Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
14.03.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Vítězslav Jaroš (© SK Sturm Graz)

Jaroš se vychytané nuly nedočkal ani v odvetě, postupující Lille s Grazem remizovalo

Fotbalisté Lille si pohlídali náskok z úvodního osmifinálového duelu a po remíze 1:1 se Sturmem Graz postoupili do čtvrtfinále Konferenční ligy. V první půli překonal českého brankáře Vítězslava Jaroše Portugalec Tiago Santos. Jiskru naděje pro rakouský celek vykřesal před odchodem do kabin hlavou Mika Biereth, po výměně stran se však drama nekonalo.

Lille v prvním vzájemném měření sil potvrdilo roli favorita a na rakouské půdě zvítězilo i díky dvěma trefám ve skvělé formě hrajícího Jonathana Davida vysoko 3:0. Do domácí odvety tak vstupovalo s královským náskokem a jednou nohou ve čtvrtfinále. Do karet mu navíc hrál i fakt, že před zraky vlastních fanoušků v letošní sezoně padlo pouze jednou.

Od úvodních minut bylo znát, že se Sturm Graz nevzdá bez boje. Hned ve druhé minutě se do obrovské šance dostal Tomi Horvat, jehož zakončení po nepřehledné situaci ve vápně fantastickým zákrokem vykryl Vito Mannone. Na druhé straně zasáhl ve 26. minutě proti ráně Rémyho Cabelly na poslední chvíli obránce Gregory Wüthrich, za což sklidil zaslouženou pochvalu od Jaroše. Ve 43. minutě český gólman nedokázal zareagovat na střelu Tiaga Santose, která prošla přesně mezi dvěma bránícími hráči. Hosté vyrovnali ještě před odchodem do kabin, když po rohovém kopu hlavičku obránce Wüthricha usměrnil do brány Biereth.

Po změně stran Lille svého soupeře nepouštělo do výraznějších šancí a naopak samo hrozilo z postupných útoků. V 70. minutě Jaroš skvěle zasáhl proti Yusufovi Yazicimu, jenž zakončoval zevnitř pokutového území. Z následného rohu proti němu neuspěl ani hlavičkující David. Rakouskému celku se nedařilo projít přes obranný blok soupeře a závěr zápasu výrazněji zdramatizovat.

Lille si tak pohlídalo i odvetné utkání a nyní se může těšit na páteční los, který určí jeho soupeře pro čtvrtfinále.

Autor: Livesport.cz / David Tůma

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele