Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
15.02.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

René Weiler (© AFP)

První vzájemné setkání Servette s Ludogorcem branku nepřineslo

Servette remizovalo v úvodním kole Evropské konferenční ligy s hostujícím Ludogorcem 0:0. Premiérové střetnutí těchto dvou celků přineslo v prvním poločase akce na obou stranách, avšak ani jednomu týmu se v koncovce proti skvěle chytajícím brankářům vůbec nedařilo. Po změně stran toho bylo k vidění podstatně méně , a do odvety na bulharské půdě jsou tak karty rozdány naprosto vyrovnaně.

Celek z Razgradu se během zimní přípravy střetl hned se třemi českými celky. Vítězné oslavy však zažil pouze se Sigmou Olomouc (3:1), kterou gólem a asistencí pomohl přehrát Bernard Tekpetey. Ghanský forvard však tolik nezářil v bulharské lize, i proto se vítěz posledních 12 sezon nacházel až na druhé příčce. Servette v posledním kole Evropské ligy tvrdě narazilo s pražskou Slavií, třetí místo ve skupině však i tak s přehledem uhájilo.

Ludogorec se přihlásil o úvodní slovo v 11. minutě, kdy z levé strany vápná pálil Son, jeho technický pokus však špičkami prstů vyškrábl Jérémy Frick. Na druhé straně překvapil hostující obranu svým volejem po rohu Yoan Severin, ovšem mířil přesně doprostřed branky. Další šance přišla pro Servette v podobě přímého kopu. Bendegúz Bolla si míč připravil a ke štěstí mu chyběl opravdu kousek.

Začátek druhého poločasu byl na akce opravdu chudý, a tak si fanoušci museli počkat až do 57. minuty. V té napřáhl z hranice šestnáctky Jérémy Guillemenot, ale jeho střela mířila jen těsně vedle pravé tyče. Strhnout vedení na stranu Švýcarů se pokusil střídající Alexis Antunes, jehož krásné sólo skončilo pouze ve středu branky. Celek z Ženevy na svého soupeře tlačil, ovšem kompaktní obrana hostujícího celku za svá záda gól nepustila, a udržela tak remízový stav až do samotného konce.

Ludogorec si tedy ze švýcarské půdy odvezl remízu. Postupujícího určí odvetné utkání 22. února v Razgradu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele