Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - 1. zápasy
11.04.2024 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Ollie Watkins (© AFP)

McGinnův štědrý příspěvek zajistil Villans výhodnější pozici do odvety

Aston Villa porazila v prvním čtvrtfinále Konferenční ligy Lille 2:1. Na úspěchu týmu z Birminghamu měl lví podíl John McGinn. Kapitán Lvů nejprve v první půli asistoval kanonýrovi Olliemu Watkinsovi a po změně stran také sám gólově udeřil. Návrat do Francie hostům zpříjemnil jen několik minut před koncem Bafodé Diakité, jehož přesný zásah zdramatizoval vývoj dvojduelu.

Nabitý program Aston Ville příliš nechutnal, neboť v Premier League dvakrát v řadě ztratila, čímž zároveň spadla mimo top čtyřku. Po nepovedeném týdnu navíc musela přepnout svou mysl na čtvrtfinálový duel proti Lille, které se naopak nacházelo v dobrém rozpoložení. Francouzský celek totiž neprohrál sedm klání po sobě, přičemž naposledy vyzrál na Marseille.

Do první velké příležitosti se ve 12. minutě dostali domácí, Watkins však pohotovou ranou z hranice malého vápna pálil jen do prostoru, kde stál Lucas Chevalier. Právě anglický útočník si svou reputaci napravil jen o několik desítek sekund později, když si nikým nehlídaný naběhl na rohový kop McGinna a hlavou poslal míč mimo dosah Chevaliera. Lille se ovšem po obdržené brance rychle oklepalo a na konci jednoho z rychlých útoků se ocitl Edon Zhegrova, kterému ale ve skórování zabránil skvělým výběhem Emiliano Martínez. Argentinský brankář se následně ukázal být jako jeden z klíčových hráčů prvního poločasu, když zneškodnil i nebezpečné pokusy Diakitého a Jonathana Davida.

Stejně jako na začátku zápasu byli i po změně stran aktivnější fotbalisté Aston Villy, kteří svou převahu přetavili ve druhou branku v 56. minutě. Přihrávka Leona Baileyho našla za hranicí pokutového území osamoceného McGinna, jenž přízemní střelou uklidil míč přesně k levé tyči. Hosté se dočkali snížení po hodině hry, rozhodčí však branku po komunikaci s VAR z důvodu ofsajdového postavení odvolal. Úspěšný nebyl ani o několik minut později Hákon Arnar Haraldsson, kterého vychytal dosud bezchybný Martínez. Ten byl nakonec překonán až v 84. minutě, když se po rohovém kopu prosadil hlavou Diakité.

První bitvu v Birminghamu tak nakonec ovládla domácí Aston Villa. Odveta se odehraje příští čtvrtek 18. dubna ve Francii.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
Blackprince

Watkins gol

Reagovat
Majomit

Reagovat
Messiáš

Aston Villa dost lucky, Lille bylo lepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele