Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

John McGinn (© AFP)

Mostar sahal po senzačním bodu, radost mu v nastavení sebral McGinn

Zrinjski Mostar sahal v Anglii po velmi cenném bodu, který měl možná podobnou váhu jako jeho výhra při krásném obratu nad Alkmaarem. Jenže nakonec se domácí drtivá převaha přeci jen projevila, když Villans spasil v nastavení hlavičkující McGinn.

Celek z Bosny a Hercegoviny šokoval v prvním kole základní skupiny E, když si poradil s Alkmaarem a otočil senzačně z 0:3 na 4:3. Dnes chtěl zopakovat něco podobně důležitého, jenže proti němu stál jasný favorit. Domácí Aston Villa, která se prezentuje velmi dobrým fotbalem a s ohledem na jméno svého kouče to v pohárech prostě umí. A je pravda, že i čtvrteční večer začínala Aston Villa lépe.

Kontrolovala průběh utkání, hosty do ničeho výrazného nepouštěla a držela míč na svých kopačkách. Jenže to bylo všechno. Hodně dlouho se nedokázala prosadit přes obranný val hostí. Až čtyři minuty před koncem první půle málem ukončil střelecké trápení mladík Zaniolo, jehož krásné nůžky musel brankář Marko Marić vyrážet na roh.

Důležitá situace nastala v 54. minutě, kdy Watkins trefil zřejmě ruku bránícího Jakovljeviće a sudí pískal penaltu! Jenže tu byl VAR, který zasáhl a chybu sudího Schnydera napravil. Villans tak dál tlačili, jenže to k ničemu nevedlo. Nejblíž ke gólu měl v 70. minutě Tielemans, ale i s jeho zakončením si Marić poradil. Tlak Aston Villy sílil a nakonec se domácí dočkali v nastavení. Psala se jeho čtvrtá minuta, když do Marićova vápna přilétl centr a v záklonu ho do sítě poslal hlavičkující John McGinn!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele