Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
22.02.2024 18:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Servette narušilo domácí dominanci Ludogorce a pokračuje v soutěži

Servette porazilo v odvetném duelu prvního kola vyřazovací fáze Konferenční ligy domácí Ludogorec 1:0. Bulhaři byli před utkáním proslulí dobrými výkony před vlastním publikem, kde od startu sezony prohráli pouze dvakrát. Jejich obrana ovšem už v šesté minutě nepohlídala odchovance francouzského Lyonu Timothého Cognata, který se v konečném výsledku postaral o postupovou trefu.

Diváci, kteří sledovali první vzájemné klání, příliš spokojení být nemohli, jelikož duel skončil bez branek. Aktivněji se sice na domácí půdě prezentovali fotbalisté Servette, do odvety v Bulharsku si však žádnou výhodu nepřivezli. Do karet jim nehrál ani fakt, že jejich soupeř na svém stadionu opanoval čtyři poslední zápasy s úctyhodným skóre 13:1.

Této nepříznivé statistiky se ale Švýcaři nezalekli a stejně jako minule lépe vstoupili do utkání, což tentokrát dokázali hned v šesté minutě přetavit v první přesný zásah. Cognat využil zaváhání v rozehrávce a po samostatném úniku překonal zblízka střelou mezi nohy domácího gólmana.

O několik minut později mohl zařídit srovnání skóre Son, úplně osamocený ale pálil z hranice velkého vápna pouze vedle levé tyče. Následně se oba celky dostaly do několika dalších příležitostí, které však nedokázaly proměnit, což znamenalo, že se diváci v Huvepharma Areně další trefy v první půli nedočkali.

Začátek druhého dějství naopak patřil Orlům, kteří na svého soupeře vlétli. Jérémy Frick tak musel hned od úvodních minut řešit několik těžkých situací. Těmi nejvýraznějšími byly hlavičky Kwadwa Duaha a Caia Vidala, jenže obě dokázal hostující gólman skvělými reflexivními zákroky zneškodnit. V 71. minutě mohl Vidal napravit své počínání, když zakončoval po pěkné individuální akci z blízkosti branky, znovu byl však proti skvěle chytající Frick.

Servette tak v Bulharsku uspělo a zajistilo si postup. Soupeř mu bude udělen v losu, který proběhne v pátek 23. února.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
Bastaron

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele