Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
16.03.2023 21:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů West Hamu (© AFP)

"Kladiváři" neměli s oslabenou Larnakou slitování a bez problémů postoupili do čtvrtfinále

Londýnský West Ham si přivezl z kyperské půdy dvoubrankový náskok a na vlastním stadionu předvedl ještě lepší výkon, jelikož i díky vyloučení Gustava Ledese koncem prvního poločasu zvítězil vysoko po výsledku 4:0 a zcela zaslouženě tak proklouzl do čtvrtfinále Konferenční ligy. V této soutěži tedy zvítězil i v desátém utkání a opět zapomněl na velmi nelichotivou situaci v anglické Premier League, kde bojuje o záchranu.

V domácím dresu opět nemohl nastoupit zraněný obránce Vladimír Coufal, ovšem záložník Tomáš Souček se objevil v základní sestavě, asistoval u poslední čtvrté branky svého týmu a poté byl střídán v 69. minutě. Svěřenci manažera Davida Moyese hráli od samého začátku v naprosté pohodě a hned svou první větší možnost přesně po dvaceti odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól, když se prosadil italský útočník Gianluca Scamacca.

Ten po ztrátě soupeře ve středu hřiště obdržel přihrávku do volného prostoru od Lanziniho a brankáře Piriće propálil razantním přízemním projektilem z deseti metrů. Stejný hráč znovu rozvlnil síť za další čtyři minuty, ale jeho trefa tentokráte nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu. AEK mělo blízko k vyrovnání ve 30. minutě, neboť skóroval Nikolics, jenže tato trefa neplatila kvůli signalizaci pomezního rozhodčího (ofsajd) a jeho verdikt následně potvrdilo i video.

West Ham mohl pojistit svůj náskok zhruba deset minut přestávkou, nicméně Lanzini nejprve minul vzdálenější šibenici o decimetry a pak Fornals svou kroucenou dělovkou orazítkoval břevno. Naděje Larnaky na úspěch definitivně zhasly v poslední minutě základní hrací doby první půle. Ledes totiž velmi nevybíravě atakoval Fornalse a bulharský sudí Kabakov mu okamžitě ukázal červenou kartu, svůj verdikt nezměnil ani po následném prohlédnutí videozáznamu či naléhání právě faulovaného Fornalse.

Anglický celek po změně stran naprosto dominoval a během čtyř minut druhého poločasu definitivně rozhodl o svém úspěchu, jelikož se během krátké chvíle hned dvakrát prosadil Jarrod Bowen. Šestadvacetiletý křídelník nejprve překonal Piriće po nádherné přízemní kombinaci spoluhráčů a závěrečné střele Scamaccy, s dorážkou z mírného úhlu před poloprázdnou brankou si již věděl rady.

Neuběhly ani další tři minuty a Bowen po pasu Cresswella z levého křídla hlavičkoval nad plachtícího Piriće přímo k pravé konstrukci - 3:0. Domácí uzavřeli gólový účet tohoto střetnutí v 65. minutě. Po rohovém kopu a Součkově hlavičce totiž tečoval míč doprostřed branky dobře postavený Divin Mubama.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele