejto doby? Prečo u nás si to hráči môžu dovoliť? Ďalší výsmech divákovi..Zidane dá aspoň hlavu dole...

A takýchto prípadov je viac. Je to všetko o morálke. Ja tiež milujem lahodnú technickú hru, ale keď sa nedarí, musí prísť tvrdá makačka. Proste MUSÍ. Nie všetci hráči si biely dres dostatočne vážia, hrať v Reale nie je len vedieť kopnúť do lopty. Je to hrať v najsledovanejšom klube sveta a nie niekde na dedine. Hráč musí radšej nechať na ihrisku život ako odfláknuť zápas.

F. Prestupová politika.

Ďalšia veľmi dôležitá téma. Myslím, že v poslednom čase si málokto všimol, k akému veľkému posunu došlo v našej prestupovej stratégii. Dokonca tvrdím, že k zásadnému.

Donedávna sme mali viacmenej konsolidovaný káder tvorený väčšinou domácimi hráčmi a doplňovali sme ho výlučne MEGAHVIEZDAMI tohoktorého roka. Ak sa mal kúpiť slabší hráč, radšej sme ho nekúpili. Takto k nám rok po roku prišli Carlos, Ronaldo, Zidane i Figo. A dokonca za superhviezdu by sa dal považovať aj Makelele, ktorý u nás hral. Boli to výlučne hráči, ktorí boli absolútny vrchol. A pozrime sa na situáciu teraz : Diogo, García, Gravesen, Robinho, Baptista, Ramos....má niekto z vás pocit, že sú to megahviezdy súčasnosti? Iste sú to skvelí hráči, ale NIE megahviezdy. Chystá sa príchod Cicinha asi aj Ricardinha. A tu je druhý problém...sú to všetko až na jednu výnimku cudzinci. Prečo musí odísť Morientes a neprídu Del Horno, Joaquín, Rivera, Torres a iní skvelí Španieli, ktorých by sme potom doplnili nejakou zahraničnou MEGAHVIEZDOU? Ale takou, čo príde a ťahá mužstvo, lebo tí čo prišli, bohužiaľ ťahať mužstvo budú až neskôr..Má to viac príčin:

Ako prvá vec je to otázka kapitálu. Na trhu sú ďalší silní hráči / Chelsea, Barcelona.../ proti ktorým sa nie vždy dá postaviť. Takto sme MOŽNO prišli o Del Horna, pretože povedzme si, že až tak sme zasa zaňho nebojovali..Preto to možno.

Druhá vec sú predstavy triumvirátu Perez, Luxemburgo, Sacchi. Je tu do očí bijúci príklon k juhoameričanom, čo je vzhľadom na pôvod trénera logické a tak isto vzhľadom na to, že lepší mančaft ako Brazília teraz neexistuje. To však neznamená, že musíme mať podľa predstavy Luxu 6 Brazilcov / rátam aj Cicinha s Ricardinhom / + dvaja Uruguajci . Navyše som presvedčený, že keby netrénoval Luxa, tak Carlos dávno zohrieva lavičku.

Tretia vec je , či vlastne v tejto situácii niekto k nám chce ísť. Chce k nám ísť C. Ronaldo, Ballack, chcel by k nám ísť Lampard, Ibrahimovič a pod.? Ťažko povedať. Preto navrhujem sústrediť sa na veci, ktoré sa stali.

Štvrtá možnosť je, že budujeme dosť razantne nový tím. Prišli mladí hráči s budúcnosťou, odišli starší. Strach mám z toho, ako vysvetľujem nižšie, že takto razantne sa to zvlášť v Reale robiť nedá. Typologicky, postovo, vekom to boli dobré nákupy, otázka je, že či aj pre Real.

Predali sme troch hráčov naposledy. Poďme postupne.

Samuel....nehovorím, že to bol lúmen, ale bola to aspoň istota. Skúsený, ostrieľaný, reprezentant. V situácii keď odchádzal, nebolo isté ako to dopadne s Woodgateom, ktorý ho mal ako prvý nahradiť a takisto u nás nebol Ramos, ktorý ho nakoniec nahradzuje. Post stopéra je pritom jeden Z TOP POSTOV u nás. Bolo to hlúpe rozhodnutie, resp. predčasné.

Solari......držali sme ho myslím 5 rokov. Aj keď pri Zidanem nemal šancu hrať. Prišiel čas, keď Zidane má 33 a pomaly končí a my Solariho pustíme. Pritom atmosféru v Reale dokonale poznal a bol určite schopný vynikajúcich výkonov naľavo. Druhá chyba.

Figo Luis..všetci vieme, že to čo teraz chýba je skúsený tvorca hry a muž, ktorý by držal dirigentskú taktovku. Spomínalo sa hocičo, plat a pod. Je zrejmé, že keby nemal Figo problémy s Luxom zostal by aj za menej. Sám to nakoniec potvrdil. Povedalo sa, že potrebujeme oživiť, ale to sa nerobí tak, že vyhodím šéfa hry ale tak, že k nemu kúpim nejakého mladého talenta /napr. Robinha / . A určite neušlo vašej pozornosti, že odkedy nehrá Figo, išiel výkonom RAPÍDNE dolu Zidane s Gutim. Je to jednoduché, teraz musia tvoriť oni a navyše nemá kto za nich behať. Pritom Figo si so Zidanem rozumel dokonale, stačilo to oživiť Robinhom, príp. iným napr. aj teda tým Baptistom. Zas nech mi nikto nehovorí, že to bola otázka financií, lebo to je blbosť. Pustiť predčasne Figa bola NAJVAČŠIA chyba.

Takže teraz nemáme ani tvorcu hry ani ostrieľaného stopéra ani šikovné ľavé tykadlo. Nie je to asi vina nových Robinha a Baptistu, určite nie. Je to vina kompetentných, ktorí museli vedieť, že ich adaptácia chvíľu potrvá.

Takže to zhrňme ako sa to mohlo spraviť bez výraznej finančnej straty :/teraz to je čisto moja súkromná úvaha, mohlo sa to samozrejme aj inak, rešpektoval som Luxove nákupy /

Predať......Carlosa – chcelo to lepší odhad

......Woodgatea – bolo treba priznať si prehru s týmto nákupom

......Gravesena – bol to slabší kup, v podstate z núdze

Kúpiť........Ramosa do stredu k Samuelovi, Helguera by sa tým posunul na štít

........možno García – ako alternatíva na štít pri zranení Helgueru / možno by som ani nekupoval, lebo tu by mohol zaskakovať aj Ramos a Beckham , potom by stopéra hral chvíľu Pavon alebo Mejía so Samuelom/

........Robinho – ako oživenie hry a výrazný talent

........Del Horno - na ľavého beka. / ak by to nevyšlo odchovanca, príp. lacnejšieho cudzinca/

........Baptistu – posila útoku alebo teda útočnej fázy

Ako by to potom napr. mohlo vyzerať Luxovi pri súčasnom HS :

Casillas – Míchel, Samuel, Ramos, Del Horno / príp. odchovanec, on by to tam obehal Solari / - Helguera – Figo, Solari – Zidane – Raúl, Ronaldo. On by určite vždy niekto chýbal, takže by hrali Robinho s Baptistom a Beckhamom a ďalší a začali by sme KONEČNE uplatňovať ROTÁCIU HRÁČOV tak, ako to robí Barcelona.

Ale to už je minulosť. Rozhodne sa stalo veľa chýb v prestupovej politike.

G. Náš tréner.

Wanderlei Luxemburgo. Muž s príjemným, distingvovaným vystupovaním, vždy elegantne oblečený. Muž, ktorý dosiahol v Južnej Amerike všetko. Je tam boh, hlavne v Brazílii. Muž úspechu. Vynikajúci tréner. Zároveň ale aj muž, ktorý dokáže byť v zákulisí nepríjemný až vulgárny, muž so svojskou povahou a muž, ktorý tvrdošijne presadzuje výlučne svoje riešenia. Dalo by sa povedať, že po svojej anabáze v J. Amerike bol predurčený na triumf v Európe. A vybral si ho zrovna Real Madrid – klub asi najslávnejší zo všetkých. Výzva pre neho.

Bohužiaľ nie vždy všetko sedí, to teraz pozoruje aj on. V podstate ide svojou cestou, dá sa povedať, že ani nerobí nejaké veľké chyby / keď sa na napr. prestupy pozeráme jeho očami /, dokonca vždy postaví aspoň 5 Španielov, za čo má teda môj súkromný obdiv - všetko by malo klapnúť. A predsa to najdôležitejšie – VÝSLEDOK – v podobe atraktívnej a úspešnej hry chýba. Možno má málo času, možno už koná rozrušene, pod tlakom, ale jedno je isté. A to, že ani tu / tak ako doteraz všade / nevydrží viac ako dva roky. Musel by to byť zázrak. A ten sa asi ťažko udeje, aj keď má ešte jednu šancu v San Sebastiane. Paradoxné je , že kým doteraz odchádzal kvôli roztržkám, teraz odíde neúspešný. Opakujem, možno sa stane zázrak a ostane. Ale pochybujem. Navyše v Santose ho už čakajú s otvorenou náručou.

Určite je to fantastický odborník, ak môžem vôbec ja povedať nejaký odhad, povedal by som, že je v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Navyše nepochopil španielsku a zvlášť madridskú povahu a mentalitu, výnimočnosť tohto klubu. Chce niečo, čo proste do Realu nepatrí.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALE P O Z O R !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rozhodne som proti takej zmene trénera, ktorá bude len preto, aby sa zalepili oči verejnosti. Ak má prísť niekto nevýrazný, tak radšej nech ostane Luxemburgo. Moje nároky sú : autorita, znalosť pomerov a madridského prostredia, schopnosť pracovať s drahými a známymi hráčmi, presadzovanie atraktívnej hry, dôraz na španielskych hráčov a postupné zapracovávanie odchovancov.

H. Budúcnosť.

Asi každému je jasné, že Real sa skôr či neskôr vráti tam, kam patrí, t.j. na európske výslnie. Otázka je ako dlho to bude trvať. A kto vôbec bude pri tom ako prezident, tréner, hráči...V terajšej situácii sa nedá podľa mňa čakať. Real nemôže riskovať, že stratí ďalšiu sezónu. V LM ideme už do dôležitej fázy, v lige naberá Barca tempo a my sme stále v kríze. Lenže čo teraz. Zasa predávať hráčov a meniť ich? Alebo vymeniť trénera? Veľa vecí je rozbehnutých a nedá sa zastaviť. Sú už podpísané ďalšie zmluvy s hráčmi / Cicinho /, káder sa asi meniť nebude. Príde k výmene trénera. Ibaže by ten využil poslednú šancu v San Sebastiane a vrátil sa do hry. Ja osobne neviem odhadnúť presne , či by to bolo dobre alebo zle. Iba tuším inštinktívne, že by bola asi lepšia zmena, ovšem nie účelová.

Navyše tu ide o oveľa viac. V hre sú ďalšie fleky – čo by bolo po ďalšej neúspešnej sezóne so Sacchim, s Butragueňom, v akej pozícii by bol samotný Perez. To sú veľmi vážne veci, preto si myslím, že obetujú trénera a ukludnia verejnosť. A potom sa uvidí, kto bude ten ďalší tréner a čo dokáže on.

I. Záver.

V prvom rade gratulujem a hlboko sa klaniam každému, kto to dokázal dočítať. Môj tip : jeden? Alebo dokonca dvaja? Ale vážne, v určitom momente by asi každý mal niektoré veci zo seba dostať, ohromne sa mi teraz uľavilo, lebo bol som z toho už dosť na nervy...Myslím, že som len zhrnul dokopy veci, ktoré sú zrejmé ale zároveň človek si to lepšie uvedomuje keď to má takto ucelene pred sebou. Nikomu nechcem svoje názory vnucovať, nikoho nechcem uraziť , každý má asi občiansky preukaz, tak nech si názor spraví sám.

Úplný záver chcem povedať jedno želanie : nie je to tak dávno, čo sme mali v partii kamarátov a kamarátiek vždy veľkú radosť, keď mal byť prenos zo zápasu Realu. Pozerali sme spolu, fandili sme spolu, bavili sme sa spolu. A bavil nás aj Real. Ja si želám, aby sa tieto krásne chvíle vrátili a aby som nemusel pozerať na naše mužstvo len z akéhosi donútenia a sám pri fľaške piva.

HALA MADRID.

Reagovat
HOST*yarda

Ty vole a já si myslel celou dobu, že si děláš srandu

Reagovat
smazaný uživatel

To som si najprv myslel aj ja.. Ale Kyslík s merenguesom sa toho chytili, takže to čo som nosil v hlave som musel hodiť na papier.

Reagovat
HOST*paja

velkolepé literární dílo..něco jako,, Vojna a Mír,, od Tolstého..

Reagovat
HOST*yarda

Uf, fakt moc pěkné tleskám Jak dlouho si to psal?

Měl bych pár poznámek, možná rýpanců, ber to jen jako námět k zamyšlení:

Jak se díváš na protiklady technika a bojovnost (protože někteří fanoušci to prezentují tak, že Real musí hrát nutně technicky a bojovné typy nepotřebuje (když zmíním Beckhama, bude ti zcela jasné, kdo tento názor razí). Osobně si myslím, že ideální je to skloubit, nelze mít celou jedenáctku techniků ani jenom bojovníků. Všichni bez výjimky musí mít ale nasazení...

S tréninky máš naprostou pravdu. V létě se trénovalo tak, že Ronaldo málem padnul, ale teď je z toho trénink spíš pro kamery. Ronaldo se podle mě moc spoléhá na to, že se o něm stále mluví jako o nej útočníkovi Pravdou ovšem je, že proti Barce hrál téměř na reverz. Luxemburgo sice teď zavedl opět tvrdé tréninky, ale otázkou je, zda není pozdě.

S těmi přestupy máš taky pravdu. Mohli jsme mít Del Horna, X.Alonsa, Joaquína i Reyese, ale prostě jsme se na to vykašlali, což mě dost sere, a následky se projevují. Del Horno by byl ideální za Carlose, Xabi je zase ten pravý do středu zálohy, Joaquín náhradník Figa a Reyes zase šikovný na levé křídlo. S těmi křídly je to vůbec problém, když na ně v současné době nehrajeme. A nevím jestli to vytrhne Cicinho

Barcelona je určitě našim největším konkurentem, ale z hlediska finančního zatím ne. Rozhodují spíš jiné důvody, proč jdou hráči spíš do Barcelony a ne do Realu.

Teď jen k pár hráčům:

Robinho byl jistě nejočekávanější posilou léta. Zahrál výborně v Cádizu, ale pak? Proč je tak zakřiknutý, když má rychlost a techniku, tak kde je problém. Spíš bude mít šanci proti těžkotonážním stoperům, než proti lehkým vahám, ne?

Gravesen byl sice koupí z nouze, ale byl to on kdo byl jedním ze tří strůjců našeho jarního tažení... Bohužel šel s formou rapidně dolů

Helguera ať zůstane na stoperu, na štítu už asi hrát nemůže. Hrál tam letos jednou proti Deporu a byla to hrůza.

A poslední zmínka patří trenérovi: myslíš, že ten oku lahodící styl Realu skončil s nástupem Luxemburga? Není to dlouhodobější záležitost?

Reagovat
smazaný uživatel

Dík za uznanie, fakt som rád, že sa mi naplnil limit, keďže si to prečítal, splnil si moje očakávanie, že aspoň jeden. Viacmenej som sa pri tom písaní bavil, pretože téma futbal ma veľmi zaujíma. No a písal som to aj s úpravami asi 4 hodiny.

K otázkam : / ber to čisto ako moje názory a predstavy /

...technika a bojovnosť......ono sa to v podstate nevyľučuje, hráč môže mať skvelú techniku a taktiež môže byť bojovný. V podstate teraz rozhoduje technika v pohybe, čiže dynamická, no a samotný pohyb úzko súvisí s bojovnosťou. U niekoho síce prevažuje jedno alebo druhé, ale vezmime napr. Ronaldinha. Ten má úžasnú techniku a zároveň veľakrát je nútený jazdiť po zadku a ísť až na hranicu faulu. To rozdeľovanie je taký prežitok, keď pred 20rokmi boli čisto technické typy a čisto bojovné. Samozrejme môžeš dať vedľa seba napr. Zidaneho a Gravesena ako protipól. Ale je chyba si myslieť, že Gravesen nemá techniku. Videl som ho žonglovať v telke, keď boli v Rakúsku a to čo robil s loptou, to bol sen. Ja myslím, že to je celé o morálke. Pretože jazdiť po zadku môže aj supertechnik, aj buldog. Ale inak súhlasím, že nie každý môže tvoriť hru a nie každý zasa vie hrať štíta.

...s tou Barcou vcelku súhlasím, v podstate aj s Gravesenom

... Helguera tam hral myslím ešte s jedným a potkýnali sa o seba. Tuším, že vtedy som písal taký dlhší príspevok a myslím, že doplatil na zlú taktiku

...Robinho - za toto by som niekoho zavrel. Už som párkrát písal, že my sme ho snáď schopní zničiť. Ber to takto : prišiel skvelý mladík a všetci od neho čakali zázraky na počkanie. Mysleli sme si, že snáď začne hneď tvoriť hru a okamžite zastúpi Figa a Zidana. Ale on potrebuje čas a spoluhráči mu vôbec, ale vôbec situáciu neuľahčujú.

... Luxemburgo - ty vieš, že ho často kritizujem. Ale fakt je to takto : ja si myslím, že je to superodborník, má skvelú predstavu, ale úplne sa do nej zahĺbil a prestal vnímať realitu. On to totiž robil dobre podľa mňa . Keď prišiel, okamžite pochopil, že príde k určitej výmene kádra a začal ju uskutočňovať. Ale myslím, že to robil hekticky a rýchlo, zbavil sa kľúčových dvoch hráčov a nemal za nich náhradu, stavil na svojich Brazilcov, do toho prišli zranenia a bol slušne povedané v prdeli. Ale mal výsledky. Teraz keď ich už nemá také výrazné, je logicky v peknom srabe. Ale v kútiku duše si myslím, že by to dokázal ale za veľkú cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si prectu az vecir no to je moc, jeste jsem to sice necetl ale tohle jestli si napsal tak si byl asi hafo nasranej

Reagovat
smazaný uživatel

Jdu si uvařit kávu...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad poprvé gratuluju fanouškovi Realu...tleskám...fakt super...

Nějak áta výhrada...

1. Možná by nebylo od věci, když už si zmiňoval ty tituly a všechno, že bys zmínil i tu stinnou stránku historie...

2. Pablo García...ten rhu teda nečítá, a jestli jo, tak pěkěn mizerně. A zároveň to považuju az největší HERNÍ problém Realu, kvalitní hráč typu Gerrarda nebo Xabiho by se hodil...jak do obrany tak do útoku...na totmo postu by oba tvořili hru, rozdával míče do strany, podhrotovému útočníkovi nebo rovnou útočníkům, tedy několik mouch jednou ranou...

3. Soupeři...tak tady je to celkem jasné, mně ovšem přijde, že Barca teď hraje orpavdu mimořádně a ani v normální formě Realu by ten titul loni prostě nebyl, letos, pokud barca vydrží, taky ne. Problém v Realu je, a to dost velký, ale nebýt návratu BArcelony, možná by ta krize nebyal tak velká a třeab by se to ani moc neprojevilo. Je to zajímavé, kriez barcy byla taky dost umocněna úspěchy Realu, v době, kdy byla barca v krizi, real zrovna byl v období galacticos a taky ta krize se kvůli tomu ještě víc projevila...

4. Lm...nemáte šanci, nic ve zlém, krom baryc můžete porazit jakýkoli útočný tým, stačí alespoň částečný návrat formy, ale proti týmům, které si zmiňoval, šance není.

5. Zranění...znovu to oapkuju, my jsme loni byly v té stejné situaci, zranění byli Etoo, Ronadlinho...zvládl isjem to, i díky šířce kádru, tu vy ale nemáte...

6. Trénynky, vidím to tak, že brazilci mají trošku volnější metr na treninku...

7. Nákupy...takže schvaluejš nakupování "každý rok jedna hvězda"??? Vždyť právě tohle začalo krizi, ne? Kupovali se hvězdy a na hráče okolo nějak nezbyly peníze, všichni si mysleli, že nejsou potřeba, teď by vám nejspíš nákup hvězdy prospěl (Gerrard!) , ale tehdy a každý rok a někdy i zbytečný post?

8. Výrazná a jednorázova proměna kádru LZE udělat i v tak velké klubu...pro řpíkald nemusíme chodit daleko, Barca udělal neskutečnou proměnu a dokázala to a s jakým úspěchem. Hodně lidí ( odtud např. merengues) hrozně kritizovalo ,ež dkyž už se týmu začne dařit, totálěn ho překopeme, ale vedení mělo jasno uvizi a té se drželo a překopání vyšlo dokonale, během jendoho přestupoho období, když vedení a trener víc co chtějí, dobře vyberou hráče, získají hráče bez smlouvy na vystužení, kde už třeba nebyly peníze, výměna může jtí bez problémů. Navíc tahle rychlí změna zaručí zlepšení nálady v kabině, což u vác je taky problém. Takež opět by to bylo zabití víc much jednou ranou..

9. Je ovšem pravda, že situace na přestupovém trhu se dost rapidně změnila...přibyly další silní konkurenti, barca, která díykLaprotovi neuvěřitelně finančně zesílila (a zatím bez 20 milionů ročně za reklamu) a je schopna bojovat o jakéhokoli hráče a samozřejmě Chelsea, její příchod Real dost pocítil. NAvíc se po odmlce teď vrací Arsenal, který koenčně bude moc po dostavbě stadionu utrácet...Taky je velká změna v tom, že týym si drží své hráče, každý ví, že získat kvlaitní náhardu je příliš složité a své klíčové hráče nepouští. Liverpool Gerrarda, ikdyž mohl mít obrovské peníze (Gerrard ale nakonec taky chtěl zůstat), Barca podepsala dlouholeté smlouvy s každým důležitým hráčem (kdy už konečně nabídnou smlouvu Gabrimu??? Je to odchvoanec, sakra! ), když je jasné, že tým hráče neudrží, dokáže za něj získat maximum, jako třeba Santos. I proto si myslím, že návrat gaalcticos není možný.

10. Real se vrátí, dost možná ale ne tak, aby během tří let měl 2 vítězství v LM, tomu v nejbližších 20 letech nedojde, pouze můj odhad. Taky je otázka, co s Perezem, až bude volební rok, je vůbec šance, že nebdue zvolen, minule sand nebyla větší příležitost nna sesazení a přesto to zvládl s OBROVSKÝM náskokem...a když bude PErez, nebduu Španělé, nebo jich bdue určitě dost málo...

11. ještě jednou musím říct, "SUPER".

Reagovat
HOST*yarda

Ano stinná stránka historie...velmi oblíbené

Ta úvaha s Barcelonou a Realem je VELMI zajímavá

Těch dvacet let je docela přehnaných

Barcelona finančně zesílila???

K těm zraněním: Nesouhlasím, ten kádr je sice úzký, ale my jsme měli těch klíčových hráčů zraněných víc najednou

A dlouho jsem nebuzeroval stran gramatiky: TrénInky, nejsou přece ve vyjmenovaných slovech

Reagovat
smazaný uživatel

Barceloan finančně velmi zesílila...

treninky

Reagovat
antimadrista

Tak na to bych nervy neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

OMG, tak na tohle uz nemam, du spat, musim nabrat sily, abych to precetl, dyt to je jak sloh k maturite

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si se s odhadem sekl, uz sem to docetl i ja, takzes yardou a Kyslikem sme 3 jisti Stihl sem pri tom kompletni obed i se salatem a dezertem ( a jeste se to stacilo i slehnnout v zaludku )

Ale ted k veci: ze ste,lidove receno, v prdeli vi asi kazdej. Kteri hraci by vam pomohli, to uz se tu taky psalo 100x, kdo by mel odejit jakbysmet. Osobne si myslim, ze jestli se chcete vratit na vrchol byt nam konkurenci, tak musi odejit Perez. Proc si to myslim? Kvuli jeho aroganci. Vzdyt je do oci bijici, ze vym chybi stabilizace na trenerskym poste. Capello asi tezko, Juve ho nepusti, pritom se tu nabizi jedna varianta, volny trener, mel u vas uspechy, zna prostredi, zna pravidla, sice neni dost "cool" pro reklamu, ale to snad neni tak dulezity ( jmeno snad psat nemusim ). Netvrdim, ze by to okamzite vyresilo vsechny problemy, ale vzdy je nutno udelat 1. krok a pokud je ten spatnym smerem, tak uz ty dalsi nemaji smysl. Jenze on se nikdy nevrati, resp. ne za Pereze, protoze by tim Perez de-facto priznal svou chybu, kdyz ho vyhodil po mistrovskem titulu a angazoval Carlose Queiroze, kterej byl sice na oko "cool", umenim uz spis "cold". Proto vidim, ze mate 2 moznosti - bud zmlatit/sesadit Pereze, aby se vrati del Bosque nebo cekat do leta a doufat, ze nejakym zazrakem prijde Capello. Sice existuje kupa dalsich skvelejch treneru, treba Le Guen, ale tak nejak mi pripada, ze ti 2 vyse jmenovani sou pro vas nejlepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

1.U Gravesena není hra dopředu momentálním problémem, to o něm víme už od začátku. Každou delší přihrávku pět vteřin promýšlí a pak ji opatrně dává.. On ale bohužel tápe i dozadu. Moc fauluje a získává minimum čistých míčů.

2.Diogovi odvaha rozhodně nechybí. Být na jeho místě, tak se po každém zápase bojím, jak mě trenér zpéruje za přehnané útočení a nevykrývání vlastního prostoru.

3.Na tzv. mediapunta bych viděl Baptistu. Možná tím zase nahraju doktorovi, ale já tam chci gólového hráče. Něco jako Kaká nebo Totti. Ti jsou na této pozici nejužitečnější.

4.Připadalo ti snad, že byl Robinho v Santosu nebo v brazilské repre v útoku slabý? A ke všemu kvůli postavě? Nemůže hrát na křídle a v podstatě odkrývat celý svůj prostor v záloze, když máme jediného defenzivního záložníka. To mohl svého času Zidane, když měl za sebou kromě Carlose v nejlepších letech i Makeleleho a Helgueru.

5.Ten věkový průměr je sice dobrý, ale jsou to jen třicátníci nebo mladíčci. Střední generace absolutně chybí, a to je špatně.

6.Do budoucna bych viděl Baptistu do útoku (pouze náhradník?) a Robinho na levé křídlo, protože doufám, že nový trenér překope systém. K tomu ale asi dojde nejdřív ve chvíli, kdy odejde Beckham.

7.Podle tebe jsme si měli nechat Solariho, protože by hrál v základu? A místo Beckhama?

8.Potřebujeme dvě rychlá křídla a dva silné střední záložníky. To je ideální kombinace pro Capella.

9.Všichni ti Španělé, které jsi jmenoval, by šli raději do Realu než do Anglie. Kvůli Chelsea bohužel za některé hráče musíme nabízet neskutečné částky, ale pro ně byl Real určitě prioritou. Stejně jako pro Joaquína. S Barcou finančně nesoutěžíme, to spíš záleží na hráči, kam se mu chce.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě k dvojici Figo, Samuel.

Figo odešel, protože jednou jsme s tím bořením kdysi úspěšného týmu začít museli. A Figo se neměl rád s trenérem, tudíž byl nejsnadnější terč.

Samuel zase musel uvolnit cestu Brazilcům. Je jedno, jestli je to dobře nebo ne, ale je třeba si uvědomit, že i Real kromě nákupů musí i dobře prodávat. Kdyby zůstal, tak by Ramos nepřišel.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak ze by Real musel prodavat, to teda nevim. To musi mensi kluby, ale Real ( Barca, Chelsea, AC, Inter... )rozhodne ne, ty kluby si na sebe vydelaji jinak... Kdyz uz si u tech dobrejch prodeju - na Samuelovi ste tratili co se pamatuju, ne? To si spis mel rict Owena, ten se z financniho hlediska vyplatil.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Samuelovi jsme "prodělali" nějakých 6 mega. Ale vzledem k tomu, jak jeho cena za ten rok poklesla, tak to byl dobrý prodej. Samozřejmě z finančního hlediska, ze sportovního to byla tragédie. A 17 mega je i pro Real dost, vždyť to vydělal loni za celý ročník LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pred tebou vazquez klobuk dolu Dovolim si tvrdit,ze tento prispevok previsuje aj kvalitu niektorich clankov na eurofotbale.Kludne by si mohol byt redaktorom Keby kazdy fanusik pisal len taketo kvalitne prispevky(nemyslim tym az taketo dlhe,lebo to by som sa ich asi nikdy nedocital )tak by to tu vyzeralo uplne inac.Ale aj tak su na eurofotbale podla mna jednoznacne naj.fanusikovia zo slovenska a z ciech.Takze je skoda,ze tu nieje tlieskajuci smajlik,lebo by som ti ich tu dal viac Mne stale len vrta v hlave ta vec s Figom.Ja si neviem pomoct,ale kriza sa zacala este ked hral aj on.Ved zober ked sme vypadli s Juventusom v LM tak hral aj on a ako to vyzeralo.Je jasne,ze nam teraz chyba,ale myslim,ze uz isiel formou dole a prestup do Interu mu pomohol To je moj nazor.Vies,ze je to jednoznacne moj jednoznacne najoblubenejsi hrac,ale proste uz nemal nejaku super formu,aj ked jeho skusenosti nam teraz chybaju.Len to by som chcel A vidim,ze uz si to precitalo dost ludi,aj ked je to trosku dlhsie Ale ked ma clovek cas,tak to nieje problem.A ja som si niekedy myslel,ze ked som dopisal jeden prispevok,tak titul najdlsi prispevok bude patrit mne,ale po tomto uz nemam sancu

Reagovat
smazaný uživatel

Figo, neblbni s tým klobúkom. K hráčovi Figovi - podľa mňa bol dosť unavený, na veľa vecí bol sám, mal smolu, že od neho väčšinou záviselo aj ako bude hrať celý mančaft. Nemohol sa niekam "schovať". Preto by som ho nepustil, ale by som k nemu prikúpil hráča / hráčov / na oživenie hry , ktorí by sa postupne zapracovali. Potom / asi za rok / by som ho predal. Robinho či Baptista by sa určite chytili skôr alebo lepšie, ak by mali oporu v takom hráčovi.

Reagovat
RMCF

Perfektní příspěvek spíš celý článek a můžeš si přičíst dalšího kdo to přečetl celé

Reagovat
HOST*yarda

No nevím:

Casillas - Salgado - Pavón - Helguera - R.Carlos, Diogo - S.Ramos - Zidane, Guti, Robinho - Baptista.

Ještě bude záležet, zda se uzdraví Beckham, který by pak vyšoupl Dioga...

Reagovat
smazaný uživatel

To je tvoja alebo trénerova?

Reagovat
smazaný uživatel

Já Real netrénuju a svou už jsem řekl Bane, takhle to zatím vypadá podle novin. A upřímně si myslím, že moc změn nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

V podstate ani byť nemôže, to by išiel Luxa sám proti sebe. On musí hrať s tými, ktorých doteraz presadzoval, je to otázka prestíže, zvlášť keď teraz ide o všetko. Keby nejak vážne zmenil zostavu, to ako keby povedal, že : áno, mali ste pravdu a ja blbec som vás nepočúval.

Reagovat
smazaný uživatel

tak dnes som si kupil sport a bol tam kratky a vystizny clanok. Luxa splnil svoju ulohu a moze sa vratit do santosu. Cize Luxa priviedol velky pocet brazilcov do realu. mne hned napadne velky luxov zaujem o robinho a BUG MONEY, ktore real zanho vysolil. baptista, ktory sa podla mna nehodi moc a ani nejak vyslovene potrebny cicnho, ktory je sice velmi slusny hrac, ale to nie je post , kde by real tlacila pata.

Ale je to len a len polemika moja vyvodena trocha z clanku sportu, takze to neberte tak vazne

Reagovat
smazaný uživatel

big

Reagovat
smazaný uživatel

No, Robinho, deník Sport se obávám není příliš kovaný, co se španělské ligy týče. Občas se tam dočtu i pěkné nesmysly. Ne že by ten článek, na který narážíš úplně byl. Cicinha ber z dlouhodobější perspektivy: Je vyzrálejší než Diogo a mladší než Salgado. Na příkladu Cafúa můžeš vidět, jak může krajní obránce dlouho hrát...

Reagovat
smazaný uživatel

1. za prve nechapem naco tu kecas o denniku sport aky je. vsetci vieme, ze su to spekulacie a musim povedat, ze aj ja si rad zaspekulujem, lebo to je zretelne a nieco pravdy na tom bude

2.existuju ovela potrebnejsie nakupy ako je Cicinho. nikto nenaraza na jeho vek ci kvalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

...radím ti yardo, ešte je čas... Rominho, inak v pohode, dúfam, že sa máš dobre..

Reagovat
smazaný uživatel

vazquezi. zase si sa strapnil. tak ak minule s tym figom.proste trapas ako hovado. nemas co povedat?

Reagovat
smazaný uživatel

No, prvá polka - máš pravdu, druhá - tiež si myslím ako yarda, že bude vynikajúci. Moc sa snaží, preto aj veľa tvrdých zákrokov, to sú malé skúsenosti. Pokým hral včera na štíte bolo to dobré. Aj stopéri hrali dobre, lenže Luxa zase zmätkoval.

Reagovat
smazaný uživatel

To zas kde je? To má byť inde.

Reagovat
smazaný uživatel

Keď s tebou mám takú smolu, že ty sa na všetko urazíš.

Reagovat
HOST*yarda

To že na tom něco pravdy je jsem nijak neskrýval. A na deník Sport prostě takový názor mám, tak mě neumlčuj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

..a stovečka na záver, už padám, padla, je piatok, mizím..

Reagovat
HOST*Ronaldo

Tohle je tak nicotnej hráč, že to snad ani neni možný ... nemůžu pochopit jak může hrát v základu. Co je s Gravesenem? Je zraněn? Nebo se hádá s trenérem? To je jediný co mě napadá, protože Gravesen je podle mě o hodně lepší než ten Garcia. Když hraje Garcia, tak mě to přijde, že na defenzivnim štítu VŮBEC nikdo neni. A neřikejte mi, že Gravesen nemá formu, protože i tak by byl lepší.

Já chci Gravesena zpět do základu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Beckham s Baptistou začnou na lavičce, takže nám v základu budou chybět 4 stabilní ofenzivní hráči

4-3-1-2:

IKER - MÍCHEL HELGUERA PAVÓN CARLOS - DIOGO RAMOS GARCÍA - ZIZOU - GUTI ROBINHO.

Očekávám stejný beton jako na Betisu a snad se zase urodí z nějakého geniálního kousku Robinha, případně Gutimu vyjde alespoň jedna střela Přál bych si výhru, protože tento ročník by měl Luxa dohrát. Je to pořád lepší než brát na pár měsíců někoho z béčka nebo z dorostu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nemyslite vazne. tragicka zostava. by som ani neveril, ze real a beton idu spolu dokopy. hanba. fuj.

a dnes som cital, ze barca dala na prestupy 90mega a Real 180mega len za dva roky.Vraj sa snazime ziskat Casillasa.

Reagovat
smazaný uživatel

A na co by vám byl? Sice víc utrácíme, ale letos jsme i něco utržili z prodeje (skoro 50 mega).

Ta sestava je fakt tragická, už to spíš připomíná nějaký nadprůměrný klub než Real.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby tp brzo nepripominalo prumerny, uz k tomu nemate daleko... Jenom si preju, at se na to dneska da aspon trochu koukat

Reagovat
smazaný uživatel

tak mere to myslel ironicky.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nebol by nam na nic., skor som chcel poukazat na skutocnost, ze za mesiac s nim mozme kludne podpisat zmluvu platnu od leta a nie len my. je to trochu zaujimave od realu, ze momentalne najlepsi hrac nie je vobec zmluvne viazany a moze odist prakticky zadarmo.

tym, ze utracate som chcel povedat, ze dat 180 mega na posily a vysledky stale nic, ked barca mala vysledky hned prakticky.Cize sa zda, ze je zla nakupna politika.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bohužel tak. Případ Casillase rozhodně není nepodobný Makelelemu. Loni jsem Pérezovi vítězství ve volbách přál, ale teď už patřím k jeho odpůrcům. I když za všechno nemůže zrovna on, tak nese hlavní zodpovědnost. A to, že nekupujeme Španěly a prodáváme nejdůležitější hráče, je jen jeho vina.

Reagovat
smazaný uživatel

ne ze bych Casillase nechtel, ale Vickyho chci taky, kurva to by bylo dilema, kdyby k nam prisel... Ale zustal bych u Vickyho, chyta skvele, sice trochu zazmatkuje, ale nic vyslovene hroznyho, jeste je mladej, to prijde. Navic je to odchovanec, coz je mi taky sympaticky. Taky by pak mohla bejt ohrozena ta sehranost golmana s obranou a vubec, my ho nepotrebujem, jen at si ho sezerou Arsenal nebo ManU

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas nepřijde, to jsou jen řeči, tisk chce trochu popohnat Pereze, to je jasné. napříkald na AS byl veký nadpis, "Barca na něj už čeká" a ve článku o tom nebylo ani slovo, prostě jen motivační prvek, jinak zájemci jsou z Anglie...on by k nám taky nešel...

Reagovat
smazaný uživatel

To nemůžeš vědět. Každopádně bych se mu ani nedivil

Reagovat
smazaný uživatel

ja osobne si myslim,ze tie reci o tom, ze sa onho snazime su pravdive, lenze silne pochybujem, ze sa to uskutocni. Zaujem mat mozme, ale on by k nam tak ci tak nesiel.Myslim, ze ak tak ho ziska Manchaster.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to nemá s pravdou nic společného, má vysoký plat, máme tři vlastní kvalitní odchovance.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc je tady ta dohoda...Real ji sice pravidelěn porušuje, ale i tak...

Reagovat
smazaný uživatel

ehmm. treba sa aj pomstit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...aneb nashledanou pane Luxemburgo

Reagovat
smazaný uživatel

je to někde na netu ?

Reagovat
smazaný uživatel

www.eurosport.com

Reagovat
smazaný uživatel

myslim video....

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta dost sporná, nicméně by mě zajímalo, který DEBIL vybral takovou kombianci barev, jediný viditelný tam je rozhodčí a Casillas...

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt blbouni Když už chtěli někdy předvést tu stříbrnou sadu, tak mohli třeba ve Vigu

Reagovat
HOST*yarda

2-0 a Luxa jde...

Reagovat
smazaný uživatel

A to tě jako mrzí???

Reagovat
smazaný uživatel

teď nějak zabrali.....

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak mimochodem...Ramosje hrozný prase...už po několikáté takové skluzy.

Reagovat
smazaný uživatel

no a teď se mu jeden poved i na kartu .... bohužel už druhou

Reagovat
smazaný uživatel

Nas byvali Saviola a buduci Daniel skorovali. gratulujem

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a Beckham měl dostat červenou, úmyslně někoho takhle kopnout, to se taky moc nevidí...ale ne, my jsem na to vlastně u Realu zvyklí, ne? Však Carlos to dělá pravidelně,tak když tak ho zraním, no a co...

Reagovat
smazaný uživatel

kůůůůůl tak v t sem nedoufal .....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak dobré, ne? Remíza, to je úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

no jak se to veme, z eurosportu se mi zdálo že Real hrál líp a měl i víc "šancí" nevim jak to vypadalo v reálu

Reagovat
smazaný uživatel

V první půlce jo, ve druhý vůbec...tam nebýt některých rpasečích áchranných faulů, tak jich dostanete víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Byli jsme lepší. Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ale, jen v první půlce ,ve druhé vůbec, to snad přiznáš...

Reagovat
smazaný uživatel

Neberu to na půlky. Měli jsme víc gólovek a střed hřiště většinou pd kontrolou.

Reagovat
smazaný uživatel

To si z nás už chlapec trochu dělá srandu. Třetí čk za dva a půl měsíce v Realu! Proč hrál tak riskantně? Na lavku s ním, ať se vzpamatuje!

Reagovat
smazaný uživatel

no asi by to chtělo ho trochu usadit protože teď rudejch začíná být až moc

Reagovat
HOST*yarda

Mladej a zbrklej, ale pořád mu věřím, ať si říká kdo chce co chce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten výkon nebyl tak špatný, v minulých letech jsme tam hrávali i daleko hůř.

Carlos už opravdu nestíhá, měl podíl na obou gólech. Penalta nebyla, ale rozčilovat se nebudu. Španělští rozhodčí mi za to už nestojí. Carlos tam neměl tak blbě chodit a byl by klid. Míchel hrál slušně, tentokrát i dozadu. Pavón ok, Helguera až na ten druhý gól hodně dobrý, včetně toho taktického faulu na žk. Ramos první půlka výborná, ale co proboha předváděl na stoperovi, to mi zůstává rozum stát. Pořád stál u útočníků a když ho obešli, tak musel do skluzu. Chtělo by to trochu odstupu, ale o tom bude mít jistě dost času přemýšlet. Minimálně 14 dní, protože s Getafe hrát nemůže a do Řecka asi nepojede. Ale to už asi bude nový trenér a taky Woody, který je pro nás rozhodně lepší volbou než nevyzpytatelný teenager. García tradičně všelijaký, Guti obstál jen v první půlce. Zizou až na gól nepředvedl nic, Robinho kromě dvou akcí taky ne. Becks nám zařídil remízu. Nejdřív vykoledoval pro soupeře čk a pak dvěma centry obstaral vyrovnání. Ale na hřišti už neměl být, měl být jasně vyloučen.

Bod nakonec beru, ale Luxa musí stejně ven! Když je záloha o čtyřech lidech, tak nemá žádný systém. Jeden štít a tři volní hráči. Becks si lítá jak chce, Guti taky a Zizou se jim u toho motá. Nedívá se na to dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

No já ty taktické fauly teda moc rád nemám, natož je chválit...

A nebyl taky náhodou Pavon u toho druhého golu? Pavon, který nepokryl tu první šanci, ze jejíž dorážky byl gol?

Reagovat
smazaný uživatel

To byl Helguera, Pavón už na place nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, tak někdo kryl toho střelce, kterého Casillas vychytal (na toho se právě ptám), Helguera hlídal toho, dko dorážel...

Reagovat
RMCF

Toho střelce co Iker vychytal "kryl" Ramos a myslím že ten gol de spíš na jeho konto než na Helguerovo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo skákal na tu první hlavu? Ramos neměl svého hráče, Helguera taky ne. Ale někdo tam udělal dvě chyby a to ten, kdo neměl tu první hlavu. A toho byl ten gól. Spíš to byl Helguera, ale nejsem si jistý.

Reagovat
HOST*yarda

Kyslíku, zkus taky sledovat střídání, jinak by ses takhle blbě neptal...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, zeptat se můžu, proto to tady je...ty zkus zase sledovat Ramose...

Reagovat
RMCF

S tou zálohou se musí něco udělat, mě už nenapadá snad nic jinýho než Beckhama dát do středu s někým defensivnějším(Ramos, Garcia) a dva křídelní záložníci, ale toho máme jednoho Robinha.

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice hezký, ale momentálně to nejde. Napravo dáme koho? Dioga?

Reagovat
RMCF

Já vím(taky to zmiňuju), ale na současný systém nemáme zas levého záložníka, tak leda hrát dva defensivnější a před nima dva ofensivnější, se můžou směrem dopředu volně pohybovat po celé šířce, v mé oblíbené sestavě zálohy (Makelele, Helguera, Zidane, Figo) to taky Zidane s Figem nehráli uplně ze stran. Tam už by několik variant bylo třeba Robinho-Zidane, Robinho víc z prava, nebo z prava Baptista a z leva někdo z těch dvou. sle současný systém bez útočení po stranách se mě moc nepozdává.

Reagovat
HOST*yarda

Ale ono se útočí po stranách, ale R.Carlos už buď tak nevyjíždí, nebo se nestačí vracet, po pravé straně to Salgado stíhá víc, ale taky ne vždycky (Barcelona). Jestli přijde Cicinho, tak to snad vylepší, je to rychlík. Nicméně by se mi taky víc líbilo útočení přes křídla

Reagovat
HOST*yarda

No, Merenguesi, když si představíš, že kvůli rozhodčím máme o čtyři body míň, tak sem dost nasranej Nikoho kromě nás to sice nezajímá a určitě si vymýšlíme, jsme přece prohnilý Real. Faktem je, že jsme hráli líp. Iker "zasahoval" v první půlce jen při té penaltě. Luxemburgo si zřejmě všiml R.Carlose a poslal "pod něj" R.Brava, aby se Brazilec nemusel vracet A zajímavé, jak do nás šijou, že hrajeme jak prasata, ale San Sebastián fauloval dvakrát tolik A Kyslík zase rýpe do Ramose, nic jiného jsem ani nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

A já sjem ani neekal, ež bys ho třeba dokázal kritizovat, on může mít červených karet kolik chce, ale ty na něj neřekenš nic, mimochodem ty 4 body kvůli rozhodčímu jsou směšné...včera můžete být velmi rádi, ež vám nevyloučil beckhama...takže spíš jeden bod anvíc...

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvládol to mladík, no..Ale nechápem trénera , načo menil stopérov. Veď prvý polčas som mal pocit, že konečne to tam hráme dobre. Pavon, Helguera udržali súpera na dištanc. Potom stiahol Pavona, dal tam Ramosa vypomáhať, medzitým sme chytili gúol a Ramos sa psychicky zložil. Bolo to na ňom vidieť, išiel do toho jak brusič.

Reagovat
smazaný uživatel

On se psychicky složený od dob, co je v Realu, to je samá penalta, samá červená karta, samý gol...ale podle yardy je posila...nojono, není nad to, dívat se na věci objektivně.

Reagovat
HOST*yarda

Mladej a zbrklej, ale ze všech letošních posil nej... Ty samozřejmě vidíš jen to špatné, ale ani mě to nepřekvapuje

Reagovat
smazaný uživatel

Co záaps to zaviněný gol, penalta nebo červená karta, proč bych se měl dívat an pozitiva? Třeba hezký obličej pro reklamu?

Reagovat
smazaný uživatel

Prvá polka, pravda, druhá súhlasím s yardom. On sa moc snaží, preto veľa tvrdých zákrokov, ale to sú tie malé skúsenosti.

Reagovat
HOST*yarda

K Ramosovi jsem se tady vyjádřil už dvakrát, co si o něm myslím... Čtyři body, chlapečku, neokecáš, Vigo a včerejší penalta a zkus si zase něco mlít o božích soudech

Reagovat
smazaný uživatel

Beckham měl být dávno venku a žádný bod by nebyl, buďte rádi...ale vám to an ienpřidje, však co, kdyby ji beckham dostal, tak se stejně zruší...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyla penalta, tak by Becky nebyl tak nervózní a ten zákrok neudělá

Reagovat
smazaný uživatel

To je jen kdyby, takhle to je tak, že vám odpustil červenou a soupeři dal penaltu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to teda rozdiel je, pretože súper z penalty dal gól, zato keď niekoho vylúčiš, tak na skóre sa to ešte neprejaví , takže to je obrovský rozdiel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne vůbec, a proč asi SS dostal dva goly, jestli to uhodneš? Celou dobu nic a pak najednou dva goly posobě, čím to?

Reagovat
smazaný uživatel

A prečo hraje niekedy mužstvo o 10 hráčoch a dokonca vyhrá? Toto je debata keby, keby, keby....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale s keby tady začal yarda...

Málokdy mužstvo vyhrá, když jim vyloučí OBRÁNCE, když útočníka, tak se to dá, ale takhle se sesype celý obranný systém, výsledek si viděl sám...

A kdyby byla disciplinárka co k čemu, tak bekchama dodatečně suspenduje, když může dodatečně mazat karty, tak by mohla i dodatečně přidělovat...

Btw, je celkem zajíamvé, jak často se tým Real Madrid snaží zranit protihráče...opravdu buďte hrdí...

Reagovat
smazaný uživatel

V celom zápase bolo z našej strany minimum ostrých zákrokov. To by sa dalo hovoriť skôr naopak, veď v prvej polke nás kosili k zemi rad radom.. Keby boli naši také prasatá, čo len faulujú, tak si píš, že ani váš Ronaldinho by tie dve sóla nedotiahol až po bránku. Možno jedno... Naši NIEKTORÍ zahrajú ostro, ale vcelku sporadicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o to, jestli hrajou ostro, klidně hrajte ostro, ale ÚMYSLNĚ se snažit zranit soupeře, to je ubohost a popírat to, to je snad ještě horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty mi niekedy pripadáš teda poriadne zaslepený. To by som mohol aj ja tvrdiť o vašich / Marquez, Motta... /, že tvrdo faulujú úmyselne. To nemôžeš vedieť to ÚMYSELNE.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, takež dkyž carlso běží vedl etooa samozřejěm bez míče a pak ho podkopne, tak to mu ty nohy jen tak cukli nebo co??? Si děláš prdel, ne???

Reagovat
smazaný uživatel

cukly...

Reagovat
smazaný uživatel

No dobre, ale to nebol likvidačný zákrok, takže to tak nemôžeš brať. Ty totižto píšeš : úmyselne zraniť súpera a to sa mi nepáčilo. Eto´o neni z h...a, aby ho takýto zákrok položil.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, to ej skvělé, Etoo v plné rychlsoti si nabíhá pro centr a naprosto nečekaně mu carlso podrazí nohy, rád bych upozornil, ež Etoo absolutně nic nečekal...nééé, nebyl to likvidační zákrok...jak by mohl, ono je to vlastně docela normální...proč by hráči Realu nemohli láamt protihráčům noh,y však to až tak nebolí...

¨Zastávej se ho, vskutku skvělé.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez toho Brava by sme to nikdy nevyrovnali, tomu ver.

Reagovat
antimadrista

Tak co? Půjde Luxemburgo ven?

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju, ze v utery

Reagovat
antimadrista

Už to bude 6 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

a to maj velkej luck, ze sme na zacatku meli tu "mistrovskou kocovinu"

Reagovat
Potty

Zítra se pakuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Keďže už som trochu "vypísaný", mám len malinkú poznámočku. Až včera som zistil, že nikto z nás tu nerozumie futbalu. Predpokladám, že tu nie je jeden, čo by tvrdil, že Bravo je výborný hráč. A čo to včera nevidím? Na ihrisko vbehol Raul Bravo, s úsmevom na tvári, za beznádejnej situácie. No a aby nikto nepovedal, že je tam len tak, tak on bol taký frajer, že stíhal hrať stopéra, krídlo a aj hrotového hráča. Potom strelil gól, čo nadvihlo aj trénera, no a nakoniec / keďže asi tuší, že v základe nabudúce nebude / si ešte vylepšil štatistiku žltých kariet. Bravo, Raúl Bravo, včera si bol najlepší náš hráč.

No a teraz si už v kľude počkám na vyjadrenie výboru o Luxemburgovom / ne / odvolaní.

Reagovat
RMCF

No jo na jeho výkony se nadávalo většinou když hrával z prava a tam mu to nejde, ale na levo si ještě možná zahraje až až jestli opravdu Roberto Carlos skončí. Tím nechci dělat chytrého že sem mu věřil a nezatracoval ho, včera mě taky mile překvapil.

Reagovat
smazaný uživatel

A to hral dokonca stopéra. On je menší, ale tú chvíľu tam nehral zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte raz sa vrátim k tomu dlhému traktátu, čo som v piatok napísal. Chcem povedať dík každému , kto to prečítal / myslím, že 6 , čo je ďaleko nad môj odhad / . Človek nenapíše niečo také každý deň a tak má potom radosť, keď si to aspoň niekto prečíta. Z reakcií je vidieť, že sú aj iné názory a to je dobre. Ja myslím, že počas ďalších dní a týždňov tie jednotlivé témy určite prídu na diskusiu, takže to určite ešte veľakrát rozoberieme, ako to vlastne s tým Realom je. Inak, bol by z toho vcelku slušný okrúhly stôl - s doktorovou slivovičkou by to šlo.

Ešte raz dík.

Reagovat
smazaný uživatel

nemáme to otisknout jako článek? myšleno vážně

Reagovat
smazaný uživatel

No mne to je vcelku jedno, keď myslíš, že vám to nepoškodí reputáciu stránky Ale nerád by som mal ako autor pravé meno, inak v pohode. V podstate budem aj rád, ešte som nemal nikde článok.

Reagovat
smazaný uživatel

Vincent , a kedy by to bolo? Treba na to nejakú pomoc, / myslím údaje alebo pod. / ?

Reagovat
smazaný uživatel

Roberto Carlos uvažuje o predčasnom ukončení zmluvy - po tejto sezóne, myslím, že uvažuje rozumne...

Reagovat
HOST*Semi

Chci poděkovat Vazquezovi za perfektní článek(jež jsem jako zapřísáhlý fanoušek realu dočetl OPRAVDU do konce) a jsem rád že přišel právě v téhle chvíli a snad tu bude takových článků více a více. I když samozřejmě nesouhlasím se vším ale to je samozřejmě věc názoru. JEN TAK DÁL!!!

viva real madrid.......

Reagovat
smazaný uživatel

Takže 7. To je jak 7 statočných.

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi Prieto - 22 let, skvělé pravé křídlo, už v létě jsem ho moc chtěl, ted už bude drahý, ale stejně potřebný...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak letos ste se docela placli pres kapsu, jestli nebude LM, tak si nech zdat. Leda, ze by se usetrilo na platech...

Reagovat
smazaný uživatel

Yardo, mám malú prosbičku. V dnešnom vydaní As je rozhovor s Perezom, ja som v španielčine zatiaľ slabučký a inde som to zatiaľ nevypátral. Prosím ťa, hovorí tam aj o tréneroch konkrétne aj o Del Bosquem. Môžeš to trochu opísať, o čom tam hovorí?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele