Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 6. kolo
14.12.2023 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slobodan Rubežić (© AFP)

Aberdeen doma vybojoval první výhru, na postup mu ale nestačila

Aberdeen slaví, protože před domácími fanoušky poprvé ve skupině zvítězil. Na postup to sice nestačilo a skotský celek skončil až na předposledním místě, ale že nepostoupí mu bylo jasné už před výkopem. Stejně jako Eintrachtu to, že skončí druhý, ať dopadne utkání jakkoli.

Eintracht si do Skotska přivezl dobrou náladu, aspoň to tak vypadalo podle prvních minut. V nich německý celek hrál prim a Skotové se v podstatě jen bránili. Velká odpovědnost ležela na bedrech Götzeho, Haugeho a kapitána Hasebeho. Nicméně plány hostujícího realizačního týmu se celkem rychle musely měnit, protože už v deváté minutě odstoupil ze hřiště zraněný Éric Dina Ebimbe, místo něhož dorazil Paxten Aaronson.

Ten se ale celkem rychle zapojil do kombinace a snažil se ohrožovat domácí bránu gólmana Roose. Proti brankáři Trappovi se zase pokoušel vystartovat Morris, jenže na něj si počíhal obránce Smolčić a zbavil ho míče, než se dostal do zakončení. Se zajímavou střelou se ukázal Barron, jenže nakonec se brankář Trapp nemusel víc než ohlédnout, aby měl klid.

Jenže právě on inkasoval jako první. Psala se 41. minuta, když Shayden Morris našel brilantní nahrávkou Luíse Henriquese de Barrose Lopese a útočník zvaný jednoduše Duk se prosadil! To byla pro Eintracht docela rána, byť mu z pohledu tabulky už o nic nešlo.

Eintracht potřeboval novou krev, takže v prvních patnácti minutách druhé půle se na plac dostali hráči jako Gauer nebo Knauff, leč na kobylku se Skotům přesto hosté nedostali. Naopak, dvacet minut před koncem druhé půle to bylo s Eintrachtem ještě horší, neboť na Polvarův pas si naběhl Ester Sokler, utekl všem protihráčům a tvrdou ranou pod víko překonal brankáře Kevina Trappa!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele