Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

semifinále - odvety
09.05.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ayoub El Kaabi (© AFP)

Olympiakos se probojoval do domácího finále, noční můra Aston Villy úřadovala i v odvetě

Fotbalisté Olympiakosu si vysloužili možnost zahrát si v Aténách o trofej pro vítěze Evropské konferenční ligy, když v odvetném semifinálovém utkání porazili Aston Villu 2:0. Náskok z prvního klání už v 10. minutě vylepšil Ayouba El Kaabi, jenž v závěru skóroval znovu, a v součtu obou duelů tak vsítil pět branek. Zejména díky němu se tedy celek z Pirea stal teprve druhým řeckým týmem, který si zahraje o evropskou trofej. Tím prvním byl v roce 1971 Panathinaikos.

Poslední anglický zástupce v Evropě sice během vyřazovací fáze vykrystalizoval v největšího adepta na celkový triumf, domácí debakl z minulého týdne mu však výrazně překazil plány. Především díky hattricku El Kaabiho tak byli červenobílí velmi blízko tomu, aby se po Panathinaikosu stali teprve druhým řeckým týmem ve finále některého z kontinentálních pohárů.

K tomuto cíli skvěle vykročili hned od začátku. Quini totiž našel na zadní tyči osamoceného El Kaabiho, který pohotovou střelou do odkryté brány vsítil už čtvrtý gól ve dvojutkání. Hosté museli zabrat, a tak výrazně zvýšili tempo. K první velké příležitosti se dostal Douglas Luiz, jehož přízemní pokus zpoza šestnáctky zneškodnil rychlým skokem k tyči brankář Konstantinos Tzolakis. Na druhé straně vypustil projektil zpoza šestnáctky Konstantinos Fortounis, zasáhl však gólman Emiliano Martínez. Ještě v nastaveném čase zahrozil nebezpečnou tečovanou ranou Leon Bailey, Tzolakis ale i přes pozdní změnu směru míč dokázal vyrazit.

Po změně stran hlavičkoval po centru Ollie Watkins, nicméně síť rozvlnil pouze z vrchní strany. Tým z Birminghamu nadále tlačil, skvěle organizovaná obrana Řeků ovšem dlouho nepřipustila žádnou šanci. Po rychlé akci se v 75. minutě řítil ze strany k bráně Matty Cash, jeho finální přihrávku ale opět zastavila fantastická defenziva domácích. Chvíli na to dal definitivní tečku na postup celku z Pirea opět El Kaabi, jenž si pohlídal ofsajd a v samostatném úniku prostřelil brankáře.

Olympiakos tedy ovládl i domácí odvetu a překvapivě snadno se probojoval do vytouženého finále. K němu Řekové nebudou muset cestovat příliš daleko, neboť se odehraje 29. května na pouhých 15 kilometrů vzdáleném stadionu v Aténách.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (17)

Přidat komentář
PBLead

výhra Olympiakosu 2:0

Reagovat
Ranoth

snad si vsadil

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
SunFells

Pěkné bago

Reagovat
eder

Unai má fpiči Konferenční ligu?

Reagovat
Spikous

Unai nie . To hráči už niekoľko zápasov pôsobia úplne porazene. Možno to je únavou možnou absolútnou stratou formy takmer každého z nich . Ten tím jednoducho nemá energiu

Reagovat
eder

Celé je to voľaké čudné...

Reagovat
Spikous

No to isté hrala Villa aj proti Brightonu. Jednoducho optický držala loptu ale žiadne šance si nevytvorila .

Reagovat
eder

Každopádně je to škoda. Villans měli tuto soutěž vyhrát. Bez diskuse.

Reagovat
Spikous

No tak boli asi hlavný favorit. Douglas napríklad je totálne z formy a v strede vlastne ostáva už len Mcginn. Vypadli všetky vlastne všetci stredný zaloznici

Reagovat
eder

Tak pára na konci sezóny může dojít i věhlasnějším mančaftům, to je pravda, viz Liverpool. Občas se to stává...

Reagovat
Spikous

No v zostave Villy je ešte mnoho problémov a o krajoch obrany sa netreba ani baviť . Jednoznačne najslabšia časť tímu.

Reagovat
eder

To je sice možné, ale řeckého soupeře by měli v této fázi přejet o parník...

Reagovat
Spikous

No vôbec to nezvládajú. Toto je veľké sklamanie

Reagovat
Pharrell

AV hosté to ještě i otočí na 1:3 a bude prodloužení .

Reagovat
Spikous

Tak to s tou formou klubu je takmer nereálne ale bodaj by

Reagovat
Elliasson

Paráda, velká gratulace do Pirea! Sice finále vybojováno trochu zvláštním způsobem, ale velký úspěch pro Olympiakos.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele