Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - odvety
18.04.2024 18:45 CET
2 : 1
3:4 pen.
(1:0, 2:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Aston Villy (© AFP)

Nenáviděný Martínez opět rozesmutněl Francouze. Villans odmítli vyřazení v Lille

Lille jen remizovalo v odvetném klání čtvrtfinále Konferenční ligy s Aston Villou výsledkem 2:2 po penaltách. Od postupu ho přitom dělilo několik minut, jenže krátce před koncem základní hrací doby poslal duel do prodloužení Matty Cash. U vyrovnávací branky chyboval gólman Lucas Chevalier, jenž si sice v nastaveném čase spravil reputaci, avšak v rozstřelu exceloval jeho protějšek Emiliano Martínez. Ten po celý duel bojoval i s nenávistí z tribun, kterou si vysloužil bouřlivými oslavami po finále mistrovství světa v prosinci 2022, kdy Argentina předčila Francii.

Anglický fotbal měl dlouho blízko k tomu, aby do dalšího ročníku Ligy mistrů vyslal hned pětici týmů, po sérii čtvrtfinálových nezdarů se však tento sen rozplynul před očima. Čest své zemi na první pohled zachraňovala Aston Villa, která díky gólu a asistenci Johna McGinna ovládla úvodní duel. Unai Emery o víkendu nešetřil na půdě Arsenalu žádnou z opor, za což byl odměněn sladkou výhrou. Lille bylo naopak ligové střetnutí odloženo.

Odpočatí domácí na svého soupeře vlétli a takřka přesně po čtvrthodině hry mohli slavit první branku. Svižnou akci vyšperkoval Gabriel Gudmundsson prudkým přízemním centrem z levé strany přímo proti noze Yusufa Yaziciho a turecký křídelník pohotovou ranou z první otevřel skóre.

Zhruba o 10 minut později se po přímém kopu dostal k hlavičce kapitán Dog Benjamin André, z bezprostřední blízkosti ale trefil pouze Martíneze. Argentinský mistr světa následně předvedl několik pomalých rozehrávek, za což jej slovenský rozhodčí Ivan Kružliak v závěru prvního dějství nekompromisně potrestal žlutou kartou.

Sotva 30 sekund po změně stran mohl být rozdíl ve skóre dvougólový, Hákon Arnar Haraldsson, jenž bleskově využil hostující chyby v rozehrávce, ovšem mířil zkraje vápna mimo. Pak už přišla se svou šancí na řadu také Aston Villa. Cash využil při náběhu do šestnáctky přiťuknutí od McGinna, prudkou ranou ale rozvlnil síť jen z boku.

Místo vyrovnání však přišlo zvýšení domácího náskoku. Na rohový kop si famózně naskočil André a chirurgicky přesnou hlavičkou jako správný lídr posunul svůj tým blíže vysněnému postupu. Když už mu ale Dogy byly opravdu blízko, přišel šok. Chevalierovi vypadl centrovaný míč z rukou a následného zmatku ve vápně využil Cash, který zprudka napálil balon pod břevno a poslal duel do prodloužení.

V jeho úvodu se nicméně domácí brankář neuvěřitelným způsobem vykoupil. Nejprve vyrazil nebezpečný obstřel Leona Baileyho a následně fantastickým reflexivním zákrokem zlikvidoval i pohotovou dorážku hlavou od Douglase Luize.

V nastaveném čase druhé půle prodloužení mohl hosty poslat do semifinále Jhon Durán, který si na vápně zpracoval míč a vyslal jej na Chevaliera, ten ale jeho pokus nohou zneškodnil a vynutil rozstřel pro svůj tým. V loterii ovšem zazářil jeho argentinský protějšek, jenž vychytal dva pokutové kopy a přisoudil postup celku z Birminghamu.

Aston Villa tak uhájila pokračování v soutěži a nadále může snít o první evropské trofeji od roku 1983. Jejím dalším soupeřem bude buď Fenerbahce, nebo Olympiakos. První semifinálový duel je na programu 2. května.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (38)

Přidat komentář
Pharrell

2:1 a potom prodloužení hosté AV

Reagovat
Pharrell

Hm skoro přesný tip . 2:1 a potom nakonec ty penalty dali hosté Aston Villa

Reagovat
Kejza

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
SunFells

Fuu, to vypadalo jako faul

Reagovat
VTID94

No akože odstrcil toho obrancu rovno do brankára...za mňa faul

Reagovat
SunFells

Přímo ho tam naprdelil

Reagovat
VTID94

To ano

Reagovat
El Cid z City

Emiliano na pentle, to žeru, ukáže se zase chlapák?

Reagovat
VTID94

Ukázal

Reagovat
El Cid z City

Je to borec, žeru ho!

Reagovat
mistr129

Emi

Reagovat
SunFells

Penalty s Emim v bráně nejsou napínavé

Reagovat
El Cid z City

Naopak, je to zábava

Reagovat
Firkraag

Martínez si francouzský publikum asi hodně užívá

Reagovat
Rudnevs

Martinez je fakt kokotko

Reagovat
mistr129

Co to ten rozhodčí nacvičuje?

Reagovat
mistr129

Ale jestli se nepletu, tak v penaltách se jde nanovo ne co se týče karet?

Reagovat
mistr129

"Yellow cards and warnings from the game are not carried forward into penalties but a player who was shown a red card during the game cannot take part."

Reagovat
Greny

Co to je za zkurveny pravidlo??

Reagovat
Rudnevs

Tak vylucil ho ci nie?

Reagovat
mistr129

viz výše, karty se nepřevádí

Reagovat
Rudnevs

S jeho pičovinami dostane ešte jednu

Reagovat
mistr129

Reagovat
Spikous

Tak Kružliak píska celý zápas úplne mimo

Reagovat
fenixLFC

Ten si vyzaduje respekt viac ako Danko

Reagovat
Spikous

Ako takýto výkon rozhodcu jedna veľká katastrofa

Reagovat
VTID94

EMILIAAAAAAAAAANO MARTINEEEEEZ

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
SunFells

Luiz a Andre ve mně ukázkově prohloubili pocit, že hráč který se rozběhne hned po hvizdu častěji selže než ten co si dá chvilku

Reagovat
fenixLFC

Martinez znova nasral frantikov

Reagovat
VTID94

Reagovat
Free_player

Martinez Villa

Reagovat
insane

Mám nějakýho tušáka, že Martineze za to jeho zmrdství jednou ta karma dožene.

Reagovat
Remt

A já mám naopak tušáka že tyhle typy karma nikdy nedozene

Reagovat
VTID94

Presne

Reagovat
El Cid z City

Pokud myslíš pouze ve fotbale, tak už mu to osud nevrátí, mistr světa bude nadosmrti

Reagovat
Messiáš

Proč jako Lille nekopalo penaltu v tom prodloužení?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele